OPINIONS

Οι δύο στόχοι Μαρτίνς και διοίκησης

CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον μονόδρομο που ανοίγεται στον Ολυμπιακό σχετικά με το φινάλε της φετινής σεζόν, αλλά και για την επόμενη με τις πολλές ιδιαιτερότητες και ξεκαθαρίζει τους βασικούς άξονες για ΠΑΕ και προπονητή.

Ξεκινώντας από το προφανές, δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα είναι η επόμενη σεζόν για τον Ολυμπιακό χωρίς τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι του. Έχω καταθέσει ουκ ολίγες φορές την άποψή μου επί του θέματος και σε τούτη εδώ τη γωνιά του Sport24.gr, αλλά και στον αέρα του Sport24 Radio 103,3.

Όχι επειδή θεωρώ τον Πορτογάλο, τον κορυφαίο προπονητή εκεί έξω, αλλά επειδή με τη συγκεκριμένη ομάδα έχει κουμπώσει απόλυτα, έχει ανέβει βουνά και βουνά, κάθε μέρα που περνάει, παρουσιάζει κάτι καλύτερο, κάτι που βελτιώνεται διαρκώς. Δεν βλέπω, λοιπόν, το λόγο να το πάρουμε από την αρχή, από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία είναι ευχαριστημένη μαζί του, κάτι που ισχύει και για τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, αλλά και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει.

Η ιστορία με τον κορονοϊό, είναι γεγονός ότι άλλαξε πάρα πολλά και στην καθημερινότητά μας και στο ποδόσφαιρο. Μιλώντας ακόμη και με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, εδώ και αρκετό καιρό, πριν από τη γενική απαγόρευση, έλεγαν ότι δυσκολεύονται ακόμη και να φέρουν σκάουτερς στην Ελλάδα να δουν ματς. Τώρα πάπαλα, όλη η διαδικασία. Οι ομάδες έχουν μεγάλες ζημιές από το γενικό stop, οπότε το καλοκαίρι που μας έρχεται θα αλλάξει πολλά στο χάρτη, μέχρι το πράγμα να επανέλθει σε μια κανονικότητα.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Στο γραφεία της ΠΑΕ και τις εγκαταστάσεις του Ρέντη έχουν δύο βασικές προτεραιότητες. Τη μία μέσα και την άλλη έξω από το χορτάρι. Ο Πέδρο Μαρτίνς, για να το πιάσουμε από το αγωνιστικό, καλείται για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τα όριά του. Να κρατήσει ενωμένη και λειτουργική μια ομάδα που μετά από 46 επίσημα παιχνίδια (26 πρωτάθλημα, 15 Ευρώπη, 5 Κύπελλο) εξακολουθεί να πηγαίνει με σπασμένα φρένα, από τον Ιούλιο μέχρι τώρα. Κι όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, μέσω Skype και ατομικών προγραμμάτων που οι “ερυθρόλευκοι” οφείλουν να τηρούν εξ αποστάσεως.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ

Είναι τεράστιο στοίχημα για τον 49χρονο κόουτς να καταφέρει να παρουσιάσει ξανά μια σοβαρή ομάδα στο γήπεδο, ικανή να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες σε τρία μέτωπα, μετά από τόσο μεγάλη αδράνεια. Και για τους συναδέλφους του δεν θα είναι εύκολη δουλειά, αλλά κανείς τους δεν έχει καθίσει ως τώρα στην άκρη του πάγκου τόσες φορές από το ξεκίνημα της σεζόν, ούτε έχουν μπροστά τους τόσα πολλά ματς…

Θα πρέπει να δούμε, λοιπόν, τι θα σκαρώσει ξανά ο πολυμήχανος κόουτς, ο el profesor του Ολυμπιακού, ο οποίος εκτιμώ πως θα ανανεώσει σύντομα το συμβόλαιό του για ακόμη δύο χρόνια, χωρίς να αποκλείεται και το 1+1, κοινή συναινέσει. Το θέμα είναι πως αν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις περί τα τέλη του Απρίλη, απίθανο νωρίτερα, θα φτάσουμε κατακαλόκαιρο στο φίνις με τους “ερυθρόλευκους” να είναι, με μια διακοπή ανοιξιάτικη, έναν χρόνο μέσα στο γήπεδο. Δεν το λες και μικρό πράγμα… Το μεγάλο όπλο του Μαρτίνς, βέβαια, είναι ότι έχει κάνει καλή ομάδα και με… χίλια πρόσωπα. Οι παίκτες τον ακούν, τον εμπιστεύονται και μέχρι τώρα ανταποκρίνονται στο έπακρο. Το απέδειξαν ακόμη και στο τελευταίο ματς με τη Γουλβς που έκαναν τους λύκους να τρέχουν και να μη φτάνουν στο μεγαλύτερο διάστημα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Την ίδια ώρα στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας οι αρμόδιοι είναι αποφασισμένοι πέρα από την παραμονή του προπονητή, να κρατήσουν και όσους πιο πολλούς μπορούν από τον βασικό κορμό της ομάδας, αφού το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι το πιο περίεργο των τελευταίων χρόνων. Σε αυτό το ζήτημα φαίνεται πως έχουν γνώση οι φύλακες, καθώς σχεδόν όλοι οι παίκτες δεσμεύονται με ισχυρά συμβόλαια.

Σοβαρή εκκρεμότητα υπάρχει με τον Ομάρ, ο οποίος είναι ένας από τους παλιότερους παίκτες κι εκ των αρχηγών, του οποίου ακόμη η ανανέωση βρίσκεται στον αέρα. Βέβαια, ακόμη κι έτσι, εναλλακτικές υπάρχουν, καθώς και το ενδεχόμενο μεταγραφής. Ο Γκασπάρ θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Μασούρας περιμένει την ευκαιρία του...

Κενό πιθανότατα θα υπάρξει και αριστερά, λόγω της διαφαινόμενης αναχώρησης Τσιμίκα. Ο διεθνής μπακ που τα σπάει φέτος, έχει απογειώσει την αξία του στα 20.000.000 ευρώ και πως να τον κρατήσεις; Ήδη ο πιτσιρικάς έδειξε την αγάπη και την αφοσίωσή του στο κλαμπ από τον Γενάρη, όταν θα μπορούσε να επιμείνει για μεταγραφή αλά Ποντένσε, αλλά όχι μόνο δεν το έκανε, συνεχίζει στα κόκκινα και είναι από τους πρωταγωνιστές σε μια σεζόν που αναμένεται να κλείσει θριαμβευτικά…

Κι εδώ, όμως, θα υπάρξει επόμενη μέρα. Ο πολύ άτυχος Κούτρης θα επιστρέψει από το καλοκαίρι, μετά την επέμβαση που έκανε στον χιαστό και είναι στο χέρι του να επανέλθει δριμύτερος στην ενδεκάδα. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι μοιράστηκε τον χρόνο με τον Τσιμίκα κι έφτασαν αμφότεροι στην Εθνική Ανδρών. Παράλληλα, να έρθει κι άλλος παίκτης για την ίδια θέση, με τον 21χρονο Φοντέ Καμαρά που έχει αποκτηθεί ήδη από τη Γκαζελέκ Αζαξιό, να έχει ως τώρα παρουσία σε 8 αγώνες πρωταθλήματος και δύο κόκκινες. Δεν τη λες και γεμάτη σεζόν…

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το ρόστερ έχει καλές λύσεις στις περισσότερες θέσεις, κυρίως στον άξονα. Ο Βαλμπουενά ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο, ο Φορτούνης επέστρεψε, ο Καφού αποκτήθηκε για να δώσει βάθος στον άξονα, ο Γκιλιέρμε είναι με το στυλό στο χέρι, στην επίθεση πλην των Ελ Αραμπί, Χασάν, είναι διαθέσιμος ως ρεζέρβα και ο Γκερέρο που έχει δοθεί δανεικός στη Λεγανές.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Εν ολίγοις, πάμε για ένα καλοκαίρι που δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά, τουλάχιστον αυτό είναι το προσδοκώμενο σενάριο. Λίγες κινήσεις, μετρημένες, εύστοχες και πάμε για την επόμενη μέρα. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να κλείσει καλά η χρονιά που διανύουμε, όταν κλείσει. Γιατί έτσι πρέπει, επιβάλλεται μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια και τόσο μεγάλο κόπο σε όλους τους τομείς, χωρίς ο δρόμος να είναι πουθενά στρωμένος με ροδοπέταλα.

Συμφωνώ με εκείνους που πιστεύουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα πιο μάγκικα της 20ετίας. Φανταστείτε, λοιπόν, τι έχει να γίνει με το νταμπλ και μια ενδεχόμενη πρόκριση σε βάρος της Γουλβς που όπως έδειξε και στον Πειραιά δεν είναι καλύτερη από αυτόν τον Ολυμπιακό κι ας φιγουράρει στην 6η θέση της Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ