OPINIONS

Το γνωστό πρόβλημα του Παναθηναϊκού!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίσει έναν αντίπαλο, απέναντι στον οποίο ήταν φαβορί.

Από τις παραμονές του αγώνα με τον Παναιτωλικό είχα επισημάνει μέσω του Sport24.gr το πρόβλημα, που έχει ο Παναθηναϊκός σε παιχνίδια με αντιπάλους σαν και την ομάδα του Αγρινίου. Σε πέντε παιχνίδια οι «πράσινοι» είχαν μόλις μία νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.

Εφεραν ισοπαλία με την Λαμία, έχασαν από την ΑΕΛ, την Ξάνθη και τον ΟΦΗ και έφεραν άλλη μία ισοπαλία με την ομάδα, που βρίσκεται στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ είναι ένα γεγονός, ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, για το οποίο δεν μπορεί να βρεθεί λύση μέχρι αυτή την στιγμή. Είναι πλέον ξεκάθαρο. Τον Παναθηναϊκό μην τον φοβάσαι, όταν αντιμετωπίζει δυνατούς αντιπάλους, όταν παίζει παιχνίδια, που δεν είναι το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα, όταν παίζει με ομάδες που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει, που είναι αυτός το φαβορί. Και όποιος δεν το βλέπει, ότι υπάρχει πρόβλημα εθελοτυφλεί.

ΟΤΑΝ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Και στο Αγρίνιο επιβεβαιώθηκε ο κανόνας και δεν έγινε η εξαίρεση. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο ένα καλό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο , όταν και έκανε τρεις-τέσσερις φάσεις για γκολ. Ήταν το διάστημα, που ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν καλός. Είχε μία δική του καλή φάση, αλλά τον νίκησε ο Κνετ και άλλες δύο καλές στιγμές, όπου πάσαρε για γκολ στον Γιόχανσον και στον Χατζηγιοβάνη. Στη μία περίπτωση ο Σουηδός σημάδεψε χαμηλά τον Λουσέρο, που έκοψε την μπάλα, στην άλλη περίπτωση πρόλαβε ο Σανιά απομάκρυνε την μπάλα προ του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού. Και άλλη μία κεφαλιά του Σένκεφελντ, που δεν βρήκε στόχο ήταν καλή ευκαιρία. Αν εκεί έμπαινε κάποιο γκολ ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα το κέρδιζε το παιχνίδι. Δεν μπήκε και παραλίγο να το χάσει.

Ο ΔΙΟΥΔΗΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ

Ο Σωκράτης Διούδης στις καθυστερήσεις με την απόκρουσή του κράτησε το βαθμό για τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε να χάσει, αν ο Ντίαζ σε εκείνο το σημείο είχε σκοράρει. Είχε και άλλη μία καλή στιγμή ο Παναιτωλικός από εκτέλεση κόρνερ , αλλά ο Λουσέρο σημάδεψε από κοντά το δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Κουρμπέλης. Με λίγα λόγια έτσι, όπως πήγε το ματς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το χάσει και η ζημιά να είναι ακόμα πιο μεγάλη. Έτσι, όπως πήγε το παιχνίδι, βέβαια, δεν ήθελε και πολύ να το χάσει ο Παναθηναϊκός, που στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν... άφαντος από το γήπεδο.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο, αντί να βοηθήσουν τα έκαναν χειρότερα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχασε την κατοχή της μπάλας στο τέλος και δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Ο Περέα μπήκε στο 64 αντί του Μπουζούκη, που δεν ήταν καλός, αλλά με εξαίρεση το πάθος του, το πρέσινγκ , οι επαφές του με την μπάλα δεν ήταν καλές. Ο Μολό, που πήρε την θέση του Κολοβού στο 76 ήταν χειρότερος από τον Έλληνα μέσο.

Ο Γάλλος δεν έκανε τίποτα, όποτε πήρε τη μπάλα στα πόδια του και δεν φάνηκε να ασχολείται και με το κλέψιμο της μπάλας, όταν αυτή χανόταν. Έτσι ο Παναθηναϊκός ήταν τελείως ακίνδυνος στο διάστημα, που θα έπρεπε να πιέσει τον αντίπαλο και να πάρει τη νίκη και έγινε το αντίθετο. Τον πίεσε ο Παναιτωλικός, που πήγε να πάρει στο τέλος το παιχνίδι.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Είναι φανερό πλέον, ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο γκολ απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αν δεν σκοράρει ο Μακέντα, αν δεν βρεθεί σε καλή μέρα ο Χατζηγιοβάνης και ο Ζαχίντ απουσιάζει η ομάδα δεν φθάνει στο γκολ. Αυτό είδαμε και στο Αγρίνιο. Δεν σκόραρε ο Μακέντα, δεν έβαλε γκολ ο Παναθηναϊκός.

Δεν ήταν καλά ο Χατζηγιοβάνης, δεν μπόρεσε να κάνει και άλλες ευκαιρίες η ομάδα. Δεν έπαιζε ο Ζαχίντ, δεν τα κατάφερε στην θέση αυτή και ο Μπουζούκης, όσο έπαιξε και ο Κολοβός. Στον πάγκο δεν υπάρχουν ποιοτικές λύσεις, που θα βοηθήσουν στο θέμα γκολ ειδικά σε τέτοια παιχνίδια.

ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΦ

Εκτός των άλλων στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός είχε σε κακή βραδιά και τα δύο του κεντρικά χαφ. Και ο Κουρμπέλης και ο Δώνης δεν βοήθησαν δημιουργικά και όταν δεν απειλείς, ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα, πώς να κερδίσεις;

Στα χαφ έχει γίνει και μία από τις αστοχίες του καλοκαιριού, αφού δεν υπάρχει τρίτος μέσος. Μάλλον στο ρόστερ υπάρχει ο Φάουστο, που είναι σαν... να μην υπάρχει με τα όσα δείχνει στις προπονήσεις και έτσι χθες έπαιξε λίγο στο τέλος ο Νούνες, που η κανονική του θέση είναι στόπερ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ

Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παίξει στα play off θα πρέπει τον Γενάρη να κάνει μία, δύο μεταγραφές παικτών, που θα έρθουν και θα βοηθήσουν και στη δημιουργία και στο γκολ. Ακραίος και χαφ κάνουν μπαμ, ότι χρειάζονται. Με τον Μπεκ και τον Μολό να μη δείχνουν τίποτα και τον Φάουστο να είναι και να μην είναι φωνάζουν οι ανάγκες. Και μπορεί επί της ουσίας και στην εξάδα να είναι ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να παίξει στην Ευρώπη, αλλά θα είναι μεγάλο πλήγμα για το πρεστίζ της ομάδας να μην παίξει στα play off.

HΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Χρόνια τώρα γράφω και λέω αυτό, που βλέπω, αυτό θα κάνω και σήμερα. Ο Παναιτωλικός δικαίως φωνάζει για το πέναλτι του Σένκεφελντ στον Αριγίμπι. Τον τραβάει ο Ολλανδός εκτός, αλλά συνεχίζει και εντός. Ήταν πέναλτι και θα μπορούσε να δοθεί και δεύτερη κίτρινη στον Ολλανδό, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός.

Αυτό ήταν ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια, που το VAR ευνόησε τον Παναθηναϊκό, υπάρχει μία σειρά αγώνων, που τον έχει αδικήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ