OPINIONS

Ο Ποντένσε βλέπει ενδεκάδα στις άδειες εξέδρες του "Καραϊσκάκης"

Ο Ποντένσε βλέπει ενδεκάδα στις άδειες εξέδρες του "Καραϊσκάκης"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ντανιέλ Ποντένσε που επιστρέφει ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκη και λόγω... κορονοϊού μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την πόρτα της ενδεκάδας κόντρα στον Ολυμπιακό μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Σήμερα θα υπάρξει επικοινωνία κυβερνητικών στελεχών με τους επιτελείς της UEFA αναφορικά με το αν θα γίνει παρουσία κόσμου στις εξέδρες ή χωρίς, ο αγώνας της Πέμπτης (22.00) με τη Γουλβς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Χθες τα γραφεία της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν κλειστά με αποτέλεσμα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να περιμένουν σήμερα τα νεότερα. Το να γίνουν χωρίς κόσμο οι αθλητικές διοργανώσεις για δύο εβδομάδες όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση ανήκει στο πακέτο των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού.

Από την άλλη πλευρά, το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο για άδειες εξέδρες στο Φάληρο, προκαλεί σοβαρή αγωνιστική και οικονομική ζημιά στον Ολυμπιακό. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι της φάσης των 16 του Europa League σε ένα γήπεδο που βράζει, εν αντιθέσει με μια παγωμένη από κάθε άποψη ατμόσφαιρα. Οι πληροφορίες που έχουν στον Πειραιά, πάντως, αναφέρουν ότι οι χίλιοι και πλέον οπαδοί της Γουλβς που έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για τον αγώνα, θα έρθουν ούτως ή άλλως, ώστε να μη χάσουν και τα χρήματα που δαπάνησαν για εκδρομή στην Ελλάδα...

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗ

Το αν θα γίνει με κόσμο ή χωρίς αυτή η συνάντηση (σ.σ. οι πιθανότητες να διεξαχθεί κεκλεισμένων είναι στο 90%), θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το αν θα δούμε κόντρα στην παλιά του ομάδα τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, ο οποίος πανηγύριζε μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε τη Γουλβς από την Ισπανία, όπου προκρίθηκε σε βάρος της Εσπανιόλ, για την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού σε βάρος της Άρσεναλ στο Λονδίνο, πλέον θα τεθεί κόντρα σε παίκτες που μέχρι πριν ενάμιση μήνα μοιράζονταν τα ίδια αποδυτήρια, πάλευαν και πανηγύριζαν πλάι πλάι.

Είναι λογικό κι αναμενόμενο πλέον να θέλει την επιτυχία της νέας του ομάδας σε βάρος της πρώην. Τα ρεπορτάζ, ωστόσο, που τον θέλουν να έχει δώσει στο πιάτο τα μυστικά του Ρέντη στον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, περιέχουν δόση υπερβολής. Όχι επειδή θα αρνηθεί στον νυν προπονητή του οποιασδήποτε μορφής πληροφόρηση, αλλά επειδή ο κόουτς των "λύκων" ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, όπως αντίστοιχα γνωρίζει και ο συμπατριώτης του Πέδρο Μαρτίνς την αγγλική ομάδα.

Ο 49χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού παρακολουθεί πολύ συχνά την πιο πορτογαλική από τις ομάδες που ανήκουν στην Premier League, καθώς του αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζει τις απαιτήσεις ο ομόλογός του και πρώην συμπαίκτης στη Γκιμαράες. Το 3-4-3 ή 3-5-2 που επιλέγει συνήθως ο Νούνο Εσπίριτο σε φάση επίθεσης και μετατρέπεται σε 5-4-1 σε φάση άμυνας, με πολύ γρήγορο transition και στις δύο πλευρές του γηπέδου με ασφυκτική πίεση στη μπάλα, αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση που δεν περνά απαρατήρητη.

ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠ' ΕΞΩ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, άλλωστε, δεν έχει κρύψει την επιθυμία να εργαστεί μελλοντικά στο Νησί, οπότε έχει πλήρη εικόνα όλων των ομάδων και δη εκείνης που έχει δημιουργήσει πορτογαλική αποικία. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δεν ταξίδεψε με προορισμό την Αγγλία προκειμένου να παρακολουθήσει την εντός έδρας αναμέτρηση των Γουλβς με αντίπαλο την Μπράιτον (0-0).

Αναφορικά με τον Ντανιέλ Ποντένσε, το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας είναι να καθίσει περισσότερο στον πάγκο έως το καλοκαίρι, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.

Μέχρι στιγμής, ο 24χρονος εξτρέμ έχει παίξει βασικός μόνο στην εκτός εδρας αναμέτρηση με την Εσπανιόλ στη φάση των 32 της διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες συμμετοχές του (τέσσερις στο πρωτάθλημα, μία ακόμη στο Europa) δεν έχουν ξεπεράσει το 20άλεπτο. Αντίθετα, με τον Ολυμπιακό έγραψε στο πρώτο μισό της σεζόν 27 συμμετοχές (5 γκολ, 5 ασίστ).

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΛΟΓΩ... ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, ωστόσο, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών το ματς της Πέμπτης, σε συνδυασμό με τον... Ολυμπιακό που ο Ντανιέλ ξέρει σαν την τσέπη του και τον πρόσφατο τραυματισμό του Αντάμα Τραορέ στον ώμο, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να τον δούμε ακόμη και στην αρχική ενδεκάδα. Αν ο αγώνας γίνει με κόσμο το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στον πάγκο, ώστε να μην τα... ακούσει κιόλας από την εξέδρα, γεγονός που λογικά θα επηρεάσει και την απόδοσή του.

Σε άδειο γήπεδο, όμως, η επιλογή είναι πιο safe για τον Νούνο Εσπίριτο και οι πιθανότητες να παίξει στα γνωστά λημέρια με διαφορετική φανέλα πολλαπλασιάζονται. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί απέναντι στον Κώστα Τσιμίκα ή τον Ομάρ Ελαμπντελαουί που είχε ως τώρα αντιπάλους μόνο σε κάποιες προπονήσεις.

Θα αναδειχθεί εκείνος νικητής απέναντι στους πρώην συμπαίκτες του ή επειδή τον ξέρουν καλά, θα τον διαβάσουν ανάλογα και θα τον περιορίσουν; Αυτή ενδεχομένως να αποδειχθεί μία από τις πιο καθοριστικές συνθήκες του ματς. Το προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα. Τα υπόλοιπα θα τα γνωρίζουμε το βράδυ της Πέμπτης γύρω στα μεσάνυχτα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ