OPINIONS

Αυτός θα είναι ο νέος Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Boston Celtics' Aaron Harrison plays against the Memphis Grizzlies in an NBA summer league basketball game Thursday, July 11, 2019, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
Boston Celtics' Aaron Harrison plays against the Memphis Grizzlies in an NBA summer league basketball game Thursday, July 11, 2019, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) AP

Το κτίσιμο του νέου Ολυμπιακού του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται σε εξέλιξη. Προβάδισμα ο Άαρον Χάρισον για το "2" και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ για το "4-5".

Τα κενά στο ρόστερ του Ολυμπιακού φαίνονται πολλά, στην πραγματικότητα όμως είναι λίγα. Ο σχεδιασμός προχωρά, τα κομμάτια που παζλ ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους, έστω κι αν η μόνη ανακοίνωση μέχρι τώρα αφορά μόνο στην παραμονή του Γιώργου Πρίντεζη . Όλα προχωρούν με βάση τα "θέλω" του Γιώργου Μπαρτζώκα, τον οποίο εμπιστεύονται απόλυτα ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος και του έχουν δώσει επί της ουσίας τα κλειδιά της ομάδας.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή και ανά θέση...

ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ

Ο Κώστας Σλούκας τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό από τις 4 Ιουνίου και περιμένει να αποδεσμευτεί από την Φενέρμπαχτσε προκειμένου να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Το τυπικό κομμάτι δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά για να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Πολλά έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στη γη, αυτό μάλλον δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Ο 30χρονος γκαρντ θα είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο χτίζεται ο Ολυμπιακός, θα είναι ο βασικός δημιουργός της ομάδας και φυσικά εκτελεστής όταν χρειάζεται.

Ο Τσαρλς Τζένκινς έχει κι αυτός συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και απομένει η ανακοίνωση της απόκτησής του. Δεν θα έχει δημιουργικό ρόλο, αλλά θα είναι ο defensive stopper των ερυθρολεύκων. Θα παίζει άμυνα για... δύο όταν είναι στο παρκέ και θα μπορεί να πλαισιώσει και τον Σλούκα όταν θα πηγαίνει στο "2", αλλά και τα υπόλοιπα γκαρντ της ομάδας.

Στη θέση "1" μπορεί να παραμείνει και ο Αντώνη Κόνιαρης σε συμπληρωματικό ρόλο, έστω κι αν είναι πιθανό το σενάριο να φύγει δανεικός για έναν χρόνο. Ακόμα όμως δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Επίσης στο ρόστερ θα παραμείνει και ο 18χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει ανανεώσει ακόμα, αλλά είναι καθαρά τυπικό ζήτημα. Θα έχει διπλό ρόλο, αφού θα είναι και δημιουργός και εκτελεστής και θα μπορεί να παίζει και με τον Τζένκινς και με τον Σλούκα, αλλά και το 2αρι που θα αποκτηθεί. Ποιος θα είναι αυτός; Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, φαίνεται πως το προβάδισμα έχει ο Άαρον Χάρισον.

Ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός σκόρερ και το έδειξε στην Τουρκία με την Γαλατάσαραϊ. Είναι ασταμάτητος στην επίθεση, απλά έχει αδυναμία στην άμυνα. Γενικά στο "2" ο Ολυμπιακός θα έχει θέμα αμυντικό αν προτιμηθεί ο Χάρισον. Γι αυτό λοιπόν επελέγη στο "1" ο Τζένκινς, που θα κληθεί να παίζει άμυνα για... όλους. Οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν πάντα και την περίπτωση του Μάρκους Ντέτμον, αλλά από φαβορί έχει γίνει μεγάλο αουτσάιντερ. Στο "2" θα μετακομίσει ο Σακίλ ΜακΚίσικ αν και εφόσον αποκτηθεί 3αρι - δηλαδή ο Μπρόκχοφ - όμως με τα τωρινά δεδομένα αυτό το σενάριο δεν έχει προτεραιότητα. Στο "2" θα υπάρχει ως εναλλακτική λύση και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Η σταθερή αξία που λέγεται Κώστας Παπανικολάου είναι αμετακίνητος και πλάι του θα βρίσκεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός επιλέξει να ενισχυθεί με ακόμα ένα 3αρι, τότε ο ΜακΚίσικ θα μετακινηθεί στη θέση "2". Τους σμολ φόργουορντ θα συμπληρώσει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τον οποίο ο Μπαρτζώκας πιστεύει και θέλει να του δώσει ευκαιρίες. Σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών όπως της EuroLeague, σίγουρα ο 23χρονος θα έχει το χρόνο του.

ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος που ανανέωσε και απομένει να γίνει το ίδιο και με τον Σάσα Βεζένκοβ. Ο 25χρονος βρίσκεται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η διαφορά που υπάρχει θα καλυφθεί εντός των επόμενων ημερών και μαζί με τον Πρίντεζη θα είναι οι βασικοί στη θέση "4". Πιθανότατα θα πλαισιωθούν και από τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος κερδίζει καθημερινά πόντους και θα έχει διπλό ρόλο, αφού σε κάποια σχήματα θα αγωνίζεται και ως 5αρι. Ακόμα όμως δεν είναι οριστική η παραμονή του, όπως και να έχει όμως είναι τούτη τη στιγμή η περίπτωση με τις περισσότερες πιθανότητες.

ΣΕΝΤΕΡ

Ο Οκτάβιους Ελις αποκτήθηκε πέρυσι και έχει συμβόλαιο και θα είναι μαζί με τον Χασάν Μαρτίν τα δύο βασικά 5αρια. Πολύ καλοί πικ εντ ρολ ψηλοί, ιδανικοί για το μπάσκετ Μπαρτζώκα. Παίζουν πάνω από το καλάθι σε άμυνα και επίθεση, προστατεύουν το χώρο και τους συμπαίκτες τους.

Ο Ρούμπιτ ή το άλλο 4-5αρι που θα αποκτηθεί θα τους συμπληρώνει και σε μικρά χρονικά διαστήματα θα πηγαίνει στο "5" και ο Πρίντεζης. Το ρόστερ στη θέση "5" θα συμπληρώνει ο Βασίλης Χρηστίδης που πέρυσι έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και ήταν μέλος του Ολυμπιακού Β. Επίσης προπονήσεις με την πρώτη ομάδα θα κάνει και ο 18χρονος σέντερ Παναγιώτης Τσάμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ