ΣΤΗΛΕΣ

Έχει ξανασφυρίξει Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ Ελβετός ρέφερι!

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 3-2
ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 3-2 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κούδας θυμάται στο Sport24.gr τον τελευταίο Ελβετό που σφύριξε στο ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ. Από τον Χενγκερμπούλερ στο Φενταγί και ένας... μεθυσμένος Βέλγος.

Ο Σάντρο Σέρερ τραυματίστηκε και έτσι ο Σαν Φενταγί θα είναι αυτός που θα σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο τελευταίος Ελβετός διαιτητής πριν τον Φενταγί που σφύριξε σε Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ ήταν ο Βάλτερ Χενγκερμπούλερ που κλήθηκε να διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1974 ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έναν τελικό συναρπαστικό που έληξε 2-2 και κρίθηκε στα πέναλτι με 4-3 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Έλβετος δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, υπέδειξε δύο πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα το πρώτο υπέρ των ερυθρόλευκων σε χέρι του Γούναρη, το οποίο εκτέλεσε ο Καραβίτης και απέκρουσε ο Στέφας και το δεύτερο υπέρ του Δικέφαλου σε ανατροπή του Παρίδη από το Βιέρα, που αξιοποίησε ο Ασλανίδης κάνοντας το 2-1.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 4-0
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 4-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "Μεγαλέξανδρος" του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, θυμάται στο Sport24.gr ότι η διαιτησία του Χενγκερμπούλερ στον τελικό εκείνο ήταν καλή. "Ο Ελβετός στάθηκε καλά στο γήπεδο, χωρίς να αδικήσει κάποια από τις δύο ομάδες. Θυμάμαι και τα πέναλτι που έδωσε και στον Ολυμπιακό και σε μας, όταν ο Βιέρα ανέτρεψε τον Παρίδη.

Και τότε τα πράγματα στη διαιτησία δεν ήταν καλά και υπήρχε απαίτηση να έρχονται ξένοι διαιτητές να σφυρίζουν στην Ελλάδα. Μάλιστα κάποια στιγμή η απαίτηση ήταν να έρχονται διαιτητές από την Κεντρική Ευρώπη γιατί κάποιοι που προέρχονταν από χώρες του τότε ανατολικού Μπλοκ, έκαναν εγκλήματα".

Για τον Γιώργο Κούδα που εύχεται το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι ένα καλό παιχνίδι, η έλευση και πάλι ξένων διαιτητών για τα μεγάλα παιχνίδια στην Ελλάδα είναι μια αναγκαστική εξέλιξη. "Όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τους ξένους διαιτητές. Είναι μια αναγκαστική εξέλιξη για την οποία δεν μπορώ να πω και πολλά. Από την στιγμή που οι ομάδες δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες διαιτητές, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο ντέρμπι, ότι θα δούμε ωραίο ποδόσφαιρο και ας κερδίσει ο καλύτερος".

ΒΕΛΓΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ (;) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ

Ο Κούδας θυμάται τον Χένγκερμπουλερ αλλά δεν θυμάται έναν Βέλγο, ονόματι Σο, που διαιτήτευσε το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη την περίοδο 1974-75 το οποίο έληξε 3-2 υπέρ των ερυθρόλευκων. Και αυτό είναι μάλλον παράδοξο γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής οι ποδοσφαιριστές του "Δικέφαλου" ισχυρίστηκαν ότι ο Βέλγος ήταν… μεθυσμένος την ώρα του αγώνα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ Κερμανίδης και Τσιλιγκιρίδης βεβαίωναν ότι μύριζε αλκοόλ στη διάρκεια του παιχνιδιού. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης έλεγαν πως σε πέναλτι που υπέδειξε δεν μπορούσε να… κεντράρει στην άσπρη βούλα, που μάλιστα ήταν και τεράστια να δει κανείς το σχετικό βίντεο, πως έγραψε λάθος το τελικό σκορ στο φύλλο αγώνα και πως δεν μπορούσε να βάλει την υπογραφή του σε αυτό.

Οι καταγγελίες τους πάντως, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν μπορούσαν να αποδειχθούν και το θέμα έκλεισε εκεί.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ