ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ανατροπή πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό, 24-23 την ΑΕΚ

ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στον πέμπτο τελικό επί της ΑΕΚ με 24-23 και με 3-2 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στο χάντμπολ ανδρών!

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 24-23 επί της ΑΕΚ και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά σε όλη της διάρκεια του παιχνιδιού και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσιλιμπάρη που κατέβασε "ρολά" και τον Τζηρά που πέτυχε δέκα τέρματα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι παίκτες του Ζαραβίνα ολοκλήρωσαν έτσι μία μεγάλη ανατροπή αφού είχαν βρεθεί να χάνουν με 0-2 στη σειρά των τελικών, ωστόσο με τρεις συνεχόμενες νίκες πήραν το πρώτο τμήμα για το ερυθρόλευκο τμήμα χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και με τον Τσιλιμπάρη να αποκρούει τις περισσότερες προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ κατάφερε να χτίσει μια διαφορά που έφτασε μέχρι τα επτά τέρματα (11-4). Κλειδί για αυτό ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κράτησε στο "μηδέν" τους κιτρινόμαυρους για περίπου 14 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε αλλαγμένη και με τον Χόγκας να παίρνει μπροστά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά ακόμα και στο γκολ (22-21) δέκα λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, ο Τζηράς με δύο δικά του τέρματα έκανε το 24-21. Ο Βαμβακάς μείωσε σε 24-22 με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος του τελικού και στη συνέχεια ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων η οποία και ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο τελικό 24-23 με τέρμα του Γεωργιάδη σχεδόν με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 24-23

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ