OPINIONS

"Χαμένος" σε όλατα επίπεδα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ που προήλθε από μια ακόμη άσχημη εμφάνιση με το κλίμα της εσωστρέφειας και της έντονης κριτικής να επιστρέφει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ στον πρώτο από τους δύο… τελικούς για τη δεύτερη θέση προσθέτοντας μια ακόμη κακή εμφάνιση στη φετινή αγωνιστική σεζόν. Μια εμφάνιση χωρίς νεύρο και τελικά χωρίς αντίκρισμα που αποτελεί νέο πισωγύρισμα και δημιουργεί και πάλι κλίμα εσωστρέφειας στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχασε και βαθμολογικά πολλά πράγματα, αλλά και ψυχολογικά σε επίπεδο αυτοπεποίθησης απέναντι στην Ένωση.

XΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ... ΝΕΥΡΟ Ο ΠΑΟΚ

Οι επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα για τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League ήταν μάλλον αναμενόμενες. Έτσι και αλλιώς όλα τα ερωτήματα αφορούσαν την επιθετική γραμμή αφού στην άμυνα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια κινήσεων και στα χαφ η επιστροφή του Ομάρ Ελ Καντούρι ήταν δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους.

Στην επίθεση, λοιπόν, ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε τους Στοχ και Σβιντέρσκι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικούς επιβραβεύοντας στην ουσία την καλή τους απόδοση στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης". Λογικά τους χρησιμοποίησε και τους δύο στην ενδεκάδα και τρίτος στην επίθεση ήταν και πάλι ο Χρήστος Τζόλης. Έτσι έμειναν στον πάγκο Μπίσεσβαρ, που και αυτός πήγε καλά στο ντέρμπι με τον Άρη και ο Λημνιός που δείχνει να μην είναι στην καλύτερη του δυνατή κατάσταση στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και τα playoffs.

Σε ένα ακόμη πάντως σημαντικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο νωθρός. Οι παίκτες του έδειξαν μεγάλη νευρικότητα, με πολλά ατομικά λάθη που όχι μόνο τους δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη, αλλά έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ελέγχει το ρυθμό. Και δεν είχαν καθαρό μυαλό να αντιληφθούν ότι ο Ντι Μπέλο σφύριζε με ευκολία και συνέχισαν να δίνουν πολλά φάουλ στους φιλοξενούμενους. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτος επιθετικός και επέτρεψε στην ΑΕΚ να γυροφέρνει στην περιοχή του. Και σε μια από τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισαν οι παίκτες της ΑΕΚ ήρθε και το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα στο σκορ κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού στο δεύτερο ημίχρονο δεν βελτίωσαν τα πράγματα σε επίπεδο τακτικής τουλάχιστον. Η αλλαγή του Μάτος με τον Ροντρίγκο φαινόταν αρχικά μια αλλαγή προσώπων και όχι θέσεων ενώ με τον Μπίσεσβαρ αντί του Εσίτι η τριάδα των χαφ του Δικεφάλου έγινε περισσότερο επιθετική.

Οι επόμενες κινήσεις του Αμπέλ Φερέιρα ήταν αυτές που ανακάτεψαν την τράπουλα και φάνηκε περισσότερο να μπερδεύουν παρά να βοηθούν τους παίκτες του που ήδη από την αρχή του αγώνα ψάχνονταν στο γήπεδο. Ο Μιχαηλίδης έγινε ο τρίτος στόπερ, Γιαννούλης και Ροντρίγκο πήραν πάνω τους τις δύο πλευρές και ο Μπίσεσβαρ με τον Στοχ ήταν στον άξονα πίσω από τον Άκπομ που πέρασε στη θέση του Σβιντέρσκι.

Όλες αυτές οι αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα όλο και όλο μια φάση έφεραν, ένα πλασέ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε εστία. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε μονότονα να περάσει την μπάλα στα άκρα στους Ροντρίγκο και Γιαννούλη χωρίς, παρά μόνο ελάχιστες, φορές να περάσει από αυτού με επιτυχία η μπάλα εντός περιοχής για να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του Μπάρκα.

Το πέναλτι του Μιχαηλίδη στο Βέρντε απλά επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ θα έφευγε νικήτρια από την Τούμπα κάτι που φαινόταν ότι θα γίνει και πριν το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιβάγια.

ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από την αντίπαλο του στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης αλλά της έδωσε με τη σημερινή του εμφάνιση ψυχολογικό αβαντάζ. Όλα φαίνεται θα κριθούν στο αντίστοιχο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πρέπει να περάσει και πάλι μια περίοδο εσωστρέφειας μέχρι τουλάχιστον το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στη διάρκεια της φετινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να βρει βηματισμό διαρκείας και να αναγκάζεται για μια ακόμη φορά σε πισωγύρισμα. Το θέμα είναι αν και πόσο θα αντέξει ο Δικέφαλος του Βορρά να ακροβατεί με αυτήν την πίεση την ώρα που προσπαθεί να σώσει μια χρονιά στην οποία έχουν ήδη χαθεί οι δύο μεγάλοι στόχοι του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Διπλό δεύτερης θέσης για την Ένωση
Super League: Η βαθμολογία των playoffs
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ