FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Φέτελ, αλλά νικητής ο Χάμιλτον

Winner Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, reacts standing on his car beside 2nd placed Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, after the Monaco Formula One Grand Prix race, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Winner Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, reacts standing on his car beside 2nd placed Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, right, after the Monaco Formula One Grand Prix race, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε πρώτος στο GP του Καναδά, όμως η νίκη κατέληξε στον Χάμιλτον αφού ο Γερμανός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων. Τρίτος ο Λεκλέρκ.

Το GP του Κανάδα δεν κρίθηκε μέσα στην πίστα "Gilles Villeneuve", αλλά στο γραφείο των αγωνοδικών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε πρώτος στο GP του Καναδά, όμως η νίκη κατέληξε στον Χάμιλτον αφού ο Γερμανός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκκίνησε πρώτος και παρέμεινε εκεί και μετά το πιτ στοπ. Πιο πίσω είχαμε μία καθαρή εκκίνηση για όλους εκτός από τους Τζιοβινάτζι και Αλμπόν οι οποίοι είχαν επαφή με τον δεύτερο να μπαίνει νωρίς στα πιτ για να αλλάξει την μπροστινή αεροτομή του.

Ο Λάντο Νόρις ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα προσπερνώντας τον Φερστάπεν, όμως στον ένατο γύρο του ο αγώνας του τελείωσε αφού η υπερθέρμανση των φρένων οδήγησε στην κατάρευση της πίσω δεξιάς ανάρτησης της McLaren.

Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς σημαντικές αλλαγές μέχρι το πιτ στοπ. Πρώτος μπήκε ο Φέτελ και τον ακολούθησε μετά από δύο γύρους ο Χάμιλτον. Η Mercedes μετά την αλλαγή ελαστικών έδειχνε να πατάει καλύτερα στην πίστα και αυτό έπετρεψε στον Χάμιλτον να βρεθεί πίσω από τον Φέτελ.

Στον 48ο γύρο ο Γερμανός έχασε στην τέταρτη στροφή τον έλεγχο της Ferrari και βρέθηκε στο γρασίδι, ωστόσο αμέσως κατάφερε να γυρίσει το μονοθέσιο του στην πίστα και να κρατηθεί μπροστά από τον Βρετανό. Οι αγωνοδίκες (Dr. Gerd Ennser, Mathieu Remmerie και Emanuele Pirro) αποφάσισαν να εξετάσουν το συμβάν και να δώσουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ για τον τρόπο που επέστρεψε στην πίστα.

Ο Φέτελ παρέμεινε μπροστά από τον Χάμιλτον μέχρι το τέλος, όμως ο Βρετανός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη αφού η διαφορά τους ήταν μικρότερη από τα πέντε δευτερόλεπτα. Τρίτος τερμάτησε ο Λεκλέρκ με την έτερη Ferrari.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Φέτελ, αλλά νικητής ο Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ