BEACH VOLLEY

Ο Βασίλης και ο Άγγελος Μανδηλάρης ονειρεύονται τη ζωή τους στην άμμο

Ο Βασίλης και ο Άγγελος Μανδηλάρης ονειρεύονται τη ζωή τους στην άμμο

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ, Βασίλης και Άγγελος Μανδηλάρης μίλησαν στο Sport24.gr για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο τουρνουά της Ίου , αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δύο αδέρφια έχουν ταλέντο και αγάπη για το ίδιο σπορ. Βέβαια, η συγκεκριμένη επιλογή μόνο δύσκολη δεν ήταν αφού ο πατέρας τους έπαιζε βόλεϊ και έτσι δεν ήταν δύσκολο να κολλήσουν το… μικρόβιο.

Ο λόγος για τον Βασίλη και τον Άγγελο Μανδηλάρη. Ο πρώτος είναι 22 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι δύο χρόνια μικρότερος. Η μισή χρονιά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τους βρήκε στις ΗΠΑ όπου συνδυάζουν τις σπουδές τους με το βόλεϊ στο Barton College.

Όμως, η μεγάλη τους αγάπη είναι το μπιτς βόλεϊ. Πέρσι, κατάφεραν να κατακτήσουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ πλέον συμμετέχουν σε τουρνουά στο εξωτερικό.

Φέτος, θα έχουν την τύχη το διήμερο 15-16 Ιουνίου να αγωνιστούν στην Ίο όπου για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια θα φιλοξενηθεί αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το Sport24.gr μίλησε με τα δύο αδέρφια τα οποία αναφέρθηκαν στη μέχρι τώρα πορεία τους, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και τους στόχους που έχουν για το μέλλον.

Φυσικά, η συζήτησή μας ξεκίνησε από το πως ξεκίνησε η σχέση τους με το βόλεϊ γενικότερα με τον Βασίλη Μανδηλάρη να μας λέει: «Έπαιζε ο πατέρας μας στην Α2 και το Παγκράτι αγωνιζόταν δίπλα στο δημοτικό μας σχολείο και αρχικά μας άρεσε να βλέπουμε. Σιγά σιγά ξεκινήσαμε να παίζουμε και εμείς πρώτα στη σάλα και μετά τα καλοκαίρια αρχίσαμε να παίζουμε μπιτς στην παραλία».

Αμφότεροι επέλεξαν να συνδυάσουν το βόλεϊ με τις σπουδές τους στο Barton College. Πως είναι όμως αυτή η εμπειρία που πλέον επιλέγουν όλο και περισσότεροι νέοι, αλλά και ποιες είναι οι συνθήκες που έχουν βρει στις ΗΠΑ. Την απάντηση μας την έδωσε ο Άγγελος Μανδηλάρης: «Στις ΗΠΑ είναι όλα πολύ οργανωμένα. Οι αποστάσεις είναι μικρές και έτσι μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα. Προλαβαίνουμε να πάμε στο μάθημα, να κάνουμε τα βάρη μας, να κάνουμε προπόνηση, να δουλέψουμε, να διαβάσουμε, και να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Οι άνθρωποι εκεί μας βοηθάνε σημαντικά, μας αγαπάνε οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή μας».

Το γεγονός ότι είναι αδέρφια και ότι αγωνίζονται μαζί παντού είναι κάτι που τους βοηθάει όπου παραδέχτηκε ο Βασίλης Μανδηλάρης: «Βοηθάει σίγουρα γιατί έχουμε αποκτήσει καλή συνεννόηση μέσα στο γήπεδο και ξέρει ο ένας τις συνήθεις του άλλου, το στιλ του. Αυτό βοηθάει σημαντικά, ειδικά στο μπιτς βόλεϊ όπου η καλή συνεννόηση είναι το κλειδί».

Πέρσι, έκαναν την έκπληξη και κατέκτησαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα το έκαναν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Βλέπετε για να προπονηθούν έπρεπε κάθε μέρα να πηγαινοέρχονται από την Χαλκίδα όπου μένουν στην Αθήνα. Ο Βασίλη Μανδηλάρης μας εξήγησε: «Ήταν δύσκολη σεζόν, όπως και όλες οι προηγούμενες γιατί δυστυχώς δεν είχαμε διαμονή στην Αθήνα και έπρεπε να ξοδεύουμε πολλές ώρες στο αμάξι κάθε μέρα . Ευτυχώς όμως η επιμονή μας και η σκληρή δουλειά απέδωσαν και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο του καλοκαιριού» για να προσθέσει ο Άγγελος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα καθώς στον τελικό καταφέραμε και κερδίσαμε την πολύ καλή και έμπειρη ομάδα των Νιώπα/Παπαδημητρίου για πρώτη φορά».

Πλέον, έχουν αρχίσει να αγωνίζονται και σε τουρνουά του εξωτερικού. Οπότε η επόμενη ερώτηση ήρθε φυσιολογικά. Σκοπεύουν να επικεντρωθούν μόνο στο μπιτς; «Και οι δύο θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με το μπιτς στο μέλλον. Ο Άγγελος έχει ενα χρόνο ακόμα στο εξωτερικό, αλλά μόλις τελειώσει θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που χρειάζονται ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε μια προσπάθεια για να αγωνιστούμε στο παγκόσμιο τουρ» είπε αρχικά ο Βασίλης Μανδηλάρης και πρόσθεσε: «Ευτυχώς έχουμε την στήριξη από τους χορηγούς μας, Αλιμπινίση, Μπουρνοβαλιά, Berling, Annitec, Underarmour και Blackroll που μας βοηθάνε σημαντικά».

Τις επόμενες ημέρες θα αγωνιστούν στην Ίο εκεί όπου για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια θα έχουμε στην Ελλάδα έναν αγώνα του Wolrd Tour. Τι περιμένουν τα δύο αδέρφια από τη συμμετοχή τους σε αυτό το τουρνουά; «Πρώτα απ’ όλα είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα. Το τουρνουά θα δώσει την ευκαιρία σε πολλές ελληνικές ομάδες να πάρουν σημαντικές εμπειρίες και να συγκεντρώσουν μερικούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη κάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν πιο εύκολα σε άλλα τουρνουά του εξωτερικού» τόνισε ο Βασίλης Μανδηλάρης με τον Άγγελο να συμπληρώνει: «Από εκεί και πέρα η Ίος είναι ένα πολύ όμορφο νησί και πιστεύω ότι το τουρνουά θα έχει μεγάλη επιτυχία. Εμείς προσωπικά έχουμε σαν μόνο στόχο να παίξουμε όσο πιο σωστό μπιτς βόλεϊ μπορούμε. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να έχουμε πολύ υψηλές απαιτήσεις για την ομάδα μας».

Το Sport24.gr βρίσκεται στην Ίο και θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του τουρνουά.

Photo credits: Matthew Miller

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ