OPINIONS

Τσέλσι και... Καρέλης

Τσέλσι και... Καρέλης
EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την κλήρωση του ΠΑΟΚ στο Europa League και την κίνηση που παραδοσιακά πραγματοποιεί ο Δικέφαλος την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Η τελευταία ημέρα του Αυγούστου είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ. Η κλήρωση του Εuropa League έφερε αντίπαλο την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που με τη λάμψη της δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στον όμιλο του Δικέφαλου. Από την άλλη ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και τη Βίντι επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να αισιοδοξεί ότι μπορεί να προχωρήσει, πάντα αν είναι σοβαρός, πέρα από τη φάση των ομίλων.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που πάλεψε να περάσει στους ομίλους τουChampionsLeagueμπορεί να βρει διάκριση στη δεύτερη στη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η πρόκριση θεωρητικά τουλάχιστον θα κριθεί στα δύο παιχνίδια με τους Λευκορώσους που έχουν εμπειρία αλλά δεν τρομάζουν τον ΠΑΟΚ.

Τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα δώσει ο Δικέφαλος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάξει το κάτι παραπάνω φέτος. Το πρώτο ματς του ομίλου θα είναι έτσι και αλλιώς γιορτή με την Τσέλσι στην Τούμπα και το τελευταίο και πάλι στη Θεσσαλονίκη με την Μπάτε μπορεί να είναι το κρίσιμο. Ο ΠΑΟΚ αλλά και η Ελλάδα χρειάζεται μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και μπορεί να τους κατακτήσει.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Στις μεταγραφές η ημέρα ξεκίνησε με Πρίγιοβιτς και Μάρκοβιτς και κατέληξε με Πρίγιοβιτς και Καρέλη. Για το Σέρβο πρώτο σκόρερ του Δικέφαλου το "δεν πωλείται" ήταν μάλλον λογικό και αναμενόμενο. Και ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τον παραχωρήσει αλλά κυρίως ο Πρίγιοβιτς δεν…ψάχνεται να φύγει από τη Θεσσαλονίκη.

Το Γενάρη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι σχέσεις του Πρίγιοβιτς με τον Λουτσέσκου δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, κάτι που έχει παραδεχθεί δημόσια και ο Ρουμάνος τεχνικός, ο Λούμπος Μίχελ είχε με δηλώσεις του αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του, αν και στη συνέχεια άλλαξε στάση και τα πράγματα ήταν περισσότερο…ρευστά. Πλέον έχουν μπει πιο στέρεες βάσεις στη σχέση του Σέρβου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Πρίγιοβιτς περνά τις καλύτερες ημέρες του στον ΠΑΟΚ και δεν τον ενδιαφέρει και πολύ να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Και αν η ρήτρα των 10 εκατομμυρίων από μόνη της είναι αποτρεπτική για τους ενδιαφερόμενους και το δέσιμο του "Πρίγιο" με τον ΠΑΟΚ παίζει και αυτό το ρόλο του.

ΓΙΑΤΙ "ΚΟΠΗΚΕ" Ο ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Για τον άλλον Σέρβο, τον Μάρκοβιτς ο ΠΑΟΚ ψάχτηκε και μάλιστα έντονα. Οι λόγοι για το γεγονός ότι η μεταγραφή του δεν προχώρησε είναι συγκεχυμένοι . Από τη μια το οικονομικό, με τον ΠΑΟΚ να τα βρίσκει πάνω-κάτω με τον παίκτη αλλά όχι με την Λίβερπουλ και από την άλλη η στάση του Λουτσέσκου που δεν έδειξε να πετάει την σκούφια για τον 24χρονο εξτρέμ ήταν οι δύο αιτίες που ο Δικέφαλος έκανε τελικά πίσω.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΘΕΛΩ" ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ Ο ΚΑΡΕΛΗΣ

Σε αντίθεση με τον Μάρκοβιτς η περίπτωση του Νίκου Καρέλη ήταν μια κίνηση σαφώς μικρότερου ρίσκου. Για τον Έλληνα επιθετικό ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί νωρίτερα το καλοκαίρι αλλά όταν έκανε την πρώτη κρούση οι απαιτήσεις της Γκενκ ήταν υψηλές ως και απαγορευτικές. Ο ΠΑΟΚ απέσυρε το ενδιαφέρον του αλλά είχε ήδη στα χέρια του το…reportτου Καρέλη. Γνώριζε τι θέλει η ομάδα του, τι ζητά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και περίμενε μήπως οι συνθήκες του επιτρέψουν να επανέλθει έστω και στο τέλος των μεταγραφών.

Το γεγονός ότι ο Καρέλης αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο είναι μάλλον θετικό για τον ΠΑΟΚ που με 1,5 εκατομμύριο ευρώ το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποκτήσει τα δικαιώματα του. Αυτή την αγωνιστική περίοδο ο Καρέλης θα δείξει πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ ώστε να αναγκάσει τους ανθρώπους του Δικέφαλου να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο υγιής Καρέλης σίγουρα μπορεί να έχει ρόλο στην ομάδα του Λουτσέσκου. Και αυτό διότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του Ρουμάνου τεχνικού. Δυνατός, γρήγορος, πιεστικός για τους αντιπάλους αμυντικούς και συνεπής ανασταλτικά όταν χρειαστεί, ο Έλληνας επιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί γρήγορα να μπει στην τακτική του προπονητή του ΠΑΟΚ και να βοηθήσει πολύ την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ