OPINIONS

Η επιστροφή Μαρινάκη προκαλεί εξελίξεις

Η επιστροφή Μαρινάκη προκαλεί εξελίξεις

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, μεταγραφικά και όχι μόνο, σηματοδοτεί η επιστροφή στην Ελλάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη από το εξωτερικό. Οι βασικοί άξονες, οι μεταγραφές και οι δρομολογημένες αλλαγές.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του για διακοπές, έχοντας αφήσει πίσω τις εισηγήσεις για την επόμενη περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές κάνουν ήδη χρήση της καλοκαιρινής άδειας, πλην των διεθνών που έχουν ακόμη υποχρεώσεις, με την υποσημείωση πως όσοι παραμείνουν στο ρόστερ θα πιάσουν δουλειά από τις 10 Ιούνη.

Από τώρα μέχρι τότε, μεσολαβεί περίπου ένας μήνας. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί οι βασικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Πριν από τρεις ημέρες, διαβάσατε αναλυτικά στο Sport24.gr τα δεδομένα στις υποθέσεις Ζοσέ Σα, Κώστα Φορτούνη, αλλά και τι γίνεται με τα "παιδιά" του Ζόρζε Μέντες.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε πολλά -μεταγραφικά- ζητήματα έχει γίνει η σχετική προεργασία. Όχι μόνο επαφές και σκάουτινγκ, αλλά ακόμη και ταξίδια, ραντεβού, έρευνα αγοράς. Μέχρι τώρα όλες αυτές τις κινήσεις σκεπάζει πέπλο μυστικότητας για ευνόητους λόγους. Για κάποιες -δύσκολες- περιπτώσεις που δουλεύονται στο παρασκήνιο, έχουν υπάρξει και οι -κατά συνθήκην- διαψεύσεις. Τώρα, όμως, φτάνουμε στην ώρα της κρίσης, στη δρομολόγηση ουσιαστικών εξελίξεων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν στην Ελλάδα τα τελευταία 24άωρα. Χρειάστηκε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σήμερα (Τετάρτη 8/5), ωστόσο, ή το αργότερο αύριο, θα βρίσκεται στη βάση του. Αυτή η επιστροφή θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, πρόθεσή του είναι να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του Ολυμπιακού. Να διαμορφώσει ακόμη καλύτερες συνθήκες για μια πιο ισχυρή ομάδα.

ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ... ΨΗΛΑ

Ένα συγκρότημα που με τις βάσεις που μπήκαν φέτος, θα μεγιστοποιήσει την πιθανότητα επιστροφής στους εγχώριους τίτλους, αλλά και στους ομίλους του Champions League.

Μπορεί να μην το "φωνάζουν" στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, αλλά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης φαίνεται να κοιτάζουν λίγο πιο... ψηλά, από εκεί που οι περισσότεροι νομίζουν. Κι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν τι γίνεται και πίσω από την κουρτίνα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δώσει άμεσα κατευθύνσεις για να μπουν οι συνεργάτες του στο... ψητό. Να συμπληρώσουν σωστά τα κομμάτια του παζλ. Ο βασικός άξονας του σχεδιασμού αναφέρει ότι μέχρι τα προκριματικά θα μείνουν σχεδόν όλα τα βασικά γρανάζια της ομάδας, πέρα απ' ότι όποιες προσθήκες.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ, ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Ακόμη και παίκτες που μπορούν ή πρόκειται να φέρουν μεγάλες προσφορές από το εξωτερικό όπως είναι οι Κούτρης, Καμαρά, Σισέ, δεν πρόκειται να κουνηθούν πριν ξεκαθαρίσει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πάρει μέρος το καλοκαίρι η ομάδα. Οι προαναφερθέντες, άλλωστε, όπως κι άλλα βασικά γρανάζια της ομάδας έχουν ακόμη υποχρεώσεις με τις Εθνικές των χωρών τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η τελευταία περήφανη πώληση, του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν, έγινε 31 Αυγούστου του 2017. Ο ταλαντούχος στόπερ είχε ενισχύσει την ομάδα στα προκριματικά και έφυγε αφού εξασφαλίστηκε η πρόκριση στο Champions League. Αν επιτευχθεί και φέτος αυτός ο τεράστιος στόχος, κάποιοι μπορεί να αλλάξουν φανέλα τον Αύγουστο, αλλά θα υπάρξει και δεύτερο μπαράζ μεταγραφών ακόμη πιο δυνατό από το πρώτο.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ

Από 'κει και πέρα, βέβαια, είναι δεδομένο πως το πρώτο κύμα ενίσχυσης θα είναι αρκετά ψηλό. Η ομάδα ψάχνει στόπερ, κεντρικό μέσο, εξτρέμ, επιθετικό. "Καίγεται" να κλείσει το θέμα του βασικού γκολκίπερ, αλλά και του βασικού στράικερ από τη στιγμή που και το θέμα Χασάν είναι στον αέρα.

Όλα αυτά θα αρχίσουν να δρομολογούνται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το γενικό πρόσταγμα. Παράλληλα, θα συνεχίσει την προσπάθεια και στο Δήμο Πειραιά, όπου είναι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, πλάι στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για ανανέωση της εμπιστοσύνη στον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής".

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Για να επιστρέψουμε στον Ολυμπιακό, ακούγεται έντονα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν αλλαγές σε πολλά επίπεδα, μέχρι και στα τμήματα υποδομής! Εν ολίγοις, ο μήνας που διανύουμε θα είναι καυτός κι ας μην έχουμε μπει ακόμη στο καλοκαίρι και αυτό θα φανεί στην πράξη εντός των προσεχών ημερών. Εν αναμονή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ