OPINIONS

Δίκαιη ήττα, ανύπαρκτο πέναλτι!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για την ήττα του Παναθηναϊκού με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, για το πέναλτι, από το όποιο έγινε το 1-0, τον εκπληκτικό Διούδη και το κακό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας, που έχει ανάγκη την παρουσία του κόσμου της στη ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε την Τετάρτη βράδυ στην Τούμπα γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Αντιμετώπισε έναν ΠΑΟΚ, που έμοιαζε με πληγωμένο θηρίο, όπως όλοι περιμέναμε, αλλά για να... θεριέψει χρειάστηκε τη βοήθεια του Ελβετού διαιτητή και του συμπατριώτη του στο VAR, που μετέτρεψαν σε πέναλτι ένα καθαρό κόψιμο της μπάλας του Ινσούα στον Πέλκα.

Η φάση αυτή έγινε στο 33', όταν τίποτα δεν έδειχνε, ότι ο ΠΑΟΚ θα προηγηθεί. Ο Παναθηναϊκός είχε αντέξει στην πίεση του πρώτου 20λεπτου, όπου ναι μεν ο ΠΑΟΚ ήταν δραστήριος, αλλά φάση δεν είχε κάνει. Αντίθετα την πρώτη μεγάλη απόκρουση του αγώνα έκανε ο Πασχαλάκης στο σουτ του Κουρμπέλη στο 14.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα γκολ και το πήρε δώρο από τον Ελβετό Σέρερ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν αν αντιδράσουν, αλλά ο Χατζηγιοβάνης σε μία επίθεση με καλές προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να την τελειώσει καλά στο 44'.

ΚΑΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ , ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΔΙΟΥΔΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα άλλαξαν, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε μετά από πολύ καιρό ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να κρατήσει καθόλου μπάλα, οι παίκτες του έκαναν λάθη και ο ΠΑΟΚ έκανε συνέχεια επιθέσεις, είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα...

Τελικά ο ΠΑΟΚ δικαίως πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Βαρέλα από στημένη φάση, όπου οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού δεν είχαν σωστή αντίδραση. Σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε έναν εκπληκτικό Διούδη, όπου τέσσερις φορές νίκησε τον Λάμπρου και άλλη μία φορά νίκησε τον Μπίσεσβαρ. Το γεγονός, ότι το σκορ έμεινε στο 2-0 και δεν πήρε διαστάσεις , οφείλεται στον Έλληνα γκολκίπερ.

ΕΞΙΑΡΕΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε σε σπουδαία μέρα τον αρχηγό του Δημήτρη Κουρμπέλη. Κάλυψε πολλούς χώρους, έκλεψε μπάλες, προσπάθησε να περάσει κάποιες πάσες και από τα δικά του πόδια έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο Κουρμπέλης έμοιαζε μόνος, όμως, αφού οι άλλοι μεσοεπιθετικοί δεν ήταν σε καλή βραδιά και κάποιοι, όπως ο Ζαχίντ και ο Μακέντα φάνηκαν και κουρασμένοι από την μεγάλη προσπάθεια της Κυριακής. Μην ξεχνάμε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε Μπίσεσβαρ, Πέλκα, φρέσκους και έκαναν την διαφορά ειδικά ο πρώτος.

ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΩΝΗΣ

Εδώ και πάρα πολύ καιρό γίνεται ολόκληρη κουβέντα, για το αν πρέπει να παίζει ο Δώνης, η όχι. Το παιχνίδι της Τούμπας μας έδειξε πόσο πολύ απουσίασε ο Χρήστος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον κράτησε στον πάγκο, διότι είχε κάνει πάνω από 12 χιλιόμετρα στο παιχνίδι της Κυριακής, και ήταν εξαντλημένος και για τον ίδιο λόγο δεν έπαιξε από την αρχή ο Νάγκι, για τον ίδιο λόγο έγινε αλλαγή ο δραστήριος Χατζηγιοβάνης στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Δώνης είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα, διότι σαν οκτάρι μπαίνει ανάμεσα στις γραμμές, παίζει πιο μπροστά από τον Κουρμπέλη και βοηθάει δημιουργικά, αλλά και στο γκολ. Και κόντρα στον ΠΑΟΚ είδαμε ότι ο Ανουάρ ΔΕΝ είναι οκτάρι.

Δεν μπορεί να παίξει κάθετα με τη μπάλα, δεν μπορεί να πατήσει αντίπαλη περιοχή. Μπορεί, όμως, με τον καλύτερο τρόπο να κόψει σαν εξάρι. Και το έκανε εξαιρετικά δύο φορές. Την μία, όταν έφυγε μόνος του ο Σβιντέρσκι, και του πήρε τη μπάλα και την δεύτερη έκανε το ίδιο με τον Μίσιτς.

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΕΛΚΑ, ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ

Επειδή πολλοί ειδικά από τον ΠΑΟΚ στέκονται στην δεύτερη κίτρινη, που δεν είδε ο Πούγγουρας στο 42', όταν βάζει άσχημα το σώμα του, για να σταματήσει επίθεση του ΠΑΟΚ και όντως θα έπρεπε να τη δει, δεν πρέπει να ξεχνάνε, ότι σε χειρότερη φάση στο 3' ο Πέλκας πάει με τις τάπες στον αστράγαλο του Πούγγουρα και δεν βλέπει ποτέ την κίτρινη κάρτα. Αν γινόταν στο 7' ο Πέλκας θα αποβαλλόταν με δεύτερη κίτρινη, για το σκληρό φάουλ με το πόδι πάνω στον Διούδη. Να τα λένε όλα στον ΠΑΟΚ, όχι ότι τους συμφέρει, διότι αλλιώς γίνονται σαν τον Ολυμπιακό.

Ο ΙΝΣΟΥΑ ΕΙΧΕ ΝΕΥΡΑ

Ένα σημείο, που πρέπει να σταθούμε, είναι, ότι και ο Ινσούα δεν ήταν καλά στην Τούμπα. Είχε νεύρα, έκανε λάθη στις πάσες, είχε ημιτελείς προσπάθειες και αμυντικά είχε προβλήματα. Αν είχε καλά τον Ινσούα ο Παναθηναϊκός, ίσως στο δεύτερο ημίχρονο να μπορούσε να βγει από την περιοχή του με προϋποθέσεις και να είχε κρατήσει και μπάλα η ομάδα στο δεύτερο μέρος. Επίσης ο Δώνης δεν πήρε βοήθεια και από τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

ΘΑΥΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΟΑΚΑ

Ήμουν από αυτούς, που πίστευα, πριν το πρώτο παιχνίδι, ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, για την πρόκριση, διότι έχει πιο ποιοτικούς παίκτες. Με δεκαπλάσιο μπάτζετ μοιάζει λογικό. Ο Δώνης και τα παιδιά του δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι άλλο ματς.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει ένα... θαύμα, αφού πρέπει να βάλει δύο γκολ και να μη δεχθεί κανένα, για να πάει το ματς στην παράταση. Θα είναι δύσκολο να το πετύχει. Ας την κάνει την προσπάθεια η ομάδα, όμως, με τις καλύτερες συνθήκες με γεμάτο ΟΑΚΑ με τον κόσμο να τρυπάει με τις φωνές του τα αυτιά των παικτών του ΠΑΟΚ.

Για τον Δώνη και τους παίκτες, για αυτούς πρέπει να πάει στο ΟΑΚΑ την άλλη εβδομάδα ο κόσμος του Παναθηναϊκού, για κανέναν άλλον. Η ομάδα θα κάνει την προσπάθειά της. Αν τα καταφέρει θα έχει πετύχει κάτι σπουδαίο, αν δεν τα καταφέρει αξίζει το χειροκρότημα, για την προσπάθεια.

ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Και κλείνω με δύο λόγια με την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου, για τη "δίκη των 28". Μία κατάθεση, που έχει εξοργίσει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Τα «δεν θυμάμαι», που είπε για δικές του-σωστές-καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια και η απίστευτη ατάκα, ότι βρίσκεται σε δυσμένεια ο Ολυμπιακός,… ξεχνώντας ίσως τα δύο πέναλτι, που δεν δόθηκαν στην ομάδα του στο παιχνίδι στο Φάληρο, είναι ένα μεγάλο αυτογκόλ, που έχει βάλει ο ίδιος.

Κρίμα, διότι ήταν αυτός, που σήκωσε το λάβαρο της... επανάστασης πριν μερικά χρόνια, έχει μερίδιο στην αλλαγή της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου γίνονται λάθη, αλλά για όλους και όχι υπέρ ενός και άφησε στη μέση αυτή την προσπάθεια και με τα όσα είπε χθες έδειξε επί της ουσίας, ότι ο ίδιος ήθελε να βγει... αλώβητος από αυτή τη δίκη και την κατάθεσή του, χωρίς να υπολογίζει, ότι είναι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.

Έτσι ακούστηκε και αυτό, που είπε, ότι «χέρι έχει κάνει και ο Μαραντόνα», όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του τελικού κυπέλλου Αστέρας –Ολυμπιακός και το χέρι του Μανιάτη. Κρίμα, διότι ο Αλαφούζος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να γυρίσει το κλίμα υπέρ του. Έχει βάλει τόσα λεφτά, αλλά είναι απίστευτα τα λάθη, που συνεχίζει και κάνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ