OPINIONS

Τεράστιο πλήγμα σε όλα τα επίπεδα

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον πρόωρο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, που προήλθε πρώτα απ' όλα από τα δικά του λάθη.

Η ενδεκάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε εκπλήξεις αφού επέστρεψαν σε αυτή και ο Ομάρ Καντουρί και ο Τσούμπα Άκπομ και οι δύο προσθήκες αυτές του Ροντρίγκο Σοάρες και του Δημήτρη Λημνιού ήταν αναμενόμενες. Οι επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού ήταν προσαρμοσμένες εξ αρχής στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

" Από τη στιγμή που δεν έχω τη σιγουριά του Μάτος στην άμυνα, πρέπει να ενισχύσω την δεξιά πλευρά μου με κάποιον περισσότερο πειθαρχημένο από το Ζαμπά που θα δίνει βοήθειες στον Ροντρίγκο" πρέπει να σκέφτηκε ο Πορτογάλος τεχνικός που είχε άλλαξε μόνο το δίδυμο στο δεξί φτερό της ομάδας του.

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο ωστόσο ο αγώνας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν για τον ΠΑΟΚ ένας τελικός, αν σκεφτεί κανείς πόσα πολλά κρίνονταν σε αυτός. Ένας αγώνας που σε περίπτωση νίκης και πρόκρισης κανείς δεν θα το θυμόταν σε λίγο καιρό, αλλά σε περίπτωση ανάποδου αποτελέσματος θα είχε μια περίοπτη θέση στη λίστα με τους μάλλον ντροπιαστικούς αποκλεισμούς του ΠΑΟΚ, δίπλα σε αυτόν από την άσημη σουηδική Έστερσουντ, όπως και τελικά έγινε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, με ένταση στο παιχνίδι του ωστόσο ξόδεψε όλη του την ενέργεια χωρίς να μπορεί να μπορεί να βρει χώρους και προσπαθώντας να απειλήσει με ανούσιες σέντρες. Μάλιστα το γκολ που δέχθηκε στο 38' από την Σλοβάν αντίθετα στη ροή του αγώνα κλόνισε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες του και τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο.

Και όμως βρήκε την δύναμη κυρίως με την είσοδο του Σβιντέρσκι στο παιχνίδι να πετύχει δύο γκολ να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να ψάχνει άλλο ένα για να πάρει την πρόκριση. Το ένα το πέτυχε αλλά εν τω μεταξύ είχε δεχθεί την ισοφάριση από τους Σλοβάκους και παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήσει το τελικό 3-2 δεν ήταν αρκετό.

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά πρόωρα την Ευρώπη και πλέον χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη ημέρα την οποία την καθορίζει πάντα η ιδιοκτησία και η οικογένεια Σαββίδη.

Το πλήγμα που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρό και σε όλα τα επίπεδα. Στο οικονομικό καθώς τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ είναι φέτος μηδαμινά, στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ καθώς μπαίνει μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά στις δύο προηγούμενες αλλά και στο γόητρο. Και αυτό διότι ο πρωταθλητής ξεκίνησε με στόχο τους ομίλους του Champions League και τελικά δεν κατάφερε ούτε τον μίνιμουμ στόχο του τη συμμετοχή στο Europa.

Οι επιπτώσεις της αποτυχίας αυτής θα φανούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η ένταση τους θα καθοριστεί από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ συνήθως στις κρίσεις απαντά εντυπωσιακά αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα περιθώρια δεν είναι μεγάλα.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ

Αν πάντως θέλει να κάνει κάποιος αποτίμηση της σύντομης φετινής περιπέτειας του Δικέφαλου θα πρέπει να αποδώσει ευθύνες στα πολλά αμυντικά λάθη που έγιναν και απέναντι στον Άγιαξ και απέναντι στην Σλόβαν. Ο ΠΑΟΚ σε τέσσερα παιχνίδια πέτυχε 7 γκολ και όμως δεν ήταν αρκετά για να τον βοηθήσουν να πάρει μια πρόκριση. Όσο και αν φαίνεται παράδοξο αυτό είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι δέχθηκε 8 και μάλιστα τα μισά από αυτά στην έδρα του. Ο Δικέφαλος μπορεί να βάζει με τον Πόουσον, με την τύχη του με ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς αλλά θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να δει τα δικά του λάθη γιατί αυτά πλήρωσε…

Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ έχασε το συστατικό που τον οδήγησε στην εντός συνόρων επιτυχία, την καλή του ανασταλτική λειτουργία. Γιατί η Ευρώπη είναι άλλη ιστορία. Άλλωστε η σημερινή του νίκη ήταν η πρώτη μετά από εκείνη που πέτυχε την περασμένη σεζόν στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ