BEACH VOLLEY

Αντίστροφη μέτρηση για το IOS OPEN

Αντίστροφη μέτρηση για το IOS OPEN

Το IOS OPEN 1* STAR θα ξεκινήσει την Παρασκευη (13/6) και το απόγευμα της Πέμπτης οι διοργανωτές καλωσόρισαν τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Η αντίστροφη μέτρηση για το IOS OPEN 1* STAR έχει μπει στην τελική της ευθεία. Την Παρασκευή η πανέμορφη παραλία του Μυλοπότα θα γεμίσει με δεκάδες ομάδες οι οποίες θα αγωνιστούν στο τουρνουά που διεξάγεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου καλενταριού.

Οι ομάδες βρίσκονται ήδη στο νησί της Ίου και οι διοργανωτές φρόντισαν να τους καλωσορίσουν. Σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αγκαλιά» τα μέλη των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στον τουρνουά είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στο τουρνουά.

Η πρώτη που πήρε το λόγο ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, Βάσω Πετρίδου. Αφού πρώτα καλωσόρισε τους αθλητές και όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση είπε: «Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που θα έπρεπε να είναι ο κορυφαίος για το μπιτς βόλεϊ. Έχουμε υπέροχες παραλίες, έχουμε την άμμο και έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να τα καταφέρουμε. Το μπιτς βόλεϊ έχει νιάτα και έχει χαρά. Ανήκει στο καλοκαίρι, ανήκει σε όλους. Πρέπει να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια ώστε η χώρα μας να γίνει ο Νο1 προορισμός».

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΕΟΠΕ, κ. Βασίλης Ράπτης ευχαρίστησε την κ. Πετρίδου για την βοήθεια της ώστε να γίνει το τουρνουά και επεσήμανε ότι από την πλευρά τους οι Έλληνες διαιτητές θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, Κωνσταντίνα Τσοπούλου, η οποία τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από τόσα χρόνια έχουμε πάλι στη χώρα μας έναν αγώνα του παγκόσμιου σιρκουί. Είναι σημαντικό ότι πολλοί Έλληνες αθλητές έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα τουρνουά αυτού του επιπέδου. Για αυτό και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και εύχομαι η διοργάνωση να γίνει θεσμός».

Ο τελευταίος που μίλησε ότι ο Βασίλης Μανδηλάρης ο οποίος τόνισε: «Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσουμε για αυτό το τουρνουά. Είναι χαρά για εμάς να παίξουμε στη χώρα μας και σας ευχαριστούμε πως μας δίνετε αυτή την ευκαιρία».

Βάσω Πετρίδου: «Για την Ίο και τα παιδιά»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Βάσω Πετρίδου και να καταλάβουμε αμέσως την αγάπη της για τον αθλητισμό, την Ίο, αλλά και για τα νέα παιδιά.

Η ίδια είναι Μαραθωνοδρόμος και αγαπά τον αθλητισμό αφού όπως μας τόνισε: «Ο αθλητισμός είναι η λύση σε πολλά προβλήματα. Ένα νέο παιδί μπορεί μέσα από τον αθλητισμό να μάθει πολλά πράγματα. Είτε επιλέξει ένα ατομικό, είτε ένα ομαδικό άθλημα πάντα έχει πολλά πράγματα να πάρει και να μάθει. Από τον σεβασμό και την εκτίμηση, αλλά και πολλά άλλα που θα του φανούν χρήσιμα στην μετέπειτα ζωή του.

Από εκεί και πέρα θέλω να πω και κάτι που πολλοί το μπερδεύουν. Όταν κάποιος ασχολείται με ένα ατομικό σπορ δεν σημαίνει πως δεν μαθαίνει να συνεργάζεται. Για παράδειγμα ο Τσιτσιπάς έχει από πίσω του ένα ολόκληρο τιμ. Μέσα από τη συνεργασία όλου του τιμ και με το δεδομένο ταλέντο του μπόρεσε να φτάσει εκεί που είναι σήμερα».

Στην ερώτηση μας γιατί αποφάσισε να τρέξει ένα τέτοιο εγχείρημα είπε: «Όπως είπα και πριν θεωρώ ότι δεν γίνεται η Ελλάδα να μην έχει τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο παγκόσμιο σιρκουί. Από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε πέρσι αυτή την προσπάθεια η οποία πήγε καλά και είπαμε φέτος να δοκιμάσουμε κάτι μεγαλύτερο.

Αν δεν ήταν ο Βαγγέλης δεν θα το είχα σκεφτεί καν να το επιχειρήσω. Είναι ο άνθρωπος που έχει την τεχνογνωσία και τρέχει για αυτό εδώ και μήνες. Παράλληλα, θεώρησα ως έναν καλό τρόπο να προβληθεί το νησί και να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο».

Τέλος, αναφερόμενη στο όνειρο της και ποια θα ήθελε να είναι η επόμενη ημέρα του τουρνουά δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω το βράδυ της Κυριακής να έχει ολοκληρωθεί μία καλή διοργάνωση. Οι αθλητές μας να χαρούν την εμπειρία τους εδώ και να διασκεδάσουν.

Από εκεί και πέρα, ελπίζω, εύχομαι, θέλω η Ίος να γίνει η Μέκκα του μπιτς βόλεϊ. Έχουμε πραγματικά τα πάντα. Υπάρχει μία φανταστική παραλία, τα παιδιά που δουλεύουν όλη μέρα έχουν κάνει μία φανταστική δουλειά.

Θέλω αυτό το τουρνουά να δώσει μία ακόμα διέξοδο και στα παιδιά του νησιού. Ξέρετε έχουμε πολλά παιδιά στο νησί αναλογικά με τον πληθυσμό και κάθε χρόνο έχουμε μεγάλη συμμετοχή σε όποιο τουρνουά κάνουμε. Γιατί όχι, πέρα από αυτό το τουρνουά που θα δείτε τις επόμενες ημέρες, να μη δούμε και έναν αγώνα που να κρατά όλο το καλοκαίρι για όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού. Είναι κάτι που θέλω να κάνω για την Ίο και τα παιδιά.

Είμαι μητέρα πέντε παιδιών και ξέρω πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν διεξόδους, αλλά και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο αθλητισμός στη διαπαιδαγώγηση τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ