OPINIONS

Ολυμπιακός: Υπόθεση Μήτρογλου

Ολυμπιακός: Υπόθεση Μήτρογλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει την υπόθεση Μήτρογλου, ο οποίος έχει δρομολογήσει την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι, στα χνάρια του Τοροσίδη και του Αβραάμ. Τα δεδομένα, οι συνθήκες και τι θα καθορίσει το πότε.

Ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Παιδί μεταναστών στη Γερμανία, ήρθε άγουρος στον Πειραιά σε ηλικία 19ετών προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα της Γκλάντμπαχ, αλλά τα προσόντα του ήταν τέτοια που μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους killer σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από εκείνo το καλοκαίρι του 2007 μέχρι σήμερα φόρεσε όχι μόνο την ερυθρόλευκη, αλλά και τις φανέλες του Ατρομήτου και Πανιωνίου ως δανεικός, έως ότου πάρει φύλλο πορείας για το εξωτερικό όπου αγωνίστηκε σε Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατά και Αϊντχόβεν. Αν το καλοσκεφτεί κανείς δηλαδή έχει παίξει στα… μισά από τα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Γαλλία), έως τα 32 του χρόνια.

Η φετινή σεζόν που θα φτάσει κουτσά στραβά στο τέλος της μέσα στο καλοκαίρι,θα κλείσει το κεφάλαιο της παρουσίας του στην PSV και θα επιστρέψει στη Μασσαλία, αφού με την Ολιμπίκ δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Η παρουσία του στην Ολλανδία είναι γεγονός ότι δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, έχοντας όλες κι όλες 18 συμμετοχές, τις περισσότερες ως ρεζέρβα με συγκομιδή τρία γκολ.

Η ουσία είναι πως επιστρέφοντας στη Μασσαλία και το "Βελοντρόμ" έχει λαμβάνειν για την επόμενη σεζόν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ νετ. Έχοντας αποκτήσει πριν από μερικούς μήνες και δεύτερο παιδί, ο “Μητρογκόλ” δεν είναι σε φάση να χαρίσει χρήματα, παρότι γνωρίζει ότι η Μαρσέιγ, όπου και οι περισσότερες ομάδες του Σαμπιονά, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω (και) της λαίλαπας του κορονοϊού.

Θα μείνει στο μεγάλο γαλλικό λιμάνι μέχρι να λήξει η παρούσα σύμβαση; Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Θα βρει άλλη ομάδα να του δώσει τα ίδια χρήματα; Επίσης, δύσκολο παρότι στη Λισσαβόνα και τη Μπενφίκα εξακολουθούν να τον αγαπούν και να τον θυμούνται. Εκείνο που ενδιαφέρει τον "πιστολέρο" είναι να εκμεταλλευθεί το συμβόλαιό του στην τελευταία σεζόν της ισχύς του, καθώς γνωρίζει ότι το επόμενο δεν θα φτάσει σε ανάλογα επίπεδα. Δεν τον πολυενδιαφέρει κιόλας, αφού έχει δρομολογήσει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό στο δρόμο που χάραξαν οι παλιόφιλοι Αβραάμ και Τοροσίδης κι όπως έχουν επίσης προγραμματίσει Σιόβας και Μανωλάς. Η πόρτα του Ολυμπιακού, άλλωστε, δεν κλείνει για τα δικά του παιδιά, ωστόσο, και η δική τους επιθυμία για επιστροφή στις… ρίζες σημαίνει πολλά γι’ αυτή την αμφίδρομη σχέση, πάνω απ’ όλα για το ίδιο το κλαμπ.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Η ΜΑΡΣΕΪΓ, ΑΛΛΑ...

Ο Κώστας γνωρίζει ότι η αγκαλιά της αγαπημένης του ομάδας παραμένει ανοικτή, αλλά τα κλειδιά στην παρούσα φάση κρατάει η Μαρσέιγ. Θα του καλύψει ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου και να τον βγάλει στο σφυρί για όποιον βάλει τα υπόλοιπα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Θα τον κρατήσει αφού ούτως ή άλλως θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο πόσο, έστω ως λύση από τον πάγκο; Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να βρεθεί μια συναινετική φόρμουλα και ο Μήτρογλου να μείνει ελεύθερος, με την πλευρά του, ωστόσο, να μην έχει διάθεση για σοβαρές… εκπτώσεις.

Που καταλήγουμε; Είτε αυτό το καλοκαίρι, είτε τον Γενάρη, είτε -το αργότερο- το καλοκαίρι του 2021, ο Μήτρογλου θα ρίξει ξανά άγκυρα στον Πειραιά για να κλείσει την καριέρα του, υπογράφοντας ένα συμβόλαιο… καρδιάς για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, άλλωστε, δεν θα γίνει υπό την έννοια να φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, αυτό το έχει ήδη καταφέρει, αλλά για να κρεμάσει τα παπούτσια εκεί που αγαπά και τον αγαπούν.

Εν ολίγοις από τώρα και μέσα στους επόμενους 12-14 μήνες, ο Μήτρογλου θα φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη. Το να γίνει αυτό φέτος δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς πέρα από το δικό του συμβόλαιο που θέλει να εξαντλήσει, υπάρχουν και δύο δοκιμασμένες λύσεις, όπως είναι ο Αραμπί και ο Χασάν, άρα και ο χώρος περιορισμένος. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι με τον Αιγύπτιο που μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις και ο Κώστας να προστεθεί από τώρα στο κόκκινο ρόστερ, κάτι που έγινε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του ‘15 φεύγοντας από τη Φούλαμ και μέχρι να μετακινηθεί στη Μπενφίκα.

Όπως και να έχει, πάντως, η υπόθεση Μήτρογλου θα "κλείσει" στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αυτό είναι, στην παρούσα φάση, κάτι που θεωρείται σίγουρο για όσους γνωρίζουν τα δεδομένα και το παρασκήνιο της ιστορίας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ