ΣΤΗΛΕΣ

Οι 10 "ελεύθεροι" από τον Γενάρη παικταράδες

Οι 10 "ελεύθεροι" από τον Γενάρη παικταράδες

Σπουδαία ποδοσφαιρικά ονόματα μένουν χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι και από τον Ιανουάριο μπορούν να μιλήσουν και να συμφωνήσουν με άλλες ομάδες. Το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς ποδοσφαιρική "στέγη", δεν θα... πεινάσουν, ούτε θα αγχωθούν ιδιαίτερα για το μέλλον τους. Απλά από τον Ιανουάριο είναι "ελεύθεροι και ωραίοι". Όχι, δεν θα αποδεσμευτούν από τις ομάδες τους, αλλά αποκτούν το δικαίωμα να μιλήσουν με κλαμπ της αρεσκείας τους και να συμφωνήσουν για το επόμενο καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις και κυρώσεις.

Πλειάδα αστεριών από το πάνω ράφι έχουν συμβόλαιο εν ισχύ, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, όπερ σημαίνει ότι από την επόμενη μετεγγραφική περίοδο θα μπορούν να διαπραγματευτούν το μέλλον τους, χωρίς η νυν ομάδα τους να μπορεί να κάνει κάτι. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει να χάσει τσάμπα ένα πανάκριβο περιουσιακό στοιχείο και φυσικά να αποδυναμωθεί πολύ σε αγωνιστικό επίπεδο. Διπλό το κακό...

Το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο Λιονέλ Μέσι. Ναι, πολλοί δεν τον φαντάζονται καν μακριά από το "Καμπ Νόου", ο Μπαρτομέου λέει ότι οι δυο πλευρές έχουν ανανεώσει, όμως ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο μόνος όμως, μιας και υπάρχουν και άλλοι παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μπορούν να προκαλέσουν... σεισμό.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring his side's first goal during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring his side's first goal during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο Αργεντινός είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση και ας μην πιστεύουν πολλοί ότι μπορεί να φύγει από την Καταλωνία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Μπαρτομέου ότι οι δυο πλευρές έχουν ανανεώσει την μεταξύ τους συνεργασία, ο Μέσι δεν το έχει επιβεβαιώσει ποτέ και ως εκ τούτου με τα ισχύοντα δεδομένα το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2018. Ως εκ τούτου, από τον Γενάρη κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τον πλησιάσει και σίγουρα ένας εξ αυτών θα είναι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές, ενώ και οι Πολίτες έχουν τα χρήματα για να τον κάνουν δικό τους, προσφέροντάς του παράλληλα ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο τόσο για την Premier League όσο και για το Champions League.

ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ

Arsenal's Alexis Sanchez celebrates after scoring the opening goal during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Σάντσες (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Χιλιανός είναι με το... 1,5 πόδι εκτός "Emirates" και δεν διαφαίνεται επιθυμία από την πλευρά του για νέο συμβόλαιο. Ειδικά μάλιστα με τόσες ομάδες να ερίζουν για την απόκτησή του. Ο ίδιος θα ήθελε πολύ το περασμένο καλοκαίρι να πάει στη Σίτι, αλλά δεν προχώρησε το deal, γιατί η Άρσεναλ δεν ήθελε να τον παραχωρήσει, όσο δεν μπορούσε να κλείσει τον Τόμας Λεμάρ της Μονακό ως αντικαταστάτη. Ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Γιουβέντους, ίσως και η Μπαρτσελόνα, μπουν... σφήνα για τον Σάντσες, ο οποίος ας μην αποκλείσουμε να μετακινηθεί και τον Γενάρη, σίγουρα όχι με τα χρήματα που θα ήθελε η Άρσεναλ, η οποία το καλοκαίρι μπορεί να τον χάσει τσάμπα.

ΜΕΣΟΥΤ ΕΖΙΛ

Arsenal's Mesut Ozil takes a shot on goal during their English Premier League soccer match between Arsenal and Leicester City at the Emirates stadium in London, Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Εζίλ (AP Photo/Alastair Grant) AP

Δεν είναι μόνο ο Σάντσες, ο οποίος είναι... φευγάτος από την Άρσεναλ, αλλά και ο Εζίλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ αγχώνεται και για τους δυο ποδοσφαιριστές, ξέροντας ότι πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά, για να μείνουν στο Λονδίνο και τους "κανονιέρηδες". Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο, το θέμα του "σέρνεται" εδώ και ένα χρόνο χωρίς να έχουν γίνει βήματα προόδου και κάμποσες ομάδες ορέγονται να τον αποκτήσουν. Θα γυρίσει στην Γερμανία; Είναι μια πιθανή επιλογή, όμως το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν προτάσεις. Η Άρσεναλ πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κρατήσει.

ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ

Leicester's Daniel Drinkwater, left, and Manchester United's Juan Mata battle for the ball during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester, England, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Daniel Drinkwater, left, and Manchester United's Juan Mata battle for the ball during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium in Leicester, England, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Το συμβόλαιο του 29χρονου Ισπανού μέσου εκπνέει το καλοκαίρι του 2018 και δεν έχει ανανεωθεί. Δεν αποκλείεται αυτό να μην γίνει και να παραχωρηθεί ακόμα και τον προσεχή Γενάρη, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της, από το να τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι. Πάντως, από την επόμενη μετεγγραφική περίοδο θα μπορει ο ίδιος να κάνει ελεύθερα τις συζητήσεις του για τη νέα σεζόν με όποια ομάδα θέλει. Δημοσιεύματα ήθελαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να ενδιαφέρεται για τον Μάτα, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της "Βασίλισσας", πριν μετακομίσει στη Βαλένθια και κατόπιν στην Τσέλσι και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να φύγει από το "Ολντ Τράφορντ", αν ερχόταν μια καλή πρόταση.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Netherland's Arjen Robben celebrates after scoring the opening goal on a penalty during a World Cup Group A soccer qualifying match between the Netherlands and Sweden at the ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Peter Dejong)
Netherland's Arjen Robben celebrates after scoring the opening goal on a penalty during a World Cup Group A soccer qualifying match between the Netherlands and Sweden at the ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Tuesday, Oct. 10, 2017. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους καλύτερους εξτρέμ του κόσμου, αν και βρίσκεται στην ηλικία των 33 ετών. Οποιαδήποτε ομάδα θα ήθελε έναν παίκτη της δικής του ποιότητας στο ρόστερ της και το συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018. Ο ίδιος έχει πει πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ολλανδία και την Χρόνινχεν, προκειμένου να κλείσει εκεί την καριέρα του, το θέμα όμως είναι αν θα το πράξει από τόσο νωρίς. Δεν αποκλείεται να του προταθεί νέο μονοετές συμβόλαιο από τους Βαυαρούς, το οποίο όμως δύσκολα θα αποδεχτεί. Δεδομένα θα υπάρξουν προτάσεις με καλά χρήματα για τον Ολλανδό. Μένει να δούμε τους υποψήφιους "μνηστήρες".

ΦΡΑΝΚ ΡΙΜΠΕΡΙ

Munich's Arjen Robben, left, celebrates his second goal with Franck Ribery who sits on the bench during the first division Bundesliga soccer match between Bayern Munich and FSV Mainz 05 in Munich, Germany, Saturday, Sept. 16, 2017. (Andreas Gebert/dpa via AP)
Munich's Arjen Robben, left, celebrates his second goal with Franck Ribery who sits on the bench during the first division Bundesliga soccer match between Bayern Munich and FSV Mainz 05 in Munich, Germany, Saturday, Sept. 16, 2017. (Andreas Gebert/dpa via AP) AP

Το επόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Γάλλου μεσοεπιθετικού με την Μπάγερν Μονάχου και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει και μετά το 2018 στους Βαυαρούς. Ο Ριμπερί είναι κεφάλαιο για την ομάδα, βρίσκεται εκεί πάνω από μια δεκαετία και ουδείς ξέρει αν θα παραμείνει ή αν θα αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Την τροπαιοθήκη του κοσμούν 22 τίτλοι, η καριέρα του είναι πολύ πλούσια, η εμπειρία του είναι τεράστια και ακόμα και στα 34 του χρόνια μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ας μην αποκλείσουμε ακόμα και την Premier League ως επόμενο σταθμό του, αν δεν μείνει τελικά στη Μπάγερν.

ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ ΚΙΕΛΙΝΙ

Juventus' Giorgio Chiellini reacts during a Champions League, quarterfinal, first-leg soccer match between Juventus and Barcelona, at the Juventus Stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 11, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Κιελίνι (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο πολύπειρος 33χρονος σέντερ μπακ έχει συμβόλαιο εν ισχύ με την Γιουβέντους, το οποίο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Φέτος μετρά δέκα εμφανίσεις στο Καμπιονάτο, τρεις στο Champions League και μια στο ιταλικό Σούπερ Καπ και σε όλα τα ματς έχει παίξει βασικός και δεν αντικαταστάθηκε. Πρόκειται για έναν από τους πλέον έμπειρους και ποιοτικούς στόπερ που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα και η "Βέκια Σινιόρα" λογικά θα θελήσει να τον διατηρήσει στο δυναμικό της. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να βιαστεί, ώστε να μην μπουν και άλλες ομάδες στο κόλπο της απόκτησής του. Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε ο Μπονούτσι για τη Μίλαν, μην έρθει η σειρά και του Κιελίνι.

ΛΕΟΝ ΓΚΟΡΕΤΣΚΑ

Germany's Leon Goretzka, right, looks on as Azerbaijan's Afran Ismailov kicks a ball during the 2018 World Cup qualifying Group C soccer match between Germany and Azerbaijan in Kaiserslautern, Germany, Sunday, Oct. 8, 2017.(AP Photo/Michael Probst)
Germany's Leon Goretzka, right, looks on as Azerbaijan's Afran Ismailov kicks a ball during the 2018 World Cup qualifying Group C soccer match between Germany and Azerbaijan in Kaiserslautern, Germany, Sunday, Oct. 8, 2017.(AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές προσφέρει η Σάλκε στον Λέον Γκορέτσκα, δίνοντάς του 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με το "Kicker", καθιστώντας τον ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ομάδα. Το συμβόλαιο του Γερμανού μέσου με τους "βασιλικούς μπλε" λήγει το καλοκαίρι και η Σάλκε θέλει να κρατήσει τον παίκτη. Η Μπάγερν Μονάχου περιμένει στη γωνία για να αποσπάσει την υπογραφή του, όπως και οι Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα. Η Σάλκε θέλει να "χτίσει" την ομάδα γύρω από τον συγκεκριμένο παίκτη, όμως το θέμα είναι αν ο ίδιος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της γερμανικής ομάδας, ειδικά αν υπάρχουν τέτοια κλαμπ που να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του. Ο ίδιος αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις του στη χειμερινή διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ

FILE- In this Thursday, Nov. 3, 2016 file photo, Nice's forward Mario Balotelli, of Italy, reacts during the Europa League group I soccer match between OGC Nice and FC Salzburg, in Nice stadium, southeastern France. Nice striker Mario Balotellis teammate Alassane Pleas has confirmed he heard Bastia supporters racially abusing Balotelli with monkey chants during the league match on Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Claude Paris, File)
FILE- In this Thursday, Nov. 3, 2016 file photo, Nice's forward Mario Balotelli, of Italy, reacts during the Europa League group I soccer match between OGC Nice and FC Salzburg, in Nice stadium, southeastern France. Nice striker Mario Balotellis teammate Alassane Pleas has confirmed he heard Bastia supporters racially abusing Balotelli with monkey chants during the league match on Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Claude Paris, File) AP PHOTO/CLAUDE PARIS, FILE

Έπειτα από πολλές περιπλανήσεις, ο Μάριο Μπαλοτέλι αποφάσισε να μετακομίσει στην Ligue 1 για τη Νις, έκανε μια εξαιρετική σεζόν το 2016-17, ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι που μας έρχεται. Θα μείνει και τρίτη σεζόν στο Σαμπιονά και τη Νις ο 27χρονος εκκεντρικός επιθετικός ή θα αναζητήσει νέα πρόκληση στην καριέρα του; Με ατζέντη τον Μίνο Ραϊόλα τα πάντα είναι πιθανά, το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα γύρω απ' το όνομά του και οι Γάλλοι θα πρέπει να τον πληρώσουν πολύ καλά, αν θέλουν να τον κρατήσουν. Αν όχι, είναι σίγουρο πως ομάδες θα υπάρξουν για να τον κάνουν δικό τους. Ταλέντο έχει ο "Σούπερ Μάριο", μυαλό του λείπει. Αν είχε και απ' αυτό, η καριέρα του θα ήταν ήδη πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι μέχρι σήμερα.

ΡΟΣ ΜΠΑΡΚΛΕΪ

Οι 10 "ελεύθεροι" από τον Γενάρη παικταράδες

Αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του Ρος Μπάρκλεϊ και να παραμείνει στην Εβερτον, είναι ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Άνσγουερθ. Ο 23χρονος μέσος, που βρέθηκε πολύ κοντά στην Τσέλσι την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μετεγγραφών, έχει άλλους επτά μήνες συμβόλαιο με την ομάδα του Λίβερπουλ. Μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να υπογράψει την επέκτασή του και ουδείς ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα στην Premier League και τα "ζαχαρωτά" θα τον "χρυσώσουν", προκειμένου να τον κρατήσουν. Σε άλλη περίπτωση, θα πάει σε πολύ καλή ομάδα, είναι το μόνο δεδομένο με τον Άγγλο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ

Φυσικά, οι δέκα προαναφερθέντες δεν είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που μπορούν από τον Γενάρη και έπειτα να διαπραγματευτούν το μέλλον τους. Πλειάδα παικτών βλέπουν το συμβόλαιό τους να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι που μας έρχεται και ως εκ τούτου θα είναι σε θέση από τον χειμώνα να συμφωνήσουν για την επόμενη σεζόν με ομάδα της αρεσκείας τους. Μεταξύ αυτών, οι Εμρέ Τζαν, Μαρουάν Φελαϊνί, Φαουζί Γκουλάμ (είναι τραυματίας με ρήξη χιαστών), Μιράντα, Χουανφράν, Ντέιλι Μπλιντ και Χοσέ Χιμένες.

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham, Francisco Seco, Alastair Grant, Peter Dejong, Andreas Gebert, Antonio Calanni, Michael Probst, Claude Paris, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ