OPINIONS

Ολυμπιακός: Το μετέωρο βήμα του Εμρέ Μορ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τούρκος Μέσι, Εμρέ Μορ, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως αντί-Ποντένσε, αλλά δεν αξιοποίησε με την απόδοσή του τη δυνατότητα της αυτόματης αγοράς από τη Θέλτα και ετοιμάζει -ξανά- βαλίτσες εκτός κι αν... Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει.

Άλλαξαν πολλά με τον κορονοϊό. Προσεχώς θα αλλάξουν πολλά περισσότερα και στη δουλειά μας και στη ζωή μας. Έξω από αυτό το παγκόσμιο κάδρο δεν έμειναν ούτε οι ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό η φετινή σεζόν κύλησε έως και ονειρεμένα μέχρι τώρα. Ισχυρό προβάδισμα για τον τίτλο με διαφορά που είναι σχεδόν απίθανο να καλυφθεί ακόμη κι αν διεξαχθούν κάποια στιγμή τα playoffs, τρελή πορεία στην Ευρώπη που συνεχίζεται μέχρι τους 16 του Europa League, μέσα και στο Κύπελλο, με την εκκρεμούσα ρεβάνς του 3-2 της Τούμπας, να αφήνει ανοικτό το δρόμο για τον τελικό.

Κι όλα αυτά, ενώ υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη διάρκεια του Γενάρη. Κάτι η περήφανη πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς, κάτι ο σοβαρός τραυματισμός του Σουντανί, η σταδιακή επιστροφή του Φορτούνη, άλλαξαν το αγωνιστικό πλάνο, αλλά δεν περιόρισαν ισχύ και δυναμική. Ο Πέδρο Μαρτίνς βρήκε για μία ακόμη φορά τη σωστή φόρμουλα, ποντάροντας στο 4-3-3 και οι παίκτες του τον δικαίωσαν πανηγυρικά, μέχρι να μπει stop λόγω του κορονοϊού.

Στην ερυθρόλευκη εξίσωση επιχείρησε να μπει από τα τέλη Γενάρη και ο Τούρκος Μέσι, Εμρέ Μορ. Ένας ποδοσφαιριστής με πολλά κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά με εκείνα του παίκτη που κλήθηκε να φορέσει τα παπούτσια του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Γρήγορος, απίθανος με τη μπάλα, παίκτης με φαντασία και εξαιρετική ατομική ποιότητα, αποκτήθηκε με προοπτική να μείνει και μετά το καλοκαίρι.

Η ΡΗΤΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχική συμφωνία που προέβλεπε δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν, είχε υπάρξει και ρήτρα αυτόματης αγοράς του από τη Θέλτα όπου ανήκει, με αντάλλαγμα 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει σε σχετικό ρεπορτάζ ο Δημήτρης Σαμόλης στο Sport24.gr. Για να ενεργοποιηθεί, ωστόσο, αυτή η απευθείας αγορά θα έπρεπε ο 22χρονος εξτρέμ να αγωνιστεί τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια της ομάδας από την ημέρα που ήρθε ως το φινάλε της σεζόν. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ως τώρα ούτε κατά προσέγγιση.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν δηλώθηκε στη λίστα της UEFA, άρα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Άρσεναλ και τη Γουλβς, ο διεθνής άσος που ήρθε από τη Γαλατά, έπαιξε με την ερυθρόλευκη φανέλα ως τώρα σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου, με αντίπαλο τη Λαμία, με συνολικό χρόνο 47 λεπτά. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο άνθρωπος που τον έκρινε καθημερινά και δεν είναι άλλος από τον Πέδρο Μαρτίνς, δεν είδε όσα ήθελε, με αποτέλεσμα να μην τον ενεργοποιήσει σχεδόν καθόλου.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Η αδυναμία του να μπει σε τακτικά καλούπια, σε συνδυασμό με την τάση να δουλεύει στις προπονήσεις με τη μπάλα στα πόδια κι όχι χωρίς αυτήν, ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για την απουσία του ακόμη και από τις 18άδες των αγώνων. Ο τρίτος λόγος ήταν ότι στην πιο κρίσιμη κάμπη της σεζόν, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να πάει στα σίγουρα, με τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους, απόφαση που όχι απλά τον δικαίωσε, αλλά ουσιαστικά έσπρωξε την ομάδα στην κατάκτηση των φετινών στόχων. Μην ξεχνάμε ότι εκτός εξίσωσης έμεινε για κάποια πολύ σημαντικά ματς, ακόμη και ο κάπτεν Φορτούνης, κυρίως λόγω συμπεριφοράς

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ...

Σε ό,τι αφορά τον Μορ, ο οποίος συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά σε ατομικό επίπεδο, ανεβάζοντας και τα σχετικά post στη σελίδα του στο Instagram με τους 2,2 εκατομμύρια followers, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι παραμένει ενεργός και… ορεξάτος. Η ουσία, ωστόσο, είναι πως το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό που θα είναι σύντομο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αποτελεί την τρίτη διαδοχική χαμένη ευκαιρία στην καριέρα του. Δεν κατάφερε να στεριώσει στη Θέλτα που τον έσπρωξε στη Γαλατά, δεν ανταποκρίθηκε ούτε στην ομάδα της πατρίδας του, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι παραπάνω και στον Πειραιά, παρότι ήρθε γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ

Το αύριο για τον ίδιο δείχνει μονόδρομος με την μάλλον δεδομένη επιστροφή στη Θέλτα όπου έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν στην αγορά για έναν πιο ενεργό και πιο συμβατό στις απαιτήσεις αντί-Ποντένσε. Ο κορονοϊός απλά επέσπευσε τις διαδικασίες, εκτός κι αν στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων δούμε ξαφνικά έναν άλλο Μορ, ικανό να γυρίσει το χαρτί στις... καθυστερήσεις. Μοιάζει δύσκολο, αλλά με τη μπάλα που ξέρει τίποτα δεν είναι απίθανο. Το ζητούμενο είναι αν για πρώτη φορά στην καριέρα του καταφέρει να εντάξει σωστά το “εγώ” στο “εμείς”. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να αλλάξει την κοσμοθεωρία του, αλλά στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, ποτέ δεν ξέρεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ