OPINIONS

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς "έψησε" τον Μαρινάκη

2018 CEV VOLLEYBALL CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÑÁÂÅÍÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
2018 CEV VOLLEYBALL CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÑÁÂÅÍÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί πώς ο Πέδρο Μαρτίνς με την καλή δουλειά και την προοπτική που έδωσε στον Ολυμπιακό "προκάλεσε" τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ανάψει "πράσινο" για παίκτες επιπέδου Βαλμπουενά, Μπεργκ, Σεμέδο, Σκρτελ.

Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν χτυπούσε σε κάθε μεταγραφική περίοδο ένα ή δύο "μεγάλα" ονόματα. Παίκτες – κράχτες για να κάνουν τη διαφορά πάνω στο χορτάρι, αλλά και να "ζεστάνουν" περισσότερο και τον κόσμο να γεμίσει το "Γ. Καραϊσκάκης".

Αυτό το τροπάρι δεν άλλαξε επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέρα από τις εισηγήσεις του κάθε προπονητή, όσων εμπιστεύθηκε για τον πάγκο της ομάδας, στις προσθήκες που είχαν (και) διοικητική σφραγίδα υπήρχαν διαχρονικά περιπτώσεις Ριέρα, Ιμπαγάσα, Αφελάι, Σαβιόλα, Καμπιάσο, Τουρέ. Ανεξάρτητα με το τι πρόσφερε και τι δεν πρόσφερε ο καθένας από τους προαναφερθέντες, οι κινήσεις έγιναν, τα λεφτά δαπανήθηκαν. Τα υπόλοιπα τα είδαμε στο χορτάρι.

Τον τελευταίο καιρό οι σελίδες του "ερυθρόλευκου" ρεπορτάζ έχουν γεμίσει με τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε τις τελευταίες ημέρες σημαντικές προσθήκες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και θα την ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο για να περάσει από τις συμπληγάδες των προκριματικών του Champions League.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτές οι εξαγγελίες έχουν και προεκλογικό χρώμα. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από το αν σε όσα ακούγονται υπάρχει μια δόση υπερβολής ή άρωμα Δημοτικών Εκλογών, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Μαρινάκης καιρό τώρα είναι αποφασισμένος να παρέμβει δραστικά και να ενισχύσει με ποιότητα, προσωπικότητα και εμπειρία το ρόστερ.

Για να συμβεί αυτό δεν μέτρησε μόνο η δεδομένη αγάπη του για την ομάδα, ούτε οι... εκλογές, ούτε τα προκριματικά του Champions League και η ανάγκη για επιστροφή στους εγχώριους τίτλους.

ΠΟΛΛΑ "ΜΠΑΜ" ΜΑΖΕΜΕΝΑ

Για να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός τόσο ενεργά, τόσο... μαζικά και τόσο συντονισμένα από Μάη μήνα με περιπτώσεις Βαλμπουενά, Μπεργκ, Σεμέδο, Σκρτελ και δεν συμμαζεύεται, να ετοιμάζει τόσα "μπαμ" μαζεμένα, έπαιξε -πάνω απ' όλα- ρόλο ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με τη δουλειά του, το καλό αποτέλεσμα που παρουσίασε τηρουμένων των αναλογιών, τη βελτίωση που έδειξε η ομάδα μέσα στη σεζόν και η προοπτική που δημιούργησε, έδωσαν ώθηση και στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στην απόφαση να κάνει το "κάτι παραπάνω".

Τον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν, με τα όποια λάθη, τις όποιες αδυναμίες και τις όποιες αστοχίες, δεν τον χειροκρότησε στο φινάλε μόνο ο κόσμος του, αλλά και η διοίκησή του. Εκείνος που επένδυσε κι έχει την τελική ευθύνη, μπορεί να μη χάρηκε με την απώλεια των στόχων, διαπίστωσε, όμως, πως τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Η ομάδα "ζωντάνεψε", έδειξε δυναμική, απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο. Έπεισε πως με 3-4 πινελιές υψηλού επιπέδου θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια, όχι για μια σεζόν, αλλά για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Γι' αυτό και "έκλεισε" ο πολύς Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος με την εμπειρία και την ποιότητά του θα δημιουργήσει ένα δεύτερο επικίνδυνο πόλο, έχοντας απέναντί του τον έτερο "υδραυλικό" Ντανιέλ Ποντένσε. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για μία ομάδα να μην έχει μόνο έναν... δαίμονα πάνω στον ασβέστη, αλλά δύο, έναν σε κάθε πτέρυγα.

Γι' αυτό και φλερτάρει έντονα με τον Μάρκους Μπεργκ, παρά τις διαψεύσεις, ο οποίος για εκείνους που ξέρουν, αποτελεί τον ιδανικό φορ για να κουμπώσει με τους υπόλοιπους. Όχι επειδή είναι ο Μπεργκ, αλλά επειδή έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία να κουμπώσει με την υπόλοιπη ομάδα και να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα.

Γι' αυτό και στην άμυνα πέρα από την σχεδόν τελειωμένη δουλειά με τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος είναι κεντρικός αμυντικός από το τοπ ράφι και θα το διαπιστώσουμε όλοι όταν αρχίσει να παίζει, ασχολείται και με άλλες περιπτώσεις τύπου Σκρτελ, προκειμένου να καλυφθεί όπως πρέπει και η πιθανή πώληση του Παπ Σισέ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

ΒΑΖΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ... ΚΑΡΥΔΙΑ

Όλα αυτά δεν δείχνουν απλά ότι ο Ολυμπιακός ενισχύεται, δυναμώνει, βάζει ποιότητα, εμπειρία και... καρύδια στην ενδεκάδα του. Δείχνουν ότι η δουλειά που έγινε πέρυσι, τους έχει βάλει όλους στην πρίζα. Τους έχει δώσει αυξημένο κίνητρο. Τους έχει πεισμώσει. Τον Μαρινάκη να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, τον κόουτς θα δουλέψει ακόμη περισσότερο για να παρουσιάσει κάτι ακόμη καλύτερο, τους παίκτες να δείξουν πιο πολλά και τον κόσμο να στηρίξει ακόμη πιο δυναμικά.

Εν ολίγοις, ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν η καταλυτική κίνηση για ό,τι ακολούθησε κι ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Αν δεν ήταν αυτός να δημιουργήσει τις σταθερές, να βάλει τάξη στα αποδυτήρια, να στήσει το οικοδόμημα από την αρχή, τώρα μπορεί να γράφαμε για μεταγραφές, αλλά το κλίμα δεν θα ήταν ανάλογο. Πλέον έχει δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις. Για δυνατά ονόματα, για ισχυρότερη ενδεκάδα, για ακόμη πιο γεμάτο πάγκο. Η συνέχεια θα δοθεί από Δευτέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ