OPINIONS

Ο Δώνης φτιάχνει τον δικό του Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού στην Λάρισα και για τη νοοτροπία πρωταθλητισμού που "χτίζει" με τις συνεχόμενες νίκες και την παρουσία του στα ντέρμπι, αλλά κάνει αναφορά στον Χατζηγιοβάνη και τον Κούγια.

Στη αρχή της σεζόν ο Γιώργος Δώνης είχε δηλώσει ότι "στόχος της ομάδας είναι να μάθει τη νοοτροπία πρωταθλητισμού". Τότε κάποιοι δεν κατάλαβαν τι είπε και πίστεψαν, ότι είπε, ότι ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που είπε στην αρχή της σεζόν ο Δώνης, είναι αυτό που βλέπουμε το 2020.

Πήγε μέσα στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός, έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει με τα δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν. Πήγε κέρδισε στην Ξάνθη με 1-0 και ο αντίπαλος δεν του έκανε φάση. Για πλάκα και με δύο τριάρες κέρδισε τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Πήγε στην Λάρισα και νίκησε εύκολα με 2-0. Ετσι χτίζεις νοοτροπία πρωταθλητισμού. Όταν είτε παίζεις καλά είτε όχι, κερδίζεις. Χρειάστηκε να περάσει ένας γύρος, για να το δούμε αυτό στα παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους, αλλά να λάβουμε υπόψη μας ότι η ομάδα πλήρωσε τις λάθος μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και έχει κερδίσει πολλά από τις μεταγραφές του Ρόκα τον Γενάρη.

ΗΤΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 στην Λάρισα με δύο πέναλτι. Και τα δύο ήταν. Στο πρώτο γκολ ο Μόρας κλωτσάει από πίσω τον Ζαχίντ, στο δεύτερο γκολ ο Κρίστινσον ανέτρεψε τον Ανουάρ, που πήγε να τον περάσει και να σκοράρει. Και το τρίτο πέναλτι ήταν, που χάθηκε από τον Χατζηγιοβάνη. Τότε, ο Νάγκι ανατράπηκε από τον Καρανίκα, που δεν μπορούσε να τον σταματήσει με τίποτα. Και άλλο πέναλτι έγινε και μου έκανε εντύπωση που δεν το έδωσε ο Σιδηρόπουλος από το VAR. O Nάγκι τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Καρανίκας τον ανέτρεψε. Το πέναλτι δεν δόθηκε και ενώ τότε , στο 13’, το αποτέλεσμα ήταν 0-0.

Μην αρχίσουμε τώρα τις ανοησίες, ότι ο Παναθηναϊκός του Δώνη μόνο με πέναλτι σκόραρε στην Λάρισα, διότι και στα δύο πέναλτι που ευστόχησε, χάθηκε η μπάλα. Στην πρώτη φορά ο Ζαχίντ την... εκρυψε και ο Μόρας τον κλώτσησε, στην δεύτερη περίπτωση ο Ζαχίντ έκανε μαγική πάσα στον Ανουάρ, που βγήκε απέναντι στον Κρίστινσον. Εκτός αν αυτοί που τα λένε αυτά, θέλουν να φθάσουμε τα προηγούμενα χρόνια της 20ετίας, που από τα τέσσερα πέναλτι, που έγιναν χθες ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε πάρει ούτε ένα.

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΣΚΟΡΑΡΕ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΟΣ

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο πρώτος εκτελεστής των πέναλτι χθες, αφού ο άρρωστος Μακέντα έμεινε στον πάγκο, διότι το Σάββατο είχε σηκώσει πυρετό και δεν είχε δυνάμεις. Το πρώτο το εκτέλεσε στη γωνία, που έπεσε ο Κρίστινσον, αλλά η μπάλα μπήκε στα δίχτυα. Το δεύτερο είχε την έμπνευση να το κάνει αλά Πανένκα. Πέρυσι στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη το έβαλε, φέτος στον Βόλο το έβαλε, χθες στην Λάρισα ο Κρίστινσον δεν έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Αυτό ήταν.

Από εκείνο το σημείο μέχρι να τελειώσει το ματς τα social media πήραν φωτιά, από ύβρεις, κατάρες και άλλα τέτοια για το νεαρό επιθετικό που έχασε ένα πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης είχε κάνει το 0-1, που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη και υπήρχαν φίλοι του Παναθηναϊκού, που επιδόθηκαν σε μία ανθρωποφαγία του νεαρού επιθετικού. Πραγματικά δεν έχω να πω πολλά. Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί που τα έγραψαν τα σχόλια, μπορούν να αγαπούν αυτό τον σύλλογο.

Το καταλαβαίνω να πεις από τα νεύρα σου για το χαμένο πέναλτι ότι έκανε λάθος ο Χατζηγιοβάνης, ότι όσο μεγαλώνει θα πρέπει να μην παίρνει τέτοια ρίσκα συχνά. Αλλά εδώ δεν είχαμε τέτοια σχόλια. Μάλλον είχαμε λίγα τέτοια σχόλια. Τα περισσότερα ήταν κατάρες και η... μπάλα πήρε και τον Δώνη, που τον άφησε να εκτελέσει τον δεύτερο. Ο οποίος Δώνης, αν έλεγε στον Χατζηγιοβάνη να μην εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι, ενώ είχε βάλει το πρώτο, εκτός του ότι ψυχολογικά θα του έκανε ζημιά, μπορεί να το έχανε το πέναλτι και ο άλλος, που θα το εκτελούσε και μετά οι ίδιοι θα την... έλεγαν στον Δώνη, επειδή δεν άφησε τον Χατζηγιοβάνη να το εκτελέσει. Ελλαδάρα… Και επειδή έχω πάρει ανάποδες γι' αυτά που έχει ακούσει ο Τάσος, εγώ θα του πω να το ξανακάνει, όταν το αποφασίσει με αυτό τον τρόπο και απλά να τον συμβουλεύσω, να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις, την κατάλληλη στιγμή.

ΖΑΧΙΝΤ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου είναι ο Παναθηναϊκός, που θέλουμε να βλέπουμε ακόμα και πάνω σε χωράφια, όπως χθες αυτό της ΑΕΛ. Η ομάδα του Γρηγορίου με επτά αμυντικούς μπήκε στο γήπεδο να παίξει... ξύλο και να διώχνει την μπάλα. Ο Δώνης, παρότι δεν είχε τον Μακέντα, που το Σάββατο σήκωσε πυρετό και τον τιμωρημένο Ινσούα, παρουσίασε μία ομάδα, που δεν φάνηκαν οι απουσίες της. Τρία πέναλτι, από τα οποία δόθηκαν τα δύο, επτά τελικές, οι τρεις στην εστία και ένας Ζαχίντ να ακουμπάει με μαγικό τρόπο την μπάλα. Και ο Νάγκι από δεξιά να κόβεται μόνο με φάουλ και πέναλτι από τον Καρανίκα. Το 0-2 ή 0-3 του πρώτου ημιχρόνου, απέναντι στην ΑΕΛ, που είχε μηδέν τελικές στην εστία ήταν λίγο, ελάχιστο σε σχέση με την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Ο ΔΩΝΗΣ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΗ ΝΙΚΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γρηγορίου αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές, για να παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα του. Και πάλι δεν έκανε τίποτα. Ο Ουάρντα έμεινε απλή αναφορά, αφού είτε ο Γιόχανσον είτε ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ τον έκοβαν και το μόνο που έκανε η ΑΕΛ, ήταν να κόψει την συντριπτική κατοχή της μπάλας του Παναθηναϊκού. Ευκαιρίες; Σχεδόν τίποτα. Μία κεφαλιά του Παπάζογλου και ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε για οφ-σάιντ του Παπάζογλου στο μοναδικό λάθος του Διούδη. Ο Γιώργος Δώνης είδε ότι άρχισε να βγαίνει μία κούραση στους παίκτες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, έκανε για λίγο το 4-2-3-1 , 4-3-3 με την είσοδο του Ανουάρ και την ταυτόχρονη παρουσία του με Κουρμπέλη και Δώνη και στη συνέχεια έβαλε και τον Μπουζούκη και το γύρισε πάλι στο 4-2-3-1. Τη νίκη την "κλείδωσε" οριστικά στο τελευταίο επτάλεπτο με την είσοδο του Κολοβέτσιου και το 3-5-2, που είδαμε μέχρι την λήξη.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Δώνης έκανε αυτό, που έπρεπε από τον πάγκο. Βέβαια οι ….προπονητές της εξέδρας με διάφορα σχόλια τον έκραζαν πριν το ματς για την ενδεκάδα, χωρίς να ξέρουν τα βασικά, δηλαδή, ότι ο Μακέντα δεν μπορούσε να παίξει. Οσο για αυτούς, που λέγατε όλη την χρονιά "να πάρει ο Δώνης τον γιο του και να φύγει", λυπάμαι αλλά οι ευχές σας δεν έπιασαν. Ο Γιώργος Δώνης είναι εδώ, ο Χρήστος Δώνης είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ο Παναθηναϊκός πάει από νίκη σε νίκη και εσείς θα έχετε... στενοχώρια μεγάλη. Ο Γιώργος Δώνης φτιάχνει τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ Παναθηναϊκό και οι υγιείς Παναθηναϊκοί χαίρονται με αυτό, που βλέπουν το 2020.

ΑΝΟΥΑΡ ΚΑΙ ΝΑΓΚΙ

Μην ξεχνάμε, ότι έχει παίξει μεγάλο ρόλο και ο Τσάβι Ρόκα. Ο άνθρωπος είναι τεχνικός διευθυντής , δεν είναι μαθητευόμενος μάγος. Στην Κύπρο αναγνωρίζουν το έργο του και δεν τον έδιωξαν με τις κλωτσιές στην ομάδα που δούλεψε. Ο Ανουάρ και ο Νάγκι ήταν και χθες καθοριστικοί. Ο Ανουάρ κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 0-2 και ο Νάγκι κέρδισε δύο πέναλτι και του δόθηκε το ένα. Και οι δύο με την παρουσία τους δίνουν βοήθειες και αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι, που έρχονται, είτε παίξουν από την αρχή, είτε μπουν στην διάρκεια των αγώνων. Και έρχεται και ο Αγιούμπ.

Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΑΣ

Μετά το παιχνίδι είχαμε ένα κρεσέντο δηλώσεων από τον Αλέξη Κούγια. Μίλησε για χειρουργείο και είπε ότι αυτό του είπαν ο Καρυπίδης του Αρη και από τον Πανιώνιο, που τον πήραν τηλέφωνο. Ελα; Δεν το πιστεύω. Τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν Πανιώνιος και Αρης; Είπε ακόμα ο Κούγιας, ότι αρχίζει και νοσταλγεί την πρώτη παράγκα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Εχει διαφορετικούς "φίλους" κατά καιρούς. Με την πρώτη παράγκα ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε κανένα πέναλτι χθες, θα τον έσφαζαν στο... γόνατο και ο Κούγιας θα ήταν ευτυχισμένος. Εγώ τον καταλαβαίνω. Το πρόβλημά του είναι ο Παναθηναϊκός του Δώνη. Δεν έκανε φάση χθες και επειδή δεν χωνεύεται να χάσεις από τον Παναθηναϊκό του Δώνη, αρχίζεις και μιλάς για χειρουργεία κατά φαντασία.

Και επειδή είπε πολλά και για φάουλ, απλά να πω ότι ο Παναθηναϊκός με κατοχή 55-45 έκανε 16 φάουλ και ο ΑΕΛ μόλις ένα παραπάνω, δηλαδή 17. Περαστικά στον Αλέξη Κούγια και ήττα είναι θα περάσει. Οσο για τον Μόρα που χτυπιόταν ότι δεν έκανε πέναλτι και την "έπεσε" στον διαιτητή, πραγματικά απορώ πως έκανε καριέρα αυτός ο παίκτης με αυτή τη νοοτροπία στο εξωτερικό. Πραγματικά κρίμα...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ