Η Βίκη Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-19) σετ επί των Schutzenhofer/Plesiutschnig από την Αυστρία και πήραν πανηγυρική πρόκριση για την Β' φάση του προολυμπιακού τουρνουά.

Ούτε οι συνέχεις κράμπες κατάφεραν να λυγίσουν την Βίκυ Αρβανίτη και την Πένυ Καραγκούνη, οι οποίες κάνοντας κατάθεση ψυχής στο golden match του Continental Cup κόντρα στις Αυστριακές, Schutzenhofer/Plesiutschnig επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-19) σετ και οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ γυναικών, πήραν πανηγυρική πρόκριση για την Β' φάση του προολυμπιακού τουρνουά.

ADVERTISING

Ελλάδα κα Αυστρία πήραν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Continental Cup κρίθηκε στο golden match, εκεί όπου κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διαλέξει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει.

Έτσι, η ομάδα νούμερο 33 στον κόσμο, οι Schützenhöfer/Plesiutschnig από την Αυστρία, αναμετρήθηκε με την Αρβανίτη, Καραγκούνη, νούμερο 38 στον κόσμο και το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Στο πρώτο σετ, Βίκυ και Πένυ κυνηγούσαν στο σκορ μέχι το 16-16. Σε εκείνο το σημείο με σέρβερ την Καραγκούνη, η Εθνική ομάδα πήρε «αέρα» 3 πόντων (19-16) και έκανε το 1-0 σετ με 21-19.

ADVERTISING

Στο δεύτερο σετ και ενώ το σκορ ήταν 9-7 υπέρ της Ελλάδας, η Βίκυ Αρβανίτη έπαθε κράμπα στη γάμπα και η Πένυ Καραγκούνη στο πέλμα. Μετά τα δύο medical time out που ζήτησαν, επέστρεψαν στο κεντρικό γήπεδο του «Καράβι Club» αλλά φαινόταν πως πονούσαν. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησαν, δεν έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον έλεγχο του σετ και παρά τους έντονους πόντους πήραν το σετ με 21-19 και την πανηγυρική πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.