OPINIONS

Αλλοίωση με VAR και οι ελλείψεις που φωνάζουν!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού εξαιτίας του VAR αλλά και τις ελλείψεις και τον κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού που φωνάζουν.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στην Ριζούπολη δεν μοιάζει με κανένα από τα υπόλοιπα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Και αυτό, διότι οι «πράσινοι» έκαναν το καλύτερο πρώτο τους ημίχρονο, όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και στη διάρκεια του περσινού δεύτερου γύρου.

Παρόλα αυτά και πάλι έχασαν. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και σωστοί ο Παναθηναϊκός έχασε, διότι έγινε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος από το VAR.

To γκολ του Ζαχίντ, ήταν πεντακάθαρο, αφού λίγο πριν, όπως φαίνεται καθαρά στο replay με τη γραμμή ο Κολοβός βρίσκεται πίσω από την μπάλα στην σέντρα του Γιόχανσον. Το 1-0 μετατράπηκε σε 0-0 από τον Σκουλά, που είδε άλλα από ότι είδε όλη η Ελλάδα και κανονικά θα πρέπει να του αφαιρέσουν το δικαίωμα να ξανασφυρίξει. Όταν δεν βλέπει το σωστό μέσα από το replay τι συζήτηση να κάνουμε;

Ο Παναθηναϊκός εκτός από το γκολ του Ζαχίντ σε αυτό το πρώτο μέρος είχε και άλλες καλές στιγμές. Έβαλε τη μπάλα κάτω και με πρωταγωνιστές τους Χατζηθεοδωρίδη, Ζαχίντ, Μπουζούκη, «έπνιξε» την Ξάνθη, κέρδιζε συνέχεια τη μπάλα, έπαιζε στρωτά και όχι με γιόμες και είχε και τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ και από στημένες φάσεις. Αυτός ο πολύ καλός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου(σε σύγκριση με την κακή ομάδα των προηγούμενων αγώνων , ακόμα και με τον Πανιώνιο, που είχε κερδίσει), πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να κερδίζει άδικα και βάση της απόφασης ακύρωσης του γκολ, αλλά και βάση της εικόνας του στο γήπεδο.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο και ο Δώνης βάζει στην επίθεση τον Μακέντα αντί του Κολοβού, που δεν ήταν καλός με στόχο να έχει τον Ιταλό φορ στην κορυφή και να έρθει το γκολ. Η ομάδα έφθανε μία χαρά μέχρι την περιοχή, αλλά το γκολ με εξαίρεση αυτό του Ζαχίντ (που δεν μέτρησε), δεν ερχόταν.

Για κακή τύχη του Δώνη, όμως, μετά από πέντε λεπτά τραυματίστηκε ο κορυφαίος του πρώτου μέρους Χατζηθεοδωρίδης. Έβαλε τον Περέα δίπλα στον Μακέντα και τους Μπουζούκη, Ζαχίντ στα άκρα. Άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, αλλά ουσιαστικά άλλαξε και όλο το πλάνο της ομάδας. Αν μπορούσε να φανταστεί ο Δώνης, ότι θα του τραυματιζόταν ο Χατζηθεοδωρίδης είμαι σίγουρος, ότι δεν θα έκανε αυτή την αλλαγή στο ημίχρονο και το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε ο Κολοβός στην θέση του Χατζηθεοδωρίδη και να έμενε ο Ζαχίντ κοντά στον Μακέντα.

Από την ώρα της αλλαγής και μετά χάλασε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η Ξάνθη έκανε τις δικές της αλλαγές, ισορρόπησε, προειδοποίησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με γκολ-οφσάιντ. Λίγο μεν, αλλά οφ-σάιντ δε. Η απόλυτη αλλοίωση. Ακόμα και στο δεύτερο κακό του ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε δύο καλές στιγμές, με τον Κουρμπέλη και τον Ζαχίντ να σημειώσει γκολ.

ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΣΑΝ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Αλαφούζου αντιμετωπίζεται σαν μικρή ομάδα διαιτητικά. Από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Είδαμε και το απίστευτο. Ο Παναθηναϊκός ακόμα και με το VAR να βλέπει να ακυρώνεται ένα δικό του κανονικό γκολ και να μετράει ένα γκολ-οφ-σάιντ της Ξάνθης. Τα έχουμε όλα, έχουμε και την αλλοίωση στο παιχνίδι με την Ξάνθη και πλέον με νέα ήττα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν ξέρω αν μπορεί να γυρίσει κιόλας και να δούμε άλλα πράγματα στη συνέχεια.

Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Σε ένα παιχνίδι, που κρίθηκε από το VAR φάνηκε η γύμνια στον ρόστερ και τα λάθη, που έγιναν το καλοκαίρι στον σχεδιασμό με ευθύνη του Νίκου Νταμπίζα. Ο Μολό ξέραμε όλο, ότι είχε ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, για αυτό και δεν στέριωσε σε καμία ομάδα. Όλοι το ξέραμε, ο Παναθηναϊκός τον πήρε και την παραμονή του αγώνα ο Γάλλος ακραίος ζήτησε να μιλήσει στον Δώνη και η συμπεριφορά του και τα όσα είπε στην διάρκεια της συνομιλίας ήταν απαράδεκτη και έδειξε, ότι δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα, παρά μόνο η πάρτη του.

Σωστά αποκλείστηκε από την 18αδα, αφού μετά έσκισε διάφορα χαρτιά, που είχαν αναρτηθεί στα αποδυτήρια και αν υπήρχε διοίκηση στον Παναθηναϊκό, αυτό τον παίκτη θα έπρεπε, όχι αύριο άλλα χθες να τον στείλει σπίτι του.

Ο Μπεκ ξέραμε ότι έχει ιστορικό τραυματισμών. Αποκτήθηκε και είναι συνέχεια τραυματίας. Οπότε οι λύσεις στον πάγκο είναι περιορισμένες. Ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ έχει ακραίους και ακραίους δεν έχει.

Στα χαφ άλλη γύμνια. Με δύο χαφ έχει μείνει η ομάδα. Ο Φάουστο ακόμα ανέτοιμος είναι και κάνει θεραπείες. Οπότε με αυτά και με αυτά ο Δώνης στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αναγκαστικές αλλαγές Χατζηθεοδωρίδη, Μπουζούκη, έβαλε στο παιχνίδι δύο επιθετικούς, νεαρούς και άπειρους. Τον Περέα και τον Καμπετσή.

ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Άλλο λάθος καλοκαιρινό. Αντί να πάρει ο Παναθηναϊκός έναν έμπειρο επιθετικό να βοηθάει τον Μακέντα πήγε και πήρε δύο άπειρα παιδιά. Έφερε ο Νταμπίζας τους Περέα και Κόναν, που δεν κάνουν και οι δύο μαζί έναν κανονικό επιθετικό. Με τα λίγα χρήματα, που δόθηκαν για αυτούς τους δύο θα μπορούσε να βρεθεί ένας επιθετικός, που θα είναι πιο αξιόπιστος.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ

Και πάμε και στο λάθος με τον Χατζηγιοβάνη. Σίριαλ έχει γίνει και ο παίκτης είναι εκτός ομάδας. Δεν έχει ανανεώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει να παίζει. Ανάμεσα σε Μπεκ, Μολό και Χατζηγιοβάνη θα βρεις τον τρόπο να στηρίξεις και θα κάνεις τα πάντα να κρατήσεις το δικό σου παιδί.

Ο νεαρός επιθετικός έμεινε εκτός 18αδας από το ματς με την Ξάνθη, για να προστατευτεί, διότι είναι βαρύ το κλίμα σε βάρος του από μερίδα του κόσμου(λάθος για μένα). Ο παίκτης μίλησε με τον Δώνη πριν το παιχνίδι με την Ξάνθη και από το επόμενο παιχνίδι, θα υπολογίζεται κανονικά και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα μεσοεπιθετικά, όπου οι παίκτες, που έχουν έρθει το καλοκαίρι φαίνονται λίγοι, για να βοηθήσουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ