ΣΤΗΛΕΣ

Τάιλερ Ένις: Ο αστράγαλος και η συνωνυμία που μπέρδεψε τους γιατρούς

Los Angeles Lakers guard Tyler Ennis (10) reacts in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies Tuesday, Jan. 16, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
Los Angeles Lakers guard Tyler Ennis (10) reacts in the first half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies Tuesday, Jan. 16, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill) AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Τάιλερ Ένις έπαθε σοκ όταν έμαθε τα αποτελέσματα της ακτινογραφίας του... Τάιλερ Ένις. Μπερδευτήκατε; Διαβάστε την απίθανη ιστορία των δύο παικτών, η συνωνυμία των οποίων μπέρδεψε -ακόμη και- τους γιατρούς.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέλεξε τον Τάιλερ Ένις για να γεμίσει την περιφερειακή γραμμή της Φενέρμπαχτσε. Ο 24χρονος γκαρντ, που επελέγη στο Νο18 του NBA Draft το 2014, θεωρήθηκε μια εξαιρετική επιλογή για να πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα και να ισχυροποιήσει την τουρκική ομάδα στη θέση του πόιντ γκαρντ. Δεν κατάφερε όμως να αποδείξει πόσο καλός είναι, εξαιτίας του πολύ σοβαρού τραυματισμού που υπέστη το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2018, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

Σε πρώτο χρόνο, πολλοί φοβήθηκαν ακόμη και για την καριέρα του άτυχου αθλητή, ο οποίος πάντως μετά από δέκα μήνες επέστρεψε στην δράση, αγωνιζόμενος πλέον στη G-League με τη φανέλα των Raptors 905. Αφού υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε στη γενέτειρά του, τον Καναδά, για να ξεκινήσει εκεί το πρόγραμμα αποκατάστασης και να αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην δράση.

Η παρουσία του στον Καναδά συνέπεσε με τον τραυματισμό ενός εκ των κορυφαίων παικτών του χόκεϊ επί πάγου, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Οτάβα. Το όνομα αυτού: Τάιλερ Ένις.

Μην μπερδεύεστε, πρόκειται για απλή συνωνυμία (και συνεπωνυμία) που έφερε -προς στιγμήν- σοκ στον επιθετικό της Οτάβα, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε επίσης τραυματιστεί στον αστράγαλο. Μόνο που οι γιατροί... την πάτησαν. Μετά από ακτινογραφία που έκανε, ενημερώθηκε από τους γιατρούς πως " το κόκκαλό σου έχει υποστεί εξάρθρωση" γεγονός που σήμαινε πως ενδεχομένως να μην ξαναμπορέσει να παίξει χόκεϊ επί πάγου.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα περισυλλογής και προσπάθειας να διαχειριστεί το αρχικό σοκ, απάντησε πως " δεν γίνεται αυτό το πράγμα, αφού στην πρώτη εξέταση που έγινε, μου είπατε πως αποφύγαμε την εξάρθρωση".

Ottawa Senators forward Tyler Ennis celebrates his goal during the third period of the team's NHL hockey game against the Buffalo Sabres on Saturday, Nov. 16, 2019, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)
Ottawa Senators forward Tyler Ennis celebrates his goal during the third period of the team's NHL hockey game against the Buffalo Sabres on Saturday, Nov. 16, 2019, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes) AP

AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Οι γιατροί μπερδεύτηκαν, σε σημείο που είδαν ξανά και ξανά την ακτινογραφία, για να αντιληφθούν λίγο αργότερα πως κοιτούσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει (στο ίδιο νοσοκομείο) ο... άλλος Τάιλερ Ένις.

" Κοίταξαν ξανά και ξανά, για να καταλάβουν πως τόση ώρα κοιτούσαν λάθος ακτινογραφία, αυτή του μπασκετμπολίστα. Το δικό του κάταγμα ήταν πολύ χειρότερο από το δικό μου, με αποτέλεσμα όταν μου είπαν τα πρώτα νέα να αγχωθώ και να τρομάξω, γιατί υπό αυτές τις συνθήκες η επιστροφή μου στην δράση θα έπαιρνε πολύ περισσότερο". Ευτυχώς για εκείνον, το λάθος διαπιστώθηκε γρήγορα, η αποκατάσταση κύλησε ομαλά και επέστρεψε στον πάγο μετά από περίπου ενάμιση μήνα.

Η απίθανη ιστορία που παρουσίασε το TSN δεν περιορίστηκε στην αποκάλυψη της... παρεξήγησης που πήγε να δημιουργηθεί, αφού ενημέρωσαν σχετικά τον πρώην παίκτη της Φενέρμπαχτσε. Η απάντησή του; "Ουάου" αναφώνησε αρχικά, πριν γελάσει και επισημάνει πως " το τάιμινγκ ήταν εντυπωσιακό, γι αυτό προέκυψε το πρόβλημα. Φαντάζομαι τι σκέφτηκε εκείνη την ώρα... Πήγαινα κάθε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο του Τορόντο για να κάνω ακτινογραφία, προκειμένου να βλέπουν οι γιατροί την πρόοδο που έκανα".

Ο Τάιλερ Ένις (ο μπασκετμπολίστας) δεν έμεινε βέβαια σε αυτό, αφού εξήγησε πως έχει συνηθίσει να τον μπερδεύουν με τον... Τάιλερ Ένις (τον παίκτη του χόκεϊ επί πάγου). " Συμβαίνει όλη την ώρα, αν είμαι έξω για φαγητό και πληρώσω με κάρτα, πολλές φορές οι σερβιτόροι απλά βλέπουν το όνομα και με ρωτάνε αν είναι αυτός που παίζει στην Οτάβα, για να τους απαντήσω πως όχι". Πέραν αυτού, εξηγεί πως εδώ και καιρό ενημερώνεται καθημερινά για το πώς παίζει ο συνώνυμός του αθλητής, μέσω των social media. Δεν χρειάζεται να ψάξει, απλά βλέπει τα tags των φιλάθλων, που -επίσης- τους μπερδεύουν και σε πολλές περιπτώσεις, αντί να επιλέξουν τον παίκτη της Οτάβα, βάζουν αυτόν στη συζήτηση. Τόσο απλά.

Για την ιστορία, ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε έχει παίξει οκτώ φορές φέτος στη G-League, έχοντας 18.6 πόντους (με 31% στα τρίποντα), 5.6 ριμπάουντ, 9.1 ασίστ και 2.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Είναι απόλυτα υγιής και θυμίζει σε όλους τον παίκτη που ενθουσίασε τους scouts του ΝΒΑ, το 2013/14 όταν φορούσε ακόμη τη φανέλα του Syracuse.

AP Photo/Brandon Dill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ