OPINIONS

Δεν μπορούσε, θέλει ενίσχυση

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αδυναμία να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Αρη, αλλά και την ανάγκη να έρθουν τον Γενάρη παίκτες που θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα στο γκολ.

Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αρη στο ΟΑΚΑ, έμεινε στο μηδέν και έτσι από τα δύο παιχνίδια με ΟΦΗ και Αρη πήρε πολύ λίγους βαθμούς με αποτέλεσμα να είναι ισόβαθμος στην πέμπτη θέση με την ΑΕΛ και τον Αρη . Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια θα πρέπει να αρχίσουμε από το γεγονός, ότι μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός σε ρόστερ δεν συγκρίνεται με τον Αρη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει παίκτες, πολύ καλούς στο ένας εναντίον ενός, όπως είναι ο Φετφατζίδης και ο Γκάμα, έχει σκόρερ, όπως ο Ιντέγε και ο Ντιγκινί, έχει πολλές λύσεις. Ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά είναι φτωχός και αν δεν βάλει γκολ ο Μακέντα ή ο Ζαχίντ σε κανονική ροή αγώνα δύσκολα σκοράρει. Και αν δεν πάει κάτι καλά στη διάρκεια του αγώνα ο Δώνης κοιτάει στον πάγκο και δεν βλέπει κάποιον, που μπορεί να μπει και να φέρει τα πάνω-κάτω με εξαίρεση τον Ζαχίντ ή τον Περέα, όταν δεν παίζουν και οι δύο.

Το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη έμεινε στο μηδέν και έριξε στον…. κουβά όλη την Ελλάδα, που έβλεπε γκολ και από τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και στα δύο ημίχρονα είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αφού ακύρωσε τον δυνατό Αρη μεσοεπιθετικά, με εξαίρεση κάποιες ωραίες προσπάθειες του Φετφατζίδη, που το καλοκαίρι ο Δώνης τον ήθελε, αλλά η εισήγησή του δεν έγινε δεκτή και ο παίκτης πήγε στον Άρη και χθες παραλίγο να κρίνει το παιχνίδι. Στην μία περίπτωση σκόραρε, αλλά ήταν καθαρό οφσάιντ, στην άλλη περίπτωση ο Διούδης μπλόκαρε στην γωνία του. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο στιγμές ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε από τον Αρη και κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε στην ενδεκάδα του τους βασικούς Γιόχανσον, Σένκεφελντ, αλλά η απουσία τους δεν φάνηκε. Και αυτό οφείλεται στον Αποστολάκη και τον Πούγγουρα. Ο Κώστας Αποστολάκης ήταν εξαιρετικός εκμηδένισε τον Γκάμα και στη συνέχεια τον Μαντσίνι με μεγάλη ευκολία και στο πρώτο μέρος είχε και μία καλή στιγμή, όταν βγήκε μπροστά από δεξιά, αλλά η πάσα του την τελευταία στιγμή κόπηκε από τον Βέλεθ, ενώ ο Μακέντα ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε από δεξιά και πέρασε κάποιες σέντρες, ενώ είχε επεμβάσεις και δεν άφηνε τον Αρη να γίνει επικίνδυνος από την πλευρά του. Είναι περιττό να πω, ότι αυτό το παιδί με την εξέλιξη, που παρουσιάζει πρέπει χθες και όχι αύριο να ανανεώσει για τρία χρόνια και πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός στο τέλος θα κάνει αυτό, που πρέπει και θα τον κρατήσει. Προς το παρόν υπάρχει μία πρόταση στο τραπέζι, που δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον νεαρό αμυντικό.

Ο Πούγγουρας είναι ο αμυντικός που κάθε ματς είναι και καλύτερος. Αν δεν υπήρχε αυτός, ο Φετφατζίδης θα είχε δημιουργήσει και άλλα προβλήματα από δεξιά. Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις ο Πούγγουρας έχει κόψει τον μεσοεπιθετικό του Αρη, ενώ ήταν ανίκητος ψηλά και εξουδετέρωσε και τον Ιντέγε. Η εξέλιξη του παιδιού αυτού είναι από τα μεγάλα κέρδη της διετίας και δικαιότατα η πόρτα της Εθνικής ανοίγει για αυτόν.

ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ… ΜΗΔΕΝ

Οσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι η ομάδα είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και ένα καλύτερο δεύτερο μέρος, αλλά μηδέν στην επίθεση. Στο μέτριο πρώτο μέρος η ομάδα έκανε μία μεγάλη ευκαιρία. Η πάσα του Μακέντα έβγαλε μόνο του τον Περέα, αλλά ο νεαρός επιθετικός έδειξε, ότι αύριο μπορεί να είναι ένας καλός επιθετικός, σήμερα δεν είναι. Δεν πλάσαρε, δεν κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι, αλλά ο Κουέστα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ένας επιθετικός σκόρερ στην θέση του, η θα είχε βάλει το γκολ, η θα είχε κερδίσει το πέναλτι στην προσπάθειά του να τον περάσει τον τερματοφύλακα. Δεν φταίει ο Περέα φυσικά, το παιδί πρώτη χρονιά παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο και με αυτό, που μπορεί και πολύ έχει βοηθήσει. Αλλά αυτό μπορεί, δεν μπορεί παραπάνω. Το λάθος είναι ότι το καλοκαίρι δεν ήρθε ένας έτοιμος επιθετικός, όπως ήταν ο σχεδιασμός και έτσι ο Μακέντα είναι μόνος και έρημος και αν δεν είναι καλά γκολ δεν μπαίνει παρά μόνο με πέναλτι.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

Εχει που έχει επιθετικό πρόβλημα ο Παναθηναϊκός δεν τον θέλει και η μπάλα. Πέρυσι στην αρχή του πρωταθλήματος ότι έκαναν οι παίκτες τους έπιανε, φέτος σημαδεύουν τα…δ οκάρια. Μετά το δοκάρι του Δώνη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχαμε χθες το δοκάρι του Κουρμπέλη από το καλά χτυπημένο φάουλ του Ζαχίντ. Επίσης σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο ο Μακέντα απέναντι στον Κουέστα έστειλε την μπάλα άουτ, ο Ζαχίντ δύο φορές νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αρη, που απέκρουσε δύσκολα και ένα καλό σουτ του Δώνη. Δεν ήταν πολλές οι φάσεις, αλλά ήταν τέτοιες, που θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός να βάλει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι.

ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙKH AΛΛA ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΔΕΝ

Ο Γιώργος Δώνης το πάλεψε πολύ από τον πάγκο, αλλά το μηδέν δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Αρχισε με 4-2-3-1 στη συνέχεια πέρασε τον Μακέντα αριστερά και τον Μπουζούκη πίσω από τον Περέα και έπαιξε και με ρόμβο, όταν μπήκε ο Ζαχίντ και βγήκε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος άρχισε δραστήρια το ματς ταλαιπώρησε τον Ρόουζ, αλλά, όσο πέρναγε η ώρα έπεφτε η απόδοσή του και του έλειπε η ουσία.

Με ρόμβο και Ζαχίντ πίσω από Μακέντα, Περέα ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επικίνδυνος, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ούτε άλλαξε τίποτα με την αλλαγή του Χατζηθεοδωρίδη και πιο μετά με την αλλαγή του Καμπετσή. Είπαμε η αλήθεια για χθες είναι, ότι όλοι ήθελαν,αλλά δεν μπορούσαν. Ο Παναθηναϊκός έχει έλλειμα ποιότητας, από την μέση και μπροστά και αν δεν ενισχυθεί μπορεί να μείνει ακόμα και εκτός εξάδας στο τέλος του πρωταθλήματος.

ΔΥΟ ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Όχι αύριο, αλλά... χθες ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει μεταγραφές, που να ανεβάσουν την ποιότητά του μεσοεπιθετικά. Θέλει έναν χαφ και έναν ακραίο, που να έχουν το γκολ και τον… Μπέργκ στην επίθεση. Ο Σουηδός δύσκολα θα έρθει τον Γενάρη, έχει πιθανότητες για το καλοκαίρι και δύσκολα θα έρθει καλός επιθετικός τον Γενάρη. Οι άλλοι δύο, όμως, πρέπει να έρθουν, διότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υποφέρει στο γκολ και πρέπει να πάρει νίκες, για να μπει στην εξάδα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ

Αν κάποιος διάβαζε χθες όλα όσα έλεγαν από τον Ολυμπιακό και ο πρόεδρός του θα νόμιζε ότι η ομάδα του Πειραιά είναι η πιο κατατρεγμένη και της έχουν στερήσει δεκάδες πρωταθλήματα. Επειδή δεν είναι ούτε πλάκα, ούτε ανέκδοτο, ούτε αστείο, είναι θράσος, είναι ντροπή εσύ, που πήρες τίτλους για μία 20ετία με τους αντιπάλους σου να σκοράρουν σε βάρος σου και να μην μετράνε γκολ σαν το "κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη", εσύ, που πήρες πρωταθλήματα με βουτιές, που έγιναν πέναλτι και με γκολ οφσάιντ, εσύ που μεγάλωσες μία γενιά παιδιών να μαθαίνουν ότι απαγορεύεται ο Ολυμπιακός να χάνει, είναι ντροπή σήμερα για ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε υπέρ σου στον Βόλο, να λες για επανάληψη αγώνα και να αφήνεις υπονοούμενα για αποχωρήσεις.

Σε ένα πρωτάθλημα που όλοι κερδίζουν και όλοι μπορεί να χάσουν βαθμούς. Σε ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούν δύο και δυστυχώς με τα λάθη, που έχουν γίνει δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός. Οι εποχές που γίνονταν όργια υπέρ μίας ομάδας πέρασαν, έφυγαν ευτυχώς για το ποδόσφαιρο και τον υγιή φίλαθλο. Ο Ολυμπιακός που χθες έβαλε ένα κανονικό γκολ και δεν μέτρησε είναι η ίδια ομάδα, που την πρώτη αγωνιστική πήρε μία νίκη με ένα πέναλτι, που δεν δόθηκε στον Αστέρα και στη συνέχεια πήρε άλλη μία οριακή νίκη με ένα πέναλτι να μην δίνεται στον ΟΦΗ. Όταν ο Παναθηναϊκός άφηνε την Ευρώπη άφωνη και εδώ δεν τον άφηναν να κερδίζει έβγαιναν από τον Ολυμπιακό και έλεγαν "φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και τους διαιτητές". Εγώ θα πω άλλο. "Φτιάξτε ομάδα να μπορείτε να κερδίζετε με 50-50, διότι χρόνια ολόκληρα κερδίζατε με 100-0".

Καλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλες και όλους. Αυτό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Άρης 0-0: Χαμένοι και οι δύο
Δώνης: "Δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα σε ενάμιση χρόνο"
Μακέντα: "Έπρεπε να ήμασταν πιο επιθετικοί"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ