ΣΤΗΛΕΣ

Χρήστος Αλμπάνης: Ο "Διάβολος" της ΑΕΚ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ, Χρήστου Αλμπάνη. Η μεταγραφή στη Βέρντερ σε ηλικία 14,5 ετών, ο επαναπατρισμός για τον Απόλλωνα, η ρήξη χιαστού, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά κι η αγάπη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. (PHOTOS & VIDEOS)

Ο Χρήστος Αλμπάνης είναι κι επίσημα παίκτης της ΑΕΚ απ' το βράδυ της Τετάρτης (23/05), καθώς ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε την παραχώρησή του στους "κιτρινόμαυρους". Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" με μία μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταγραφής, το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Αλμπάνη, ο οποίος πέρασε αρκετές δυσκολίες προκειμένου να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο, αλλά με υπομονή και -κυρίως- επιμονή κατάφερε να τις ξεπεράσει, να σταθεί στα πόδια του και να κάνει πλέον ακόμα μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΒΕΡΝΤΕΡ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 14,5 ΕΤΩΝ

Γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1994 στην Καλαμπάκα, ο Χρήστος Αλμπάνης, όπως κάθε παιδί, περνούσε τα απογεύματα στις αλάνες, "κολλημένος" με μία μπάλα στα πόδια. Παρότι τα περισσότερα παιδιά είχαν και έχουν ως στόχο να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να διαγράψουν μία αξιόλογη καριέρα, ο Αλμπάνης δεν είχε κάνει τέτοια όνειρα. Όπως έχει δηλώσει κι ο ίδιος "δεν το επέλεξα το ποδόσφαιρο, αλλά με επέλεξε".

Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, σε ηλικία μόλις 14,5 ετών ήρθε η πρόταση να ενσωματωθεί στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσει από δύο δοκιμαστικά προτού πάρει το "ΟΚ" απ' τη γερμανική ομάδα, αλλά χάρη στις δυνατότητές του, το "εμπόδιο" ξεπεράστηκε κι ο Αλμπάνης ήταν έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξαφνικά απ' τον ΑΟ Μετέωρα και τον ΑΟ Δήμητρα Απόλλων 2005, που αγωνιζόταν στο Α' Τοπικό Θεσσαλίας, σε μία απ' τις πιο φημισμένες ακαδημίες της Γερμανίας. Το χόμπι έγινε επάγγελμα και ο 15χρονος Χρήστος μάθαινε πλέον τα μυστικά του ποδοσφαίρου δίπλα στους κορυφαίους. Οι άνθρωποι της Βέρντερ τον βοήθησαν να ωριμάσει τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Έβαλε μυική δύναμη, βελτιώθηκε στο τακτικό κομμάτι και ύστερα από τρία χρόνια στη Βρέμη αποφάσισε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη δεύτερη ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τα τέσσερα γκολ και η μία ασίστ σε 20 συμμετοχές αποτέλεσαν το... εισιτήριο για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Όχι στην Άιντραχτ, αλλά στη Φράιμπουργκ. Ο πρώην βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε, Ηρακλής Μεταξάς που ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Φράιμπουργκ και παράλληλα Διευθυντής ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του συλλόγου ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητές του.

Ο Αλμπάνης πραγματοποίησε πολλές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν με την πρώτη ομάδα της Φράιμπουργκ, υπό τις οδηγίες του Κρίστιαν Στράιχ, ενώ με την U19 σημείωσε τέσσερα γκολ και μοίρασε έξι ασίστ σε 20 παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2015, παρότι διένυε μόλις το 20ό έτος της ηλικίας του, θεώρησε πως ο κύκλος του στη Γερμανία είχε κλείσει και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για χάρη του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ

Οι άνθρωποι της "Ελαφράς Ταξιαρχάς" πίστεψαν πως ο Χρήστος Αλμπάνης μπορεί να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο project του συλλόγου. Ο προπονητής της ομάδας, Αλέκος Βοσνιάδης του έδωσε εξ αρχής ευκαιρίες και ο 20χρονος -τότε- μεσοεπιθετικός τον δικαίωνε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αγωνιζόμενος τόσο ως εξτρέμ όσο κι ως επιτελικός μέσος, ο Αλμπάνης έδειξε πως έχει όλα τα εχέγγυα να μετατραπεί σε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στις 22 Νοεμβρίου του 2015, ο Απόλλων Σμύρνης έφευγε με το "διπλό" απ' την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Όμως, κανείς απ' την ομάδα δεν μπορούσε να χαρεί τη νίκη. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Αλμπάνης αποχώρησε τραυματίας. Απ' την αρχή υπήρχαν φόβοι πως ο τραυματισμός ήταν σοβαρός. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση. Ρήξη χιαστού, με τον Αλμπάνη να μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Χρήστος Αλμπάνης: Ο "Διάβολος" της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία του, ένας τέτοιος τραυματισμός θα μπορούσε να του στοιχίσει και να τον πάει πίσω. Όχι όμως για τον Αλμπάνη. Ύστερα από σχεδόν 10 μήνες ο 22χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στη δράση και εμφανίστηκε έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Τόσο ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο του Απόλλωνα, όσο κι ο Άκης Μάντζιος που τον διαδέχθηκε, είδαν στο πρόσωπο του έναν εκκολαπτόμενο ηγέτη. Κι ο Αλμπάνης δεν τους απογοήτευσε. Με εννιά γκολ και έξι ασίστ σε 27 ματς, ο Αλμπάνης βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η "Ελαφρά Ταξιαρχία" να επιστρέψει στη Super League.

Οι πρώτες κρούσεις στον Απόλλωνα για τον Αλμπάνη ήταν γεγονός. Όμως, οι διοικούντες την ομάδα αρνήθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραχώρησής του, καθώς ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα και στη Super League. Κι η πορεία τους δικαίωσε απόλυτα, αφού ο Αλμπάνης με οχτώ γκολ σε 31 συμμετοχές, με πολλά εξ αυτών κρίσιμα, ήταν καταλυτικός στην παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Αποκορύφωμα το νικητήριο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη, το οποίο σφράγισε την παραμονή του Απόλλωνα στη Super League.

Όμως, πλέον, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Ο Αλμπάνης ένιωθε έτοιμος για μεγάλο βήμα, με την ΑΕΚ να τον εμπιστεύεται και να του προσφέρει την ευκαιρία που περίμενε και αξίζει.

Ο ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΕΠΙ... ΧΟΡΤΟΥ

Όσον αφορά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ο Αλμπάνης μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως εξτρέμ όσο κι ως δεύτερος επιθετικός. Ωστόσο τη φετινή σεζόν, ελλείψει άλλων αξιόλογων επιλογών, αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια κι ως φορ, αφού χάρη στο ύψος (1.84μ.) και την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση του γέμιζε την αντίπαλη περιοχή, ενώ δημιουργούσε και ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Γενικότερα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που του αρέσει να πατάει περιοχή, αλλά και να δοκιμάζει σουτ έξω απ' την μεγάλη περιοχή. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, ενώ όταν αγωνίζεται στα "φτερά" του αρέσει να συγκλίνει και να δημιουργεί χώρους.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ως χαρακτήρας είναι αρκετά κλειστός. Του αρέσει να μένει σπίτι, να διαβάζει βιβλία και να πηγαίνει σε θέατρο και σινεμά με φίλους. Παρά το γεγονός πως έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παραμένει ταπεινός και προσγειωμένος.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει χαρακτηρίσει μέντορά του τον πρώην συμπαίκτη του στον Απόλλωνα, Ξενοφώντα Πάνο, με τον οποίο συνεχίζουν να κάνουν παρέα και εκτός γηπέδων. Συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, παρότι δεν του αρέσει να βγαίνουν προς τα έξω, ενώ αγαπημένη ομάδα απ' το εξωτερικό είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πλέον, θέλει να γίνει ο "Διάβολος" της ΑΕΚ...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Αλμπάνης
Η ΑΕΚ κατέβαλε 1.800.000 ευρώ για την αγορά του Λιβάγια
Ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Κάιπερς στην ΑΕΚ
Η σέξι Καταρίνα που έχει "κλέψει" την καρδιά του Βράνιες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ