OPINIONS

Ολυμπιακός: Στόπερ μέχρι την Τετάρτη

Ολυμπιακός: Στόπερ μέχρι την Τετάρτη

Διαβεβαιώσεις προς τον Μαρτίνς ότι το θέμα στόπερ θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες με την υπόθεση Σεμέδο στην τελική ευθεία. Η δικαίωση για Αβραάμ, η συμφωνία Φορτούνη και η έκπληξη Κάιπερς. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού έχει πέσει όλο το βάρος από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Κώστα Φορτούνη για επέκταση του συμβολαίου έως το 2023.

Οι διαβεβαιώσεις από πλευράς διοίκησης προς τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ξεκίνησε ήδη δουλειά ενόψει των σημαντικών αγώνων με τη Βικτόρια Πλζεν είναι ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία και το αργότερο έως την προσεχή Τετάρτη που η ομάδα θα βρίσκεται στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (αναχωρεί τη Δευτέρα), θα έχει κλείσει θετικά.

Η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον Ρούμπεν Σεμέδο, τον πρώτο -εδώ και καιρό- στη λίστα του προπονητή. Ο Πορτογάλος κόουτς θέλει σαν... τρελός τον 25χρονο συμπατριώτη του και οι αρμόδιοι της διοίκησης κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιήσουν κι αυτή του την επιθυμία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Βιγιαρεάλ έχουν πέσει όλες οι πιθανές προτάσεις. Από αγορά του παίκτη με την ισπανική ομάδα να διατηρεί σημαντικό ποσοστό σε μελλοντική μεταπώληση, μέχρι δανεισμό του με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος όπως καιρό τώρα έχετε διαβάσει στο Sport24.gr βρίσκεται σε "ανοικτή γραμμή" με τον Πέδρο Μαρτίνς και είναι απόλυτα... ψημένος για να συνεχίσει την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα χρώματα.

Επειδή, όμως, ο βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης κίνησης παραμένει υψηλός, καθώς ο Σεμέδο είχε κοστίσει στο "κίτρινο υποβρύχιο" 14 εκατομμύρια ευρώ πριν από δύο χρόνια, ο σύλλογος της "Πριμέρα" επιδιώκει να περιορίσει το μέγεθος της χασούρας όσο γίνεται περισσότερο.

ΡΕΓΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΜΑΛΕΝ

Παράλληλα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν κι εναλλακτικές επιλογές, μία από αυτές παραμένει ο Βέλγος διεθνής Βερμάλεν, ωστόσο, ο Σεμέδο είναι μακράν στην κορυφή της λίστας όχι μόνο λόγω αγωνιστικών προσόντων, αλλά και λόγω ηλικίας. Μια ακόμη περίπτωση που παίζει είναι του Μεξικανού Ντιέγκο Ρέγες (26) που ανήκει στη Φενέρ.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ικανοποίηση (και) του Πέδρο Μαρτίνς για την επέκταση της συνεργασίας με τον Κώστα Φορτούνη, τον οποίο (φυσικά) θεωρεί υπερπολύτιμο γρανάζι στην ομάδα της νέας σεζόν. Ο 26χρονος μπαλαντέρ τα βρήκε σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως από χθες αποκάλυψε ο Sport24 radio 103,3, δικαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες που σας μεταφέραμε τις προηγούμενες ημέρες.

Είχαμε υπογραμμίσει ότι σε αυτό το ραντεβού μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και του ποδοσφαιριστή θα έμπαινε το νερό στο αυλάκι, το πού περίπου θα καθόταν η μπίλια αναφορικά με τις απαιτήσεις του διεθνούς ποδοσφαιριστή, αλλά και τη διάθεση του Ολυμπιακού να τον "δέσει" για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, είχαμε επισημάνει ότι το ραντεβού θα γινόταν εντός της εβδομάδας και σίγουρα πριν η αποστολή πετάξει για την Πολωνία.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που οι προθέσεις διοίκησης και παίκτη ήταν κοινές, ήταν και λίγο – πολύ αναμενόμενη η εξέλιξη για τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή που θα έχει και το καλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του και στο πρωτάθλημα γενικότερα.

Από το απόγευμα της Τρίτης ανανεώθηκε το συμβόλαιο και του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με την παρουσία του εκπροσώπου του στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος καιρό τώρα είχαμε γράψει ότι θα συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του, έχει δουλέψει πάρα πολύ ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να πείσει ότι παραμένει χρήσιμος, μηνύματα που έχει εισπράξει η τεχνική ηγεσία.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος σε πρώτη φάση υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς και για το κέντρο της άμυνας, αν χρειαστεί. Σε αυτό το ρόλο αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και στο φιλικό με τη Βιτορούλ, έχοντας πλάι του τον νεοφερμένο Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος μπήκε απευθείας στα βαθιά με 4-5 πολύ καλές επεμβάσεις.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΚΑΪΠΕΡΣ

Εκείνος που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον στο φιλικό με την ομάδα της Ρουμανίας, πάντως, ήταν ο 22χρονος Βέλγος Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος δεν έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά κυρίως στα "φτερά". Άρεσε πολύ όχι μόνο λόγω της καλής τεχνικής του κατάρτισης και των σωστών επαφών του με τη μπάλα, αλλά και λόγω της αίσθησης του χώρου, καθώς και της συνεργασίας με τους γύρω του. Κι όλα αυτά παρότι πέρυσι παρέμεινε ανενεργός, λόγω της άρνησής του να μετακινηθεί από τον Εργοτέλη στην ΑΕΚ.

Υ.Γ.: Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Γαβαλά, συμφωνούν ότι η προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να του αναθέσει το ρόλο του διευθυντή επικοινωνίας μετά την ανάληψη καθηκόντων Γ' αντιπροέδρου από τον Κώστα Καραπαπά, αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού είναι ιδιαιτέρως αγαπητός, ικανός, άνθρωπος ηπίων τόνων και πολύ αποτελεσματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ