OPINIONS

Τα… τρία πρόσωπα του ΠΑΟΚ στην Κρήτη

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη επί του ΟΦΗ, το σόου του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και την επιστροφή του Νίκου Καρέλη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα περάσει εύκολα από το Γεντί Κουλέ. Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη Θεσσαλονίκη, το Δημήτρη Πέλκα στον πάγκο και κάποιους από τους βασικούς του σε κακή ημέρα ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή για να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Ηράκλειο.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος είχε τρία πρόσωπα απέναντι στον ΟΦΗ. Το πρώτο το κακό του κράτησε μέχρι το 37΄. Μέχρι δηλαδή ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να ισοφαρίσει σε 1-1. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ πραγματοποιούσε πολύ άσχημη εμφάνιση. Χωρίς πάθος, με λανθασμένη νοοτροπία, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και την άμυνα και χωρίς προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λουτσέσκου θεωρεί πως οι παίκτες του επηρεάστηκαν από τη φάση με το Ζαμπά στο 3΄, το πέναλτι που δεν δόθηκε, αλλά ακόμη και αυτό να συνέβη είναι λάθος.

Ο ΠΑΟΚ με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης αποκομμένο, δεν είχε βοήθειες ούτε από τον Καντουρί σε ρόλο επιτελικό, ούτε από τους δύο κεντρικούς του χαφ. Ο Κάνιας συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις του τελευταίου καιρού και όταν ο Ισπανός δεν είναι καλά επηρεάζεται και ο Μαουρίσιο. Ο Λουτσέσκου δεν πήρε λύσεις ούτε από τους δυο ακραίους του αμυντικούς. Ο Μάτος κάτι προσπαθούσε να κάνει αλλά το άφηνε ημιτελές και ο Βιειρίνια έδειχνε να είναι εντελώς εκτός παιχνιδιού. Μόνο τα δύο εξτρέμ του Δικεφάλου Μπίσεσβαρ και Ζαμπά έμοιαζαν …κεφάτοι και αυτοί δεν ήταν αρκετοί.

Όλα αυτά κράτησαν μέχρι την πρώτη φάση στην οποία ο Καντουρί έφυγε από τον άξονα και βγήκε αριστερά δίνοντας χώρο εκεί στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ είχε μείνει πίσω στο σκορ, από τη λάθος συνεργασία Βιεϊρίνια Κάνιας, αλλά ούτε το γκολ του Παπαστεριανού , δεν ταρακούνησε τους ποδοσφαιριστές του.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Από το 37΄ μέχρι και το 53΄ η ομάδα του Λουτσέσκου βασιζόμενη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ αλλά στην ουσία να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα -περίπου 26΄αν υπολογίσει κανείς και τις καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο- αγωνιστικού χρόνου για να τελειώσει τον αγώνα στην Κρήτη. Αυτό το διάστημα ήταν και το καλύτερο του στο παιχνίδι, χωρίς όμως να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Απλά οι παίκτες του, ως μονάδες ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους του και τους κέρδισαν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μπορεί για κάποιους, να μην είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλλά αναμφίβολα είναι ο πιο ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με ωραία κίνηση στο χώρο περιμένοντας την μπάλα από τον Ελ Καντουρί, εκτέλεσε το κόρνερ στο κεφάλι του Μάτος στη φάση του 2-1 και είχε την πρώτη και την τελική πάσα στη φάση που κατέληξε στο γκολ του Ζαμπά και στο τελικό 3-1.

Ο Μπίσεσβαρ σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε πει: « Όλοι με ρωτούν γιατί δεν παίζω» και στο Γεντί Κουλέ έδειξε γιατί πρέπει να παίζει. Ο Ολλανδός, που αγωνίστηκε μόλις 23΄στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην ανατροπή του Δικεφάλου.

Μπορεί να είναι παράδοξο, ίσως και άδικο, ένας ποδοσφαιριστής σαν και αυτόν να μην είναι πάντα στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Ο Λουτσέσκου έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Ουάρντα, τέσσερις πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν, πάνω κάτω, τα ίδια χαρακτηριστικά και αγωνίζονται στις ίδιες θέσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολλανδός έχει δείξει και πέρυσι ότι είναι μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο… ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 3-1

Το τρίτο πρόσωπο ήταν αυτό του… κυρίαρχου ΠΑΟΚ. Της ομάδας που ήξερε ότι έχει στα χέρια της τη νίκη και διαχειριζόταν το προβάδισμα της. Της ομάδας που ήξερε τι πρέπει να κάνει για να μην κινδυνεύσει και που γνώριζε ότι θα της δοθούν ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ αρκεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Και αυτό έκανε…

Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε δικαίωμα στον ΟΦΗ να ελπίζει ότι μπορεί να επιστρέψει, «έσβησε» τον αγώνα και πήρε τελικά μια δίκαιη νίκη. Ο Λουτσέσκου έδωσε χρόνο συμμετοχής στο Βέρνμπλουμ, που χρειάζεται παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Ο Καρέλης στο ντεμπούτο του έδειξε πως μάλλον εύκολα θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προπονητή του αν και φαίνεται πως χρειάζεται στηρίγματα στην επίθεση για να είναι περισσότερο επικίνδυνος.

Για τη διαιτησία τι μπορεί να πει κανείς; Μετά το χαμό που προκλήθηκε στην πρεμιέρα με το πέναλτι που δόθηκε στον Πρίγιοβιτς στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ακολούθησαν το γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη που δεν μέτρησε εξαιτίας της λανθασμένης απόφασης του βοηθού και στην Κρήτη η φάση με το Ζαμπά. Ας περιμένουμε να δούμε… το VAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τριάρα στον ΟΦΗ και... 3Χ3 ο ΠΑΟΚ!
Λουτσέσκου: "Τεράστιο σκάνδαλο όταν κόβεται ένα τέτοιο καθαρό πέναλτι"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ