OPINIONS

Το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το μπάσκετ

Το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το μπάσκετ

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος επιχειρεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση για την ΚΑΕ και βάζει τα πράγματα σε ξεκάθαρη βάση για το τμήμα μπάσκετ.

Μόνο οι Αγγελόπουλοι θα μείνουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και αν ποτέ αποφασίσουν να φύγουν, την ομάδα μπάσκετ θα την πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ή τέλος πάντων ο ίδιος θα εγγυηθεί για τη συνέχεια του τμήματος.

Μέσα σε λίγες λέξεις, συμπεριλαμβάνεται όλο το νόημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όχι για θέμα ποδοσφαίρου, αλλά για το τμήμα μπάσκετ. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Δεν ξύπνησε ξαφνικά το πρωί ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του και έβγαλαν μια ανακοίνωση για την ΚΑΕ. Και προφανώς δεν το έκαναν δίχως να υπάρχει συνεννόηση με τους Αγγελόπουλους. Βγήκε μια ανακοίνωση που φαίνεται ξεκάθαρα πως τη γνώριζαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, κάτι που δείχνει πολλά.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Γιατί δεν το έκαναν μόνοι τους οι Αγγελόπουλοι; Εδώ και μέρες υπάρχουν φωνές που λένε ότι πρέπει να βγουν και να δώσουν τη δική τους διάσταση σε όσα ακούγονται περί αποχώρησης. Όμως δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να πράξουν κάτι τέτοιο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει, με τόσα site και εφημερίδες υπάρχει χώρος για να γίνουν όλοι - υποτίθεται - insiders, αλλά η αλήθεια είναι μία. Οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν είπαν ότι αποχωρούν, ποτέ δεν έβαλαν πωλητήριο στην ΚΑΕ, ποτέ δεν ζήτησαν ή συζήτησαν για συμπαίκτη.

Το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το μπάσκετ

Κι αν τα βάλουμε στη σωστή βάση, καμία διαρροή δεν υπήρξε από τη διοίκηση περί συνεργασίας, το αντίθετο όλη αυτή η φημολογία προερχόταν από δήθεν πηγές γύρω από τους Αγγελόπουλους ή ανθρώπους εντελώς εκτός μπάσκετ. Ε, δεν μπορεί κάθε ιδιοκτήτης να μπαίνει στη διαδικασία διάψευσης, αντίθετα όσοι ηθελημένα ή όχι είδαν το όνομά τους να εμπλέκεται στα σενάρια, είχαν μεγαλύτερη υποχρέωση να πάρουν θέση.

Με αυτή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός απαντάται άμεσα και η φημολογία περί συνεργασίας με τον Γιώργο Λεριώτη, χορηγό του τμήματος μπάσκετ γυναικών, άνθρωπο του περιβάλλοντος Μαρινάκη, που ενεπλάκη στη συζήτηση. Αλλά και στο ότι ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος του ερασιτέχνη, θα ηγηθεί της προσπάθειας στο μπάσκετ. Όλοι αυτοί ίσως να αποφασίσουν να ασχοληθούν στο μέλλον την ΚΑΕ, αν και εφόσον αποφασίσουν ποτέ οι Αγγελόπουλοι να αποχωρήσουν. Όχι όμως τώρα. Ως εκείνη την ημέρα, ο Μαρινάκης θα ασχολείται με την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη, ο Κουντούρης θα είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη και ο Λεριώτης χορηγός του τμήματος μπάσκετ γυναικών, που κυριαρχεί στην Ελλάδα έχοντας ήδη 7 τίτλους και έχει ανοίξει τα φτερά του και στην Ευρώπη.

ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το μακρινό μέλλον, λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, τι θα γίνει όμως στο άμεσο μέλλον είναι ξεκάθαρο. Μόνοι τους θα συνεχίσουν οι Αγγελόπουλοι, ποτέ ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έπεσε πραγματικά στο τραπέζι και ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοιο θέμα. Δεν ζήτησαν καμία βοήθεια στην ΚΑΕ, όσα προβλήματα κι αν προέκυψαν φέτος και έδωσαν τροφή για σχόλια και σενάρια, όλα όσα έχουν προκύψει είναι εν αγνοία τους.

Το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το μπάσκετ

Οπως έχει αποδειχθεί, άλλωστε, σε διοικητικό επίπεδο δεν ευδοκιμούν οι συνεργασίες. Το αφεντικό σε μία ΚΑΕ, ΠΑΕ ή τέλος πάντως σε ένα τμήμα πάντα είναι ένα, όταν πρέπει να αποφασίσουν ισότιμα δύο πλευρές, συνήθως προκύπτει πρόβλημα στη συνεργασία. Και δεν συνηθίζεται να βάζει κάποιος τα χρήματά του σε μια ομάδα και να αφήνει έναν άλλον να διοικεί μόνος του, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο γίνει στην αρχή, στην πορεία σταματάει. Μόνο αν κάποιος θέλει να διαφημιστεί μπορεί να βάλει χρήματα, αλλά τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει προκύψει από πουθενά.

Συμπαίκτης, λοιπόν, δεν μπαίνει στην ΚΑΕ, οι Αγγελόπουλοι (Παναγιώτης και Γιώργος λειτουργούν ως ένα για να μην τους μπερδεύουμε με άλλες περιπτώσεις) προχωρούν μόνοι τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγγυάται για το μέλλον. Αν ποτέ προκύψει πραγματικό πρόβλημα και αποφασίσουν να φύγουν οι Αγγελόπουλοι, η επόμενη μέρα είναι σίγουρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ