OPINIONS

Ο Αλεξανδρόπουλος και το μήνυμα στον Βαγιαννίδη!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα συμπεράσματα από το ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή, που ήταν διαδικαστικό, αλλά έδειξε κάποια πράγματα για νέους παίκτες και κάποια αρνητικά για κάποιους ξένους.

Το χθεσινό παιχνίδι με την Παναχαϊκή είναι το μοναδικό φετινό μέχρι τώρα για τον Παναθηναϊκό που ήταν χωρίς άγχος . Πριν το ματς οι «πράσινοι» είχαν ουσιαστικά προκριθεί με το 1-3 του πρώτου αγώνα στους «16» του κυπέλλου , άρα το χθεσινό ματς ήταν τέτοιο, που έδινε το δικαίωμα στον Γιώργο Δώνη να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά και σε ξένους, που δεν είχαν συμμετοχές.

Ο κόσμος χάρηκε χθες, διότι από τους 14 παίκτες, που αγωνίστηκαν οι 11 ήταν Ελληνες. Δεν συμβαίνει συχνά, μάλλον είναι σπάνιο στις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά δεν το κάνουν και οι περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός το κάνει και ο Δώνης δίνει ευκαιρίες στα παιδιά και τα βελτιώνει μέσα από τέτοια παιχνίδια και τις προπονήσεις. Θα είναι κάτι, που σίγουρα θα το θυμούνται αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια , όταν θα έχουν μεγαλώσει. Από τους 11 Ελληνες που αγωνίστηκαν, οι 6 ήταν από τις Ακαδημίες. Μιλάω για τον Αποστολάκη, τον Ζαγαρίτη, τον Μαυρομάτη, τον Σερπέζη, τον Αλεξανδρόπουλο, τον Βαγιαννίδη.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ

Θέλω να σταθώ σε ένα παιδί, που έχουμε ακούσει πού καλά λόγια, αλλά έμεινε πίσω στην εξέλιξή του πέρυσι λόγω ενός τραυματισμού. Πριν λίγο καιρό με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να γίνει σίριαλ υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μπήκε στο 38ο λεπτό του αγώνα αντί του τραυματία Κολοβέτσιου. Πήγε και έπαιξε αμυντικός μέσος, δεξιά από τον Κουρμπέλη, και η απόδοσή του σε όλο το ματς ήταν εξαιρετική.

Για ένα 18χρονο παιδί, τα όσα έκανε ακόμα και σε ένα παιχνίδι, που δεν ήταν κρίσιμο, έδειξαν ότι έρχεται. Όχι αύριο, αλλά σήμερα. Με αδιάκοπο τρέξιμο από την ώρα, που μπήκε με εξαιρετικές επαφές με την μπάλα, με πάσες και κοντινές και μακρινές με ακρίβεια, με ενέργειες σαν και την τελευταία του αγώνα, όταν πέρασε από δεξιά δύο αντιπάλους και έδωσε έτοιμο γκολ αλλά ο Κουρμπέλης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Τόσο στο 4-2-3-1 που έπαιξε δίπλα στον Κουρμπέλη πήγε καλά, αλλά και στο 3-5-2 μετά το 63' είχε πολύ καλή απόδοση, όταν μπήκε ο Φάουστο (που έμοιαζε... ακίνητος) και έπαιξε ο μικρός δεξί εσωτερικό χαφ, με τον Ισπανο εξάρι και τον Κουρμπέλη αριστερό εσωτερικό χαφ. Και σαν εσωτερικός μέσος πήρε και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Είναι ένα παιδί που έχει μεγάλο ταλέντο. Ασφαλώς και θέλει δουλειά στην τακτική, αλλά αν δεν παίξει πώς θα μάθει;

Πιστεύω ότι οι ευκαιρίες είναι μπροστά του, δικαιωματικά είναι πιο μπροστά στο μυαλό του Δώνη από τον Φάουστο, που δείχνει να είναι εκτός ρυθμού και αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει και μπορεί να τον δούμε τον 18χρονο μέσο αντί του Κουρμπέλη στο παιχνίδι της Κυριακής στον Βόλο. Οι προπονητές του και οι συμπαίκτες του λένε τα καλύτερα και για το ταλέντο του και για τον χαρακτήρα του και ο Παναθηναϊκός έχει ένα χαφ που αν τον προσέξει μπορεί για χρόνια να είναι βασικός στην ομάδα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Η ανανέωση του συμβολαίου του έχει γίνει σίριαλ. Φαινόταν μία υπόθεση χαμένη μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε έναν νέο κύκλο συζητήσεων με τους γονείς του, που θέλουν να ξέρουν ότι το παιδί τους θα παίζει και έχουν και το μυαλό τους στο εξωτερικό. Ο Δώνης έχει μιλήσει με τον Γιώργο Βαγιαννίδη και του έχει πει, ότι τον πιστεύει.

Χθες έστειλε και μήνυμα στους γονείς του ότι αν ανανεώσει θα έχει τις ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, που πιθανό να μην τις έχει σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα, η στο εξωτερικό. Επαιξε χθες για 27 λεπτά δεξί φουλ-μπακ σε 3-5-2, όσο αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός επιθετικά, εκρηκτικός, έβγαλε μία πάσα για γκολ στον Καμπετσή, που πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, και έκανε μία, δύο εντυπωσιακές ενέργειες, που έδειξαν την πολύ καλή του τεχνική.

Η χθεσινή του συμμετοχή θα πέσει στο τραπέζι τις επόμενες ημέρες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, προς τους γονείς του παίκτη σαν δείγμα, ότι τον πιστεύουν και αν μείνει θα πάρει ευκαιρίες. Θα είναι καλό για την ομάδα να κρατήσει τον παίκτη, αλλά χωρίς να του δώσει γη και ύδωρ, διότι αυτό θα κάνει κακό και στην ομάδα και στον παίκτη.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΛΙ ΕΔΕΙΞΕ ΕΤΟΙΜΟΣ

Ο Κώστας Αποστολάκης από πέρυσι μέχρι φέτος έχει κάνει άλματα προόδου. Και χθες που αγωνίστηκε ήταν καλός είτε σαν δεξί μπακ, είτε σαν δεξί στόπερ σε τριάδα. Μαχητικός, πολύ καλός αμυντικά , είχε σωτήριες επεμβάσεις, δημιούργησε το πρώτο γκολ. Είναι τόσο καλός που βάζει σε σκέψεις τον Δώνη, όσο ο Γιόχανσον δεν φθάνει τα περσινά επίπεδα της απόδοσής του και δικαιότατα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, για να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση του βασικού δεξιού μπακ, που θα έρθει το καλοκαίρι αφού ο Γιόχανσον θα αποχωρήσει.

Φυσικά είχε πολύ καλές στιγμές και ο αριστερός μπακ Βασίλης Ζαγαρίτης, που επιθετικά ήταν πολύ καλός, αλλά του λείπει η δύναμη και η καλή αμυντική του λειτουργία. Οσον αφορά στον μεσοεπιθετικό Δημήτρη Σερπέζη είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ, αλλά φάνηκε να είναι αγχωμένος στην διάρκεια του αγώνα και να μην του βγαίνουν οι ενέργειες.

ΜΠΕΚ ΚΑΙ ΝΟΥΝΕΣ

Ο Μπεκ έχει απασχολήσει από την αρχή της σεζόν, περισσότερο για τις θεραπείες του από τραυματισμούς και λιγότερο για την απόδοσή του. Οποτε είναι καλά, παίζει, όπως έπαιξε χθες για μία ώρα, μέχρι που έγινε αλλαγή. Με καλή τεχνική και πολύ καλά χτυπήματα σε στημένα, έδειξε ότι αν είναι καλά μπορεί να βοηθήσει. Αλλά πώς θα ξέρει ο Δώνης αν θα είναι καλά; Χθες βγήκε υγιής από το γήπεδο και μπορεί σήμερα να πάει στην προπόνηση και να πει ότι γύρισε το πόδι του, χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι κανείς. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό.

Οσο για τον Νούνες ο Δώνης τον έβαλε αμυντικό χαφ αρχικά , αφού τον έχει στο μυαλό του την Κυριακή, για την θέση του Κουρμπέλη και στη συνέχεια έπαιξε στόπερ. Ηταν θετικός, είχε καλές επαφές με την μπάλα, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι σαν χαφ, αμυντικά θα είναι όσο πρέπει δυνατός και σκληρός και όχι soft.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ

Ένα ευχάριστο γεγονός του χθεσινού 2-0 επί της Παναχαϊκής στο κύπελλο ήταν και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κολοβός για πρώτη φορά φέτος σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι και είχε και ασίστ στο δεύτερο γκολ. Μετά το γκολ, που πέτυχε ανέβασε την απόδοσή του και έδειξε ότι θα τον βοηθήσει για την ψυχολογία του στη συνέχεια. Μακάρι, διότι η ομάδα τον έχει ανάγκη και να δώσει λύσεις και στο γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Μόλις 675 φίλοι του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0: Εύκολα στους "16" δίνοντας τόπο στα νιάτα το τριφύλλι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ