OPINIONS

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ ψάχνει άλλον έναν Σπανούλη

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ ψάχνει άλλον έναν Σπανούλη

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξηγεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Μπλατ και γιατί πρέπει να έχει παράπονο από όλους τους περιφερειακούς πλην Σπανούλη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στους παίκτες του στο ματς του Κάουνας. Ήθελε να δει αν πράγματι οι περιφερειακοί μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει για τούτη τη σεζόν. Αποτέλεσμα; Οχι να τσαντιστεί, ούτε να εκνευριστεί: πήρε όμως την οριστική απόφαση να ενισχύσει τον Ολυμπιακό με έναν γκαρντ υψηλού επιπέδου. Άλλη καθυστέρηση δεν χωράει.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και ενάμιση μήνα οι Αγγελόπουλοι είχαν δώσει το ΟΚ για μεταγραφή. Ο Ντέιβιντ Μπλατ όμως δεν είχε πάρει τη δική του απόφαση. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι που δεν ήταν σίγουρος πως είναι το σωστό. Γι αυτό και δεν ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τον Πολ. Αλλά τώρα δεν έχει καμία απολύτως αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός θα πάρει γκαρντ και θα το κάνει άμεσα.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέλυσε ακριβώς όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στο Κάουνας. Ο ευγενικός Ντέιβιντ Μπλατ δεν έβαλε τις φωνές, ποτέ δεν το είχε κάνει, ποτέ δεν θα το κάνει. Αλλά μίλησε με σκληρή γλώσσα. Αυτή τη γλώσσα που με τον πιο ήρεμο τρόπο μπορεί να κάνει τον άλλο να νιώσει άσχημα και να αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα στο μέλλον.

Τα βέλη του ΑμερικανοΙσραηλινού δεν κατευνθήκαν προς τον Βασίλη Σπανούλη. Τι να πει, δηλαδή, για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που ποτέ δεν σταμάτησε να μάχεται. Αλλον έναν Σπανούλη χρειαζόταν στο Κάουνας και ποτέ δεν τον βρήκε. Προς τον παρόν ο Νάιτζελ Γουίλαμς-Γκος έχει σκαμπανεβάσματα και δεν μπορεί κάθε βραδιά να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Είναι ένας ρούκι στην EuroLeague και μοιάζει λογικό. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει διαφορετικό ρόλο και ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό. Ο δε Γιάνις Στρέλνικς, πανηγύριζε το καλοκαίρι που έφυγε ο Σφαιρόπουλος και ο Ολυμπιακός θα παίξει διαφορετικό μπάσκετ, αλλά μέχρι τώρα ο Λετονός δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του.

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ ψάχνει άλλον έναν Σπανούλη

Γι αυτό και ο Μπλατ είπε πως οι περιφερειακοί έχασαν το παιχνίδι στη Λιθουανία. Διαφώνησε στη συζήτηση για τους ψηλούς και τα έβαλε με τους κοντούς του. Και στη συνέντευξη Τύπου τα είπε, αλλά και στα αποδυτήρια ήταν σκληρός με τους παίκτες του.

Ήταν μια ήττα για τον Ολυμπιακό που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται εκτός προγράμματος, διότι η Ζαλγκίρις παραμένει δυνατή. Εστω κι αν φέτος το Κάουνας δεν είναι απόρθητο κάστρο. Οι ερυθρόλευκοι τα πήγαν περίφημα στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην ευστοχία τους στα τρίποντα, αλλά δεν άντεξαν στην πίεση στο δεύτερο. Ούτε ήταν σκληροί στην άμυνα. Και κατέρρευσαν όταν πήγε στον πάγκο ο Σπανούλης. Δίχως τον 36χρονο αρχηγό του ο Ολυμπιακός δεν άντεξε.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχασε, ο Μπλατ έπεσε μετά τη σύγκρουση με τον διαιτητή, αλλά ούτε καθίζηση έπαθε, ούτε νοκ άουτ βγήκε. Κάθε άλλο. Ισως αυτή η ήττα ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για να φανερωθεί το πραγματικό πρόβλημα και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Για το καλό και όχι για το κακό όλων. Δεν πρόκειται προφανώς να έχουν άλλο ρόστερ οι ερυθρόλευκοι στο καθοριστικότατο ματς με την Εφές στο ΣΕΦ, αλλά είναι θέμα ημερών η ενίσχυση με έναν περιφερειακό που θα συνδυάζει δημιουργία και εκτέλεση. Οχι μόνο εκτέλεση όπως ο Πολ.

Οσο γι αυτούς που είναι τώρα στον Ολυμπιακό, ούτε θα φύγουν (με εξαίρεση τον Τολιόπουλο), ούτε θα μείνουν ανενεργοί. Θα έχουν το ρόλο τους. Και την Πέμπτη είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαντήσεις τους στο παρκέ, στο ματς με τους Τούρκους, που θα δείξει ακόμα πιο πολλά για ακόμα πιο πολλούς.

ΥΓ.: Ο Μήτρου Λονγκ είναι μία από τις λύσεις που κοιτάζει ο Ολυμπιακός. Προσοχή όμως σε δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Η πρώτη έχει να κάνει με την ελληνοποίησή του. Για την ακρίβεια, αν πάρει ελληνική ταυτότητα γίνεται αυτόματα πρώτος στόχος και πιθανότατα θα αποκτηθεί από τους ερυθρόλευκους. Η δική του περίπτωση όμως δεν έχει καμία σχέση με την απόκτηση ξένου γκαρντ. Θα είναι έξτρα κίνηση, επί της ουσίας επένδυση για το μέλλον. Είναι 25 ετών και ο Ελληνοκαναδός έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στους Salt Lake City Stars, αλλά δεν έχει σκοπό να μείνει σε αυτή την ηλικία στην G League.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ