OPINIONS

Αυτό σημαίνει Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ανατροπή στο ΟΑΚΑ, τον κόσμο του Παναθηναϊκού που είχε μεγάλη συμβολή και τον Δώνη μαζί με τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά.

Αυτό, που ζήσαμε όλοι απόψε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-2 της ΑΕΚ είναι από τα παιχνίδια, που φέρνουν και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι μία νίκη, που «ξεσηκώνει» και πάλι τον κόσμο και οι 20.000 που ήρθαν στο γήπεδο, στο τέλος το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Eίναι από τις νίκες , που φέρνουν και πάλι τους φίλους του Παναθηναϊκού κοντά στην ομάδα. Είναι μία ανατροπή... καρυδάτη και έχει πολλές υπογραφές.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 0-2

Πρώτα από όλα αυτή η νίκη έχει την υπογραφή του κόσμου, που κράτησε την ομάδα στα δύσκολα. Στο 0-2 μπορεί άλλες εποχές να ακούγαμε αποδοκιμασίες. Απόψε ακούγαμε φωνές, για την ομάδα και τον κόσμο να δίνει κουράγιο στους παίκτες. Μόλις έγινε το 1-2 το γήπεδο πήρε φωτιά και όλοι, όσοι ήμασταν στο γήπεδο καταλάβαμε, ότι η ανατροπή... έρχεται.

Ο κόσμος πήρε το μήνυμα από την ομάδα στην Τούμπα και από τον Δώνη και τα όσα είπε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και όσοι ήρθαν στο γήπεδο δημιούργησαν μία «καυτή» έδρα για τον αντίπαλο. Τέτοια εξέδρα έχω χρόνια να ζήσω και με τη νίκη αυτή το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού είναι, ότι κρατάει τον κόσμο του κοντά και θα φέρει στο γήπεδο, όσους απόψε έμειναν σπίτια τους.

Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Οι άλλοι δύο, που έχουν μεγάλο μερίδιο στην ανατροπή είναι ο Γιώργος Δώνης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που ήταν στο μπουθ και έδινε από εκεί τις εντολές στο συνεργάτη του Μάκη Αγγελίνα έκανε τη κίνηση –ματ στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα έριξε στο παιχνίδι τον Περέα, για να απελευθερώσει τον Μακέντα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του νεαρού επιθετικού και ο μικρός σκόραρε και δημιούργησε προβλήματα!

Την ίδια ώρα έβαλε τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του Ινσούα, που ήταν σε κακή βραδιά και είχε πρόβλημα με τον Βέρντε. Και οι δύο κινήσεις άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Εκεί, που… αποτελείωσε την ΑΕΚ ο Δώνης ήταν, όταν στο 65 έδωσε εντολή να περάσει ο Μακέντα αριστερά, ο Περέα στην κορυφή, ο Χατζηγιοβάνης δεξιά και ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο.

Μόλις έγινε αυτό, από πάσα του Ζαχίντ ο Μακέντα με διαγώνιο σουτ από αριστερά έκανε το 1-2 και στο 69 σε συνεργασία Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνη από δεξιά η μπάλα κατέληξε στον Περέα, που από κοντά σκόραρε.

Η τελευταία κίνηση από τον Δώνη έφερε και το τρίτο γκολ. Μέσα ο Κολοβέτσιος, για να γυρίσει το σύστημα σε 3-5-2 και έξω ο Χατζηγιοβάνης, που είχε κράμπες. Κόρνερ ο Ζαχίντ και με κεφαλιά ο Κολοβέτσιος έκανε το 3-2. Σημαντικό το γκολ και για τον Έλληνα στόπερ, που έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα.

Είναι από τα παιχνίδια, που ο προπονητής με τις παρεμβάσεις του αλλάζει την ροή του και ο Δώνης το έκανε και στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ. Πρώτος μάγκας , Παναθηναϊκός του οφείλουμε πολλά ευχαριστώ.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι ο άλλος, που έχει βάλει μεγάλη υπογραφή. Στο πρώτο ημίχρονο χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά το σουτ, που έκανε το έβγαλε δύσκολα ο Μπάρκας και ξεγέλασε και τον ίδιο τον Χατζηγοβιάνη, που πίστεψε, ότι είχε σκοράρει! Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά, όταν έπαιξε από δεξιά , έκανε πάρτι και δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Περέα. Αυτός ο Χατζηγιοβάνης θα πάει ψηλά, αρκεί να συνεχίσει έτσι.

Ο ΔΙΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Φυσικά ένας ακόμα, που έβαλε τα …χέρια του, για να πάρει τη νίκη η ομάδα ήταν ο Σωκράτης Διούδης. Στο 51’ αποσόβησε το τρίτο γκολ σε κοντινή κεφαλιά του Βέρντε, στο 63’ είπε «όχι» στον Λιβάγια σε κοντινό σουτ και στο 82' και ενώ το σκορ ήταν 2-2 νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γιακουμάκη. Αν δεν ήταν ο Διούδης μπορεί να μην γινόταν το 3-2. Επίσης είναι πολύ εύκολος ο τρόπος, που δέχεται το δεύτερο γκολ από στημένη φάση η ομάδα, αλλά και στο πρώτο γκολ, ήταν κακή η αντίδραση του Ινσούα και στη συνέχεια ο Μπακάκης έπιασε το σουτ της... ζωής του.

Και στη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν κενά και είναι ένα θέμα, που χρειάζεται προσοχή, διότι είναι κρίμα, τώρα, που η ομάδα άρχισε να σκοράρει να δέχεται γκολ με τέτοια ευκολία.

ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ

Πριν το παιχνίδι σε ένα μπλογκ, που είχα γράψει στο sport24.grείχα τονίσει, ότι το ματς για τον Παναθηναϊκό θα είναι πιο δύσκολο από αυτό με τον ΠΑΟΚ, πράγμα, που αποδείχθηκε και είχα τονίσει, ότι για να πάρει αποτέλεσμα η ομάδα πρέπει να γυρίσει η τύχη υπέρ της, διότι μέχρι σήμερα πήγαινε κόντρα.

Και αυτό έγινε ειδικά μετά το 0-2. Επίσης έγραψα ξεκάθαρα, ότι το αβαντάζ του Παναθηναϊκού θα ήταν στον πάγκο. Από την μία Δώνης (έστω και από το μπουθ), από την άλλη Κωστένογλου. Καμία σχέση και η διαφορά φάνηκε.

Τη στιγμή, που ο Δώνης με τις παρεμβάσεις του έφερε τα πάνω –κάτω ο Κωστένογλου έβγαλε από το γήπεδο τους δύο καλύτερους παίκτες του. Ο Ολιβέιρα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα, όπως και ο Βέρντε από δεξιά. Η αποχώρηση τους από το γήπεδο ανακούφισε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, αφού ο Λιβάγια έμεινε μόνος και δεν μπόρεσε να απειλήσει όντας και απείθαρχος τακτικά.

ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των αγώνων στην αρχή του πρωταθλήματος. Η ομάδα παίζει μπάλα και χθες έκανε και την πρώτη της νίκη στο ΟΑΚΑ και τη νίκη. Οι παίκτες παίζουν πιο απελευθερωμένοι και είναι σε πολύ καλή ψυχολογία.

Η αποχώρηση του Νίκου Νταμπίζα και η ενεργοποίηση του Γιώργου Δώνη είναι ευεργετική στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ΟΜΑΔΑ εντός και εκτός γηπέδου και το βλέπεις και από τους πανηγυρισμούς. Αυτό, που χρειάζεται είναι να «χτίσει» πάνω σε αυτή τη μεγάλη νίκη στη συνέχεια και να μπει στην εξάδα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ

Μπορεί η ομάδα να κέρδισε με 3-2 και κανένας να μην ασχοληθεί, αλλά εγώ δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι. Ο διαιτητής Γκεστράνιους στον πειθαρχικό έλεγχο έπαιξε 100-0 την ΑΕΚ. Αρνήθηκε κάρτες καθαρές σε Ολιβέιρα, Σβάρνα, Κρίστισιτς, Σιμάο, Τσιγκρίνσκι και στο 57' άφησε ατιμώρητο τον Λιβάγια , που τα έχωνε στον τέταρτο διαιτητή, επειδή δεν του έδωσε ένα φάουλ. Ήταν τόσο εξώφθαλμο αυτό, που γινόταν, που όταν στο 61' δόθηκε η μία και μοναδική κάρτα σε παίκτη της ΑΕΚ, τον Σιμόες όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε... ειρωνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ