OPINIONS

Μαγική εικόνα, χορταστική εμφάνιση

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Sport24.gr, για την πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη, που με 10 παίκτες ήταν καλύτερος και έπρεπε να πάρει τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ.

Αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ είναι από τα παιχνίδια που η ομάδα σου μπορεί να μην κέρδισε, αλλά εσύ είσαι χαρούμενος για αυτό που είδες. Αυτό ήταν ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να ήρθε 1-1, μπορεί πριν λίγες ημέρες να κέρδισε με 2-0 την Λαμία, αλλά οι δύο εμφανίσεις του δεν συγκρίνονται. Είναι η μέρα με τη νύχτα.

Και αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά φέτος, ότι κόντρα σε ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά φαίνεται ότι λείπει το κάτι παραπάνω, η μεγαλύτερη ποιότητα για να μη χρειάζεται 9 τελικές μέσο όρο για να βάλει ένα γκολ.

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ 1-1

Το χθεσινό τελικό 1-1 μοιάζει με μαγική εικόνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είχε δοκάρι, πέντε καθαρές ευκαιρίες, αλλά δεν κέρδισε μία ομάδα που έκανε μία φάση και έβαλε ένα γκολ! Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Και φαίνεται ότι ο ΟΦΗ συνεχίζει να έχει ρέντα και να παίρνει βαθμούς που δεν αξίζει.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκανε την δεύτερη καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Η πρώτη ήταν στην Τούμπα, όπου ο Παναθηναϊκός έφθασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε την ισοφάριση. Η χθεσινή εμφάνιση είναι εφάμιλλη με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά, ότι ο αντίπαλος ήταν μικρότερης δυναμικότητας.

Ο ΟΦΗ έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία φέτος αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ΠΑΟΚ. Από την άλλη όμως, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε στο Ηράκλειο να παίξει για 20 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά όχι μόνο ισοφάρισε, είχε και ευκαιρία να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να φθάσει στη νίκη.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΩΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΕΑ

Η ομάδα δεν νίκησε, αλλά ο Γιώργος Δώνης είναι ο νικητής των πάγκων, αφού παρουσίασε μία ομάδα που χαιρόσουν να την βλέπεις. Μία ομάδα, που ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες, νόμιζες ότι έπαιζε με 11 και ο ΟΦΗ έπαιζε με 10. Με το 4-4-2 και τον Περέα δίπλα στον Μακέντα και την εντολή να πιέζει ψηλά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ακύρωσε το επιθετικό παιχνίδι του ΟΦΗ.

Εκλεισε τον άξονα όταν αμυνόταν, έκλεβαν μπάλες πότε ο Κουρμπέλης, πότε ο Δώνης, πότε τα μπακ και ο Παναθηναϊκός εξουδετέρωσε επιθετικά τον ΟΦΗ. Και όχι μόνο αυτό. Ο Ελληνας τεχνικός διάβασε τις αδυναμίες του ΟΦΗ, οι παίκτες του έκαναν αυτό που τους είπε, έπαιξαν στον χώρο, στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά και πάλι χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Στην αρχή του αγώνα ο Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης βρέθηκαν απέναντι στον Σωτηρίου αλλά δίχτυα δεν βρήκαν. Στην πρώτη περίπτωση ο Χατζηγιοβάνης υποδείχθηκε οφ-σάιντ αλλά το VAR έδειξε ότι δεν είναι και αν το γκολ έμπαινε, θα μετρούσε. Και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έκανε φάσεις με τον Μπουζούκη, τον Ινσούα, τον Δώνη, αλλά το γκολ ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα στη μοναδική καλή ευκαιρία του ΟΦΗ.

Το 1-0 έγινε στο 67' και τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σένκεφελντ, που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Ολοι -εκτός από τους παίκτες και τον προπονητή- τότε πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ

Τότε ο Δώνης έκανε τη κίνηση ματ από τον πάγκο. Εβαλε τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερό μπακ, έβγαλε τον Χατζηγιοβάνη και πέρασε τον Ινσούα αριστερό στόπερ. Στα χαφ έπαιξε με τρεις. Αμυντικός μέσος ο Κουρμπέλης, εσωτερικοί μέσοι οι Μπουζούκης, Δώνης και στην επίθεση ο Μακέντα με τον Περέα.

Η διάταξη έγινε 4-3-2 κόντρα στο 4-3-3 (4-5-1 σε φάση άμυνας) του ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός αντί να λυγίσει από το γκολ και την αποβολή, έμοιαζε ακόμα πιο λυσσασμένος και κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ο Μπουζούκης από καλή θέση αστόχησε, αλλά στο 81' ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τον Ζαχίντ, για να πάρει αυτό που του έδωσε.

Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο, έδωσε άμεσα στον Ζαχίντ, αυτός είδε τον Δώνη και του έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε την ντρίμπλα στον Κουτρουμπή, που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι δόθηκε και έγινε γκολ από τον Μακέντα. Στη συνέχεια πάλι ο Ζαχίντ με μακρινή εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή, που με σουτ παραλίγο να κάνει το 1-2 που θα ήταν και δίκαιο.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Και αν ο Γιώργος Δώνης έδωσε ρεσιτάλ και στην ομάδα που παρουσίασε αλλά και στην διαχείρηση του αγώνα, μέσα στο γήπεδο ένας άλλος Δώνης, ο Χρήστος, έκανε το δικό του ρεσιτάλ. Μεγάλο παιχνίδι, που δεν φαίνεται μόνο από το πέναλτι, που κέρδισε.

Φαίνεται και από το δοκάρι, που είχε σε ωραία εκτέλεση φάουλ στο 0-0, αλλά και στο γεγονός ότι κάλυψε πολλούς χώρους στον άξονα και δεν άφησε τα χαφ του ΟΦΗ να κάνουν παιχνίδι, αλλά και ο ίδιος πήρε πρωτοβουλίες, έδωσε δύο πάσες για γκολ που δεν μπήκαν και είχε και άλλη μία καλή στιγμή. Ηταν μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκόω αλλά η μπάλα δεν τον ήθελε, ειδικά στην φάση του δοκαριού.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΙΝΣΟΥΑ

Και ο Εμάνουελ Ινσούα επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις. Είτε σαν αριστερό μπακ, είτε σαν αριστερό στόπερ ήταν νικητής σε όλες τις μονομαχίες και χωρίς να κάνει φάουλ. Βγήκε και μπροστά και θα μπορούσε και να σκοράρει. Και με ένα σουτ που επιχείρησε, αλλά απέκρουσε ο Σωτηρίου αλλά και στις καθυστερήσεις, όταν ο Ζαχίντ του έδωσε την μπάλα σε έξυπνη εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή αλλά ο Αργεντίνος για λίγο δεν πρόλαβε.

Αν προλάβαινε την μπάλα, ήταν απέναντι στον Σωτηρίου για να σκοράρει. Αυτός ο Ινσούα έλειπε από προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και αν τώρα φορμαριστεί, θα βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια η ομάδα να μείνει στην εξάδα.

ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ

Κάτι άλλο που είδα και μου άρεσε πολύ στο παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν η ψυχή και το πάθος που έδειξαν όσοι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν. Γυάλιζε το μάτι τους, κάτι που σε τελευταία παιχνίδια δεν το είχαμε δει. Κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και έκαναν τα πάντα για να φθάσουν στη νίκη. Και ακόμα περισσότερο, όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο, έπαιξαν για να μην φανεί το κενό και έμοιαζαν να είναι… περισσότεροι από τους αντιπάλους τους.

ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΙΜΟΥ

Ολοι είδαμε ότι σε αυτό το παιχνίδι αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός, που ήταν ανώτερος σε όλα. Ο Γιώργος Σίμος έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα στον ΟΦΗ και μέχρι τώρα σε όσα έλεγε φαινόταν, ότι ήταν αυτά που βλέπαμε στο γήπεδο. Για αυτό μου έκαναν πολύ κακή εντύπωση οι δηλώσεις του μετά το ματς, ότι ο ΟΦΗ δεν πήρε από το παιχνίδι, αυτό που εδικαιούτο.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι που ο ΟΦΗ θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την ισοπαλία, που είναι σαν να έπεσε από την Ακρόπολη και να βρήκε και πορτοφόλι και ο προπονητής του δήλωσε ότι με μία τελική στην εστία έπρεπε να κερδίσει, όταν ο αντίπαλος έχει ένα δοκάρι και πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ευτυχώς που το παιχνίδι το έδειξε η τηλεόραση, διότι αλλιώς θα νομίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός σώθηκε από καθαρή ήττα.

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΟΦ-ΣΑΙΝΤ, ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Η διαιτησία δεν είχε προβλήματα στις δύο σημαντικές φάσεις στην διάρκεια του αγώνα. Ο Μακέντα και ο Φιγκειρέδο σκόραραν, αλλά όπως φάνηκε και στο VAR σωστά ακυρώθηκαν τα γκολ διότι και οι δύο ήταν εκτεθειμένοι. Πιο οριακό ήταν το γκολ του Φιγκεϊρέδο, αλλά ήταν και αυτό οφ-σάιντ.

Σωστά αποβλήθηκε και με δύο κίτρινες ο Σένκεφελντ, αν και στη δεύτερη κίτρινη του έχει γίνει φάουλ από τον Στάικο πρώτα που δεν δόθηκε και στη συνέχεια έκανε ο ίδιος το φάουλ, για τη δεύτερη κίτρινη. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η ανοχή του διαιτητή Ευαγγέλου στις κλωτσιές και τα τραβήγματα του Κουτρουμπή, κυρίως στον Περέα.

Σε τέσσερις φάσεις για να σταματήσει τον Περέα είτε τον τράβηξε από τη φανέλα, είτε τον μάρκαρε από πίσω, σε μία στιγμή έγινε εκτός φάσης και σε μία άλλη στιγμή παραλίγο να… σκίσει τη φανέλα του Μπουζούκη, που τον είχε περάσει. Και όμως ο Κουτρουμπής δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα.

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή σε όλο το παιχνίδι, αλλά η νίκη δεν ήρθε, Δεν είναι η πρώτη φορά, που έχει συμβεί αυτό και όταν είσαι ο Παναθηναϊκός αυτό σε απασχολεί. Είναι δεδομένη η έλλειψη ποιότητας της ομάδας μεσοεπιθετικά. Της λείπουν δύο παίκτες, που έχουν το γκολ. Αν έρθουν αυτοί οι παίκτες, η ομάδα θα πάει καλύτερα στη συνέχεια και μπορεί να φθάσει και μακριά στο κύπελλο.

Αν δεν έρθουν, θα έχει να θυμάται τις καλές εμφανίσεις και οι νίκες θα έρθουν πολύ δύσκολα κυρίως κόντρα σε ομάδες, που κλείνονται πίσω. Είναι κρίμα όμως, η ομάδα τώρα που φαίνεται να είναι σε σωστό δρόμο να μην πάρει μεταγραφική βοήθεια, για να διορθωθούν και τα λάθη του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ