OPINIONS

Τσέλσι - ΠΑΟΚ: Δεν φταίει ο Χατσερίντι

EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ, Τσέλσι EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την τρίτη διαδοχική ήττα του ΠΑΟΚ στο Europa League τους λόγους που προκάλεσαν το 4-0 από την Τσέλσι κι εξηγεί γιατί δεν φταίει (μόνο) ο Χατσερίντι.

Ο ΠΑΟΚ έχει μια ζαριά ακόμη να ρίξει στο φετινό Europa League ξέροντας πως η πρόκριση δεν εξαρτάται μόνο αυτόν, αλλά κυρίως από την Τσέλσι. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος είναι να κερδίσει την Μπάτε, την ομάδα που έδειξε να του ταιριάζει καλύτερα από τις άλλες δύο στον όμιλο και να περιμένει πως οι Μπλε του Μαουρίτσιο Σάρι θα κερδίσουν τη Βίντι στη Βουδαπέστη.

Αν ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τη δική του δουλειά στην Τούμπα, να έχει κερδίσει και με μισό-μηδέν για παράδειγμα τους Λευκορώσους, θα του είναι αρκετή και μια απλή νίκη της Τσέλσι στην Ουγγαρία. Απλά να κερδίσουν οι Άγγλοι και δεν χρειάζεται να κατατροπώσουν τη Βίντι, όπως χθες κατατρόπωσαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και αν χαθεί τελικά η πρόκριση, δεν θα έχει χαθεί στην χθεσινή «τεσσάρα» στο Στάμφορντ Μπριτζ, αλλά στα δύο παιχνίδια με τη Βίντι. Εντάξει…η Τσέλσι έδειξε να είναι αχτύπητη από τον ΠΑΟΚ – που ακόμη και με έντεκα να τελείωνε τον αγώνα δύσκολα θα μπορούσε να αντέξει στο ρυθμό και το κάθετο παιχνίδι των Άγγλων- αλλά οι Ούγγροι δεν είναι δα κάτι ξεχωριστό και κέρδισαν και αυτοί δυο φορές το Δικέφαλο.

ΆΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ…MUSTWINΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Αμέσως μόλις τελείωσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι οι φίλοι του Δικεφάλου που το παρακολούθησαν από τις εξέδρες των Άγγλων ένωσαν την φωνή τους με αυτή των οπαδών που ήταν στη θύρα των φιλοξενούμενων και βροντοφώναξαν για το πρωτάθλημα και το κύπελλο που θα πρέπει να έρθουν στην Τούμπα.

Οι περισσότεροι από τους Άγγλους δημοσιογράφους το πιθανότερο είναι να απόρησαν όταν άκουσαν τον προπονητή του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι να δηλώνει ότι προτίμησε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του Βαρέλα, για να τον έχει έτοιμο στον αγώνα με τη Λαμία.

Δεν γνωρίζουν βλέπετε ότι για το Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και τους περισσότερους στον ΠΑΟΚ αυτό που μετρά είναι το πρωτάθλημα και μόνο αυτό. Τώρα είναι η Λαμία που πρέπει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, μετά τον πρώτο αγώνα με τη Βίντι ήταν ο Παναθηναϊκός και μετά το δεύτερο ήταν ο Παναιτωλικός. Αυτά είναι τα…mustwinπαιχνίδια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για αυτό και ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από την Ευρώπη δεν θα αξιολογηθεί αν τελικά επέλθει στις 13 Δεκεμβρίου, αλλά το καλοκαίρι. Αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει τελικά το πολυπόθητο πρωτάθλημα κανείς δεν θα θυμάται αν πέρασε στους 32 τουEUROPALEAGUE, ή αν έμεινε εκτός από τη Βίντι ή την Μπάτε.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ

Όπως είναι άδικο ο Εβγέν Χατσερίντι να αξιολογηθεί από την αντίδραση του στην κάκιστη μπαλιά που του έκανε ο Μάτος που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του, που όπως και να το κάνεις έβαλε ακόμη περισσότερο την ομάδα του στα σχοινιά. Ο Χατσερίντι ήταν από την αρχή μια πολύ δύσκολη περίπτωση για τον ΠΑΟΚ. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο πλέον ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός του ρόστερ, ούτε καν πλησίασε να γίνει ποτέ βασικός στα στόπερ του Δικέφαλου.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τόσο η δική του ευθύνη. Άλλωστε ο ίδιος ήρθε στον ΠΑΟΚ με βάση ένα συγκεκριμένο βιογραφικό, το οποίο όρισε εξ αρχής τις αποδοχές του. Ούτε μπορεί να κριθεί με βάση το πόσο πολύ ή λίγο αισθάνεται καλά με την ελληνική καταγωγή του. Για να σπάσεις το δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο, που σημειωτέων δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τα συμβόλαια τους, στο κέντρο της άμυνας χρειάζεται να κάνεις πολλά περισσότερα από αυτά που έχει κάνει ο Χατσερίντι στον ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε πως πριν τα 7΄ που πρόλαβε να παίξει στο Στάμφορντ Μπριτζ, πήρε φανέλα βασικού μόνο στον αγώνα κυπέλλου με τον Εργοτέλη στην Κρήτη και εκεί έκανε το πρώτο 90΄μετά από δύο μήνες. Το προηγούμενο; Ήταν το πρώτο ματς με την Τσέλσι στην Τούμπα...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ