ΣΤΗΛΕΣ

Έδιωξαν από ομάδα τον αδερφό του Πογκμπά λόγω... πάχους

Έδιωξαν από ομάδα τον αδερφό του Πογκμπά λόγω... πάχους
VIANNEY LE CAER/INVISION/AP

Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά, Ματιάς Πογκμπά, δοκιμάστηκε από την Ίρντινγκεν στην 3η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά "κόπηκε" λόγω κιλών!

Μπορεί ο Πολ Πογκμπά να βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του, μετά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο δεν μπορεί να αισθάνεται το ίδιο υπερήφανος για τα αδέρφια του, επίσης ποδοσφαιριστές.

Ο ένας, ο Φλορεντέν, αγωνίζεται πλέον στην Γκεντσλερμπιριγί και πέρυσι τον Μάιο, σε αγώνα για την παραμονή του συλλόγου στη Süper Lig, τσακώθηκε με τον αρχηγό της ομάδας, έφυγε από το γήπεδο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο δίδυμος αδερφός του, Ματιάς, βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Το καλοκαίρι του 2017 έμεινε ελεύθερος από τη Σπάρτα Ρότερνταμ και έναν χρόνο μετά, δίχως να βρει ομάδα στο μεσοδιάστημα, κλήθηκε από τη γερμανική Ίρντινγκεν για δοκιμή.

Μπορεί ο σύλλογος να μην θυμίζει τα περασμένα μεγαλεία, όταν το 1985 νικούσε την Μπάγερν στον τελικό κυπέλλου και τον επόμενο χρόνο έφτανε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όμως φέτος προβιβάστηκε στην 3.Liga και έχοντας υπογράψει ήδη τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς, στοχεύει σε γρήγορη επιστροφή στη Bundesliga.

Ο 27χρονος επιθετικός Ματιάς Πογκμπά δεν είναι η λύση, όμως, όπως υποστηρίζει ο τεχνικός του συλλόγου, Στέφαν Κράμερ. "Ο Ματιάς έφυγε ήδη. Δεν θα μπορούσε να βελτιώσει την ομάδα μας. Δεν είναι ακόμα σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Ματιάς είναι μεγαλόσωμος και έχει καλό σώμα για 'φουνταριστός'. Αλλά έχει ακόμα πάρα πολλά κιλά γύρω από τη μέση", δήλωσε ο Γερμανός προπονητής.

Η Γερμανία δεν θα γίνει η επόμενη χώρα στην οποία θα αγωνιστεί ο Ματιάς Πογκμπά, μετά από τη Γαλλία (Κιμπέρ), την Ουαλία (Ρέξαμ, αν και αγωνίζεται στο αγγλικό πρωτάθλημα), την Αγγλία (Κρου, Κρόλι), την Ιταλία (Πεσκάρα), τη Σκωτία (Πάρτικ Θισλ) και την Ολλανδία (Σπάρτα).

Photo credits: Vianney Le Caer/Invision/AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ