OPINIONS

Βγάζει νέους πρωταγωνιστές

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Άγγλο επιθετικό που στην νίκη του ΠΑΟΚ σε βάρος του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από τότε που έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Όλα τα ερωτηματικά που είχε στη διάρκεια της εβδομάδας ο Αμπέλ Φερέιρα απαντήθηκαν με τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ακριβώς σύνθεση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Ξάνθη και κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε φανέλα βασικού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Δημήτρη Πέλκα και άφησε στον πάγκο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Η λογική του ήταν μάλλον πασιφανής. Με τον Πέλκα κοντά στο Σβιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ είχε απέναντι στους Θρακιώτες μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και όταν δεν είχε κατοχή πίεσε σε υψηλούς ρυθμούς τους αντίπαλους αμυντικούς.

Βέβαια, ο Μπίσεσβαρ και όχι ο Πέλκας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και με δική του ασίστ καθάρισε το παιχνίδι με την Ξάνθη, ωστόσο ο Σουριναμέζος έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο.

Σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν ξανά βασικοί Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Το να έχει στη διάθεση του ετοιμοπόλεμους τους δύο ηγετικούς του ποδοσφαιριστές είναι μεγάλη υπόθεση για τον Αμπέλ Φερέιρα, που βασίζεται πολύ στην παρουσία και του Βιεϊρίνια του φυσικού αρχηγού της ομάδας του αλλά και του Βραζιλιάνου στη μεσαία του γραμμή.

Με την ίδια ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο όπως στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Με μεγάλη πίεση στους αντιπάλους και με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στην αρχή του παιχνιδιού δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι στην πρώτη του καλή στιγμή άνοιξε το σκορ με το γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Το μισό χρεώστε στον Σβιντέρσκι που είχε την εξαιρετική έμπνευση να αφήσει την μπάλα να περάσει στο Γιαννούλη και να φύγει αυτός ενός περιοχής για να σκοράρει.

Η ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΜΥΝΑ

Τα θετικά για τον ΠΑΟΚ εκτός από τα προφανή, την άνετη νίκη που τον κρατά στην πρώτη θέση και δίνει συνέχεια στα ρεκόρ που τρέχουν είναι δυο. Πρώτα από όλα ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η αμυντική του λειτουργία και αυτό του επιτρέπει να τελειώνει πολύ περισσότερο εύκολα παιχνίδια σαν το σημερινό. Ακόμη και με σκορ στο ισχνό 1-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να αγχώνεται και ιδιαίτερα παρά το ανέβασμα του Παναιτωλικού καθώς είτε εύκολα είτε δύσκολα μπορούσε να κρατά μακριά τους αντιπάλους του από την εστία του Ζίβκοβιτς.

ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το δεύτερο και ίσως περισσότερο σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ εμφανίζει και πάλι πολλούς πρωταγωνιστές. Τώρα, ήταν ο Άκπομ που μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και με πολλή διάθεση να προσφέρει. Ο Άγγλος λειτούργησε εξαιρετικά στη φάση του δεύτερου γκολ βγάζοντας την μπάλα προς τον Λημνιό και χωρίς να προσπαθήσει να τελειώσει αυτός την φάση. Και έπαιξε ακόμη καλύτερα την κίνηση στο χώρο στην κάθετη πάσα του Μίσιτς στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού.

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Αυτοί που έρχονται από τον πάγκο, ο Άκπομ στο Αγρίνιο, ο Μπίσεσβαρ στον αγώνα με την Ξάνθη δείχνουν το μεγάλο βάθος που υπάρχει στο ρόστερ του Δικέφαλου και που θα πρέπει να κάνει ευτυχισμένο τον Αμπέλ Φερέιρα. Και είναι τόσο μεγάλο που κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μίροσλαβ Στοχ, δυστυχώς για αυτόν, δείχνουν να περισσεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ