OPINIONS

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές
EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νέα ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΛ, τα λάθη που πλήρωσε στην άμυνα, το πρόβλημα που έχει στην επίθεση και τον Σιδηρόπουλο, που με δύο αποφάσεις έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Το μεσημέρι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Ο Παναθηναϊκός για άλλο ένα παιχνίδι δεν κέρδισε στην έδρα του, αν και έχουμε φθάσει στην 8η αγωνιστική. Και αυτή την φορά έκανε ευκαιρίες, αλλά και αυτή την φορά έχασε. Και έχασε, διότι έκανε παιδικά λάθη που είχε αποφύγει στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Στο πρώτο γκολ ο Διούδης απρόσεκτα έδωσε την μπάλα στον άξονα και ενώ οι συμπαίκτες του έβγαιναν στην επίθεση. Ο Μιλοσάβλεβιτς πήρε το δώρο από ενέργεια του Ουάρντα και σκόραρε. Στο δεύτερο γκολ ο τερματοφύλακας Κρίστινσον μετά από στημένη φάση μπλόκαρε την μπάλα , με το χέρι έδωσε την μπάλα στον Ουάρντα, ο Χατζηθεοδωρίδης γλίστρησε και στη συνέχεια όλα ήταν απλά για το Αιγύπτιο, που έκανε το 0-2. Όταν κάνεις τέτοια λάθη στην άμυνα είναι δύσκολο να κερδίσεις, διότι την ίδια στιγμή μεσοεπιθετικά δεν έχει η ομάδα σκόρερς.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Όταν σε 90 λεπτά αγώνα κάνεις 6-7 πολύ καλές ευκαιρίες και βάζεις ένα γκολ δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο Καμπετσής έβαλε ένα γκολ, που κακώς ακυρώθηκε και έχασε ένα γκολ, από αυτά, που λέμε ότι δεν χάνονται. Ο Ζαχίντ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, αλλά ήταν και ο μοναδικός, που έχει τη δυνατότητα να σκοράρει.

Ο Μακέντα δεν είναι καλά λόγω μέσης και όταν μπήκε, είδαμε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει και είχε και αυτός μία πολύ καλή ευκαιρία χαμένη. Ο Μπουζούκης και αυτός έχασε ευκαιρία και ο Κουρμπέλης είχε δύο πολύ καλά σουτ που δεν βρήκαν στόχο για λίγο.

Ο Παναθηναϊκός υποφέρει μεσοεπιθετικά. Δεν έχει σκόρερς. Για αυτό - για να πάρει τη νίκη - χρειάζεται να μην δεχθεί γκολ, όπως συνέβη με Πανιώνιο και Ατρόμητο, που κέρδισε . Όταν δεχθεί και δύο γκολ μάλιστα δεν έχει καμία τύχη. Όπως έγινε και με την Λάρισα.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ

Με δεδομένες τις μεταγραφικές αστοχίες του καλοκαιριού είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι τώρα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκόρερ, πίσω από τον Μακέντα, δεν έχει ακραίους-σκόρερς και από τις μεταγραφές μεσοεπιθετικά μόνο από τον Ζαχίντ παίρνει γκολ. Πώς να μεταμορφωθούν οι υπόλοιποι και να αρχίσουν να σκοράρουν, αφού δεν το έχουν το γκολ; Και αυτό φαίνεται περισσότερο σε ένα παιχνίδι, που η ομάδα κάνει ευκαιρίες,

Κόντρα στην Λάρισα ο Παναθηναϊκός είχε ένα πρώτο ημίχρονο, που είχε την κατοχή , έφθανε έξω από την περιοχή, αλλά εκεί τελείωναν όλα. Για αυτό και στο πρώτο μέρος εκτός από το γκολ, που ακυρώθηκε είχε άλλες δύο ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλαν την μπάλα κάτω, έπαιξαν σωστά , έκαναν ευκαιρίες, αλλά αυτές χάθηκαν.

Και για να είμαστε ρεαλιστές να πούμε το εξής. Η Λάρισα είχε έναν παίκτη, που δεν είχε ο Παναθηναϊκός και πήρε το παιχνίδι με τρεις ευκαιρίες σε όλο το ματς. Αναφέρομαι στον Ουάρντα. Προβληματικός χαρακτήρας, αλλά παικταράς , έκανε την διαφορά. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, σημείωσε το δεύτερο.

Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ….ΕΙΔΕ

Ο Ουάρντα, βέβαια, θα έπρεπε στο 64' να αποβληθεί από το παιχνίδι, αφού έριξε γροθιά στον Σένκεφελντ, αλλά ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR και του έκανε ….δωράκι την κίτρινη. Στο πρώτο ημίχρονο, πάλι ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR και είδε , ότι ο Δώνης βρίσκει τα χέρια του Κρίστινσον σε μία φάση, που βρίσκει μόνο την μπάλα και ακυρώνει το γκολ του Καμπετσή.

Αλλιώς θα ήταν το παιχνίδι αν εκεί γινόταν το 1-1. Είπαμε τον Παναθηναϊκό οι διαιτητές…..δεν τον βλέπουν. Υπήρχε περίπτωση αυτό το γκολ να είχε ακυρωθεί σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ; Ποτέ! Ο Παναθηναϊκός ήταν κάποτε Παναθηναϊκός, σήμερα δεν είναι και οι διαιτητές του κάνουν …πλάκα! Οσο για το γεγονός, ότι αποκαλείται ο Σιδηρόπουλος κορυφαίος Ελληνας διαιτητής απλά γελάω...

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Ο Γιώργος Δώνης φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει ακόμα εντός έδρας και κυρίως για το ματς με τον ΟΦΗ, που η εικόνα της ομάδας ήταν τραγική. Μεσοεπιθετικά δεν μπορεί να κάνει πολλά. Δουλειά του είναι να φέρει την μπάλα σωστά στην περιοχή με δουλειά στην προπόνηση.

Αυτό έγινε με την Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο. Στην εκτέλεση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όταν λείπουν οι σκόρερς από την ομάδα. Οκτώ μεταγραφές έκανε η ομάδα το καλοκαίρι και μόνο ο Ζαχίντ βοηθάει στο γκολ μέχρι τώρα. Φορ-σκόρερ δεν ήρθε ποτέ. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι τον Γενάρη.

Αν θέλετε για μένα το λάθος του Δώνη ήταν το ξέσπασμά του μετά το γκολ του Ζαχίντ. Ηταν ένας οπαδός, που για ώρα του έβριζε σπίτι, οικογένεια, δεν τον άφησε σε ησυχία. Είναι λογικό να εκνευριστείς. Έπρεπε, όμως, να συγκρατήσει τα νεύρα του και να μην απαντήσει καν. Έτσι πρέπει να κάνουν οι προπονητές και οι παίκτες. Ο κόσμος στην εξέδρα μπορεί να βρίζει , αλλά εκείνοι πρέπει να έχουν κλειστά τα αυτιά. Ο Γιώργος Δώνης χρόνια ολόκληρα έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι.

Δεν πρέπει να δίνει σημασία στον ανεγκέφαλο που βρίζει σπίτια και οικογένειες, χωρίς να σέβεται τίποτα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει με αυτό τον άσχημο τρόπο. Είναι σημαντικό, ότι αυτό είπε και ο ίδιος μετά. Ότι έκανε λάθος και ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη, για την αντίδρασή του. Από την άλλη, όμως, είπε και ότι δεν πρόκειται να χάσει τη υγεία του για το ποδόσφαιρο και αυτό δείχνει την κακή του ψυχολογία, για το περιστατικό.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ» ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ

Κόντρα στην Λάρισα ο Παναθηναϊκός είχε εννιά Ελληνες στην ενδεκάδα του. Έτσι και αλλιώς αυτή η χρονιά είναι χαμένη, έτσι όπως τα… κατάφεραν όλοι το καλοκαίρι. Δύσκολα θα μπει και η ομάδα στην πρώτη εξάδα. Προκειμένου να βλέπουμε , όλους αυτούς τους... απίθανους που ήρθαν το καλοκαίρι καλύτερα να βλέπουμε τα ελληνάκια να δίνουν την ψυχή τους και όπου βγει.

Για παράδειγμα. Μπήκε ο Μπεκ στο 60 και για μισή ώρα ήταν εξαφανισμένος και.. εμφανίστηκε στις καθυστερήσεις σε μία σέντρα, που έκανε και έχασε την ευκαιρία ο Χατζηγιοβάνης. Ποιος ο λόγος να παίρνει ευκαιρίες ο Δανός, που μία παίζει και δέκα είναι τραυματίας; Μακάρι να είναι έτοιμος και ο Σέχου, να τον δούμε και αυτόν στην επίθεση.

Δεν μπορεί να έχει παράπονο κανείς από όσους έπαιξαν με την Λάρισα για την διάθεση και την προσπάθεια που έκαναν. Η ποιότητά τους αυτή είναι, δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα παραπάνω παρά μόνο αμυντικά να είναι 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και όχι να δέχονται γκολ με φθηνά λάθη.

*Μέσα σε όλα ήταν θετική η εμφάνιση του Κώστα Αποστολάκη δεξιά. Παραλίγο να δώσει ασίστ για γκολ στον Μακέντα, πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά και αμυντικά έχει επέμβει σωτήρια κάποιες φορές, δεν πρόλαβε να κάνει το ίδιο και στην δύσκολη φάση του δεύτερου γκολ.

*Κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός, ότι ένας επαγγελματίας προπονητής, όπως είναι ο Γρηγορίου με διαιτησία 70-30 υπέρ του, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό διαμαρτυρόταν στον Σιδηρόπουλο και στον τέταρτο, όποτε δινόταν κάτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ