OPINIONS

Τα σπουδαία έπονται για τον ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία στο ντέρμπι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Άρη και εξηγεί γιατί αυτό το 1-1 θα έχει ξεχαστεί μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Το πρώτο ΠΑΟΚ-Άρης μετά από 4,5 χρόνια μπορεί να μην είχε τόσο έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι.

Είχε πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές διακοπές, πολλές κίτρινες κάρτες, μια αποβολή, πέναλτι, δύο γκολ και ένα τελικό αποτελέσμα που μπορεί να μην χαροποίησε ιδιαίτερα τους οπαδούς των δύο ομάδων αλλά δεν τους... χάλασε κιόλας. Ο "Δικέφαλος" δεν πρέπει να "χαλάστηκε" κυρίως γιατί απέφυγε να πάθει κάτι χειρότερο από μια ανεκτή ισοπαλία έστω και αν αγωνίστηκε για μισή ώρα έχοντας δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αποβολή του Κίτσιου.

Για τον ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε με εννιά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το παιχνίδι με τον Άρη είχε και απώλειες καθώς ο Ομάρ Ελ Καντουρί αποχώρησε με ένα σφίξιμο στη γάμπα και αύριο θα φανεί αν είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Αν και το παιχνίδι αντιμετωπίστηκε λίγο πολύ ως διεκπεραίωση για το Ραζβάν Λουτσέσκου ο Ρουμάνος τεχνικός θα πρέπει να προβληματιστεί, κυρίως για τα τελευταία 20'-24' μαζί με τις καθυστερήσεις και σε αυτές δέχθηκε και το γκολ της ισοφάρισης- λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Θα περίμενε κανείς ότι μετά το γκολ του Πέλκα στο 25' ο Δικέφαλος θα έπαιρνε τα πάνω του όμως το αντίθετο συνέβη. Η εμφάνιση του στο διάστημα αυτό ήταν από τις χειρότερες του τελευταίου καιρού. Χωρίς καλή ανάπτυξη, χωρίς νεύρο στη μεσαία γραμμή και χωρίς ηρεμία στην άμυνα του ήταν ο ΠΑΟΚ και όσο και αν η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο προπονητής του ήταν εναλλακτική τα δείγματα δεν ήταν καλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Ρουμάνου βελτίωσαν τα πράγματα με την είσοδο στον αγώνα του Μάτος και του Μπίσεσβαρ. Ο πρώτος μπήκε στη θέση του "ζαλισμένου" Χατσερίντι κι ο Ολλανδός ήταν του Ελ Καντουρί και ο ΠΑΟΚ απέκτησε και πάλι ισορροπία, στην άμυνα του κυρίως και έβαλε πίεση στον Άρη. Ο Τόσκα όσο αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ήταν καλύτερος από το Χατσερίντι στο χτίσιμο του παιχνιδιού από τη πίσω ζώνη, στο οποίο επέμεινε πολύ ο Λουτσέσκου και αυτό βοήθησε την ανάπτυξη της ομάδας του. Ακόμη και ο Κίτσιου, στα 15΄που αγωνίστηκε στα αριστερά ήταν καλύτερος από ότι στο πρώτο ημίχρονο, έστω και αν στο 60’ άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΣΤΟΠΕΡ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Στο ημίωρο που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δέκα εναντίον έντεκα, ήταν ενθαρρυντική η παρουσία του Πόντους Βέρνμπλουμ σε θέση στόπερ. Το γεγονός ότι ο Σουηδός είναι "πολυθεσίτης" το γνωρίζαμε πριν έρθει στην Ελλάδα και το είδαμε να συμβαίνει στον αγώνα με τον Άρη. Ο Βέρνμπλουμ δείχνει αργά αλλά σταθερά να βελτιώνεται και όσο παίρνει παιχνίδια θα φτάνει στο επίπεδο που τον θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και όταν βρεθεί σε αυτό το επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη ομάδα του.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο Δικέφαλος έχει ξεπεράσει πλέον τα μισά ενός δύσκολου προγράμματος που ξεκίνησε με τον αγώνα με την Τσέλσι, συνεχίστηκε με το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ήταν όπως παραδέχθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πολύ περισσότερο σημαντικό από το παιχνίδι απέναντι στους Άγγλους. Έβγαλε και την υποχρέωση του Κυπέλλου απέναντι στον Άρη χωρίς να "τσαλακώσει" το γόητρΌ του και πλέον έχει μπροστά του δύο ακόμη πολύ δύσκολους αγώνες: έναν με τον Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και ένα στη Λευκορωσία με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ. Και στα δύο χρειάζεται βαθμούς…

Αν φύγει αήττητος από το "Γ. Καραϊσκάκης" θα δείξει σε όλους ότι έχουν δίκιο όσοι από το ξεκίνημα της σεζόν τον θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι ότι για να τους πάρει θα πρέπει να παλέψει πολύ σκληρά. Και ακολουθεί το παιχνίδι για το Europa League με την ΜΠΑΤΕ, που μετά το διπλό των Λευκορώσων στη Ουγγαρία εναντίον της Βίντι είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Έτσι, το 1-1 στον αγώνα με τον Άρη λογικά θα έχει ξεχαστεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

P hoto credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ