FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Στην pole ο Φερστάπεν

Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, drives his car during a training session of the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Friday, Oct. 25, 2019. (AP Photo/Marco Ugarte)
Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, drives his car during a training session of the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Friday, Oct. 25, 2019. (AP Photo/Marco Ugarte) AP

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο γύρο και θα εκκινήσει από την pole position στο GP του Μεξικού το βράδυ της Κυριακής (27/10, 21.10). Στο 2-3 η Ferrari.

Την δεύτερη pole position της καριέρας του πήρε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του GP του Μεξικού και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης.

Φυσικά, η διαδικασία στιγματίστηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Μπότας με τον Φινλανδό να είναι καλά.

Οι δύο Red Bull έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς αφού ο Φερστάπεν και ο Άλμπον ήταν οι πιο γρήγοροι στο Q1 με τους Στρολ, Μάγκνουσεν, Γκροζάν, Ράσελ και Κούμπιτσα να μένουν εκτός συνέχειας.

Στο Q2 είχαμε μεγαλύτερη μάχη με τις ομάδες να έχουν στο μυαλό τους και τον αγώνα. Η Mercedes χρησιμοποίησε κυρίως τη μέση γόμα, ενώ Ferrari και Red Bull την μαλακή. Ο Λιούις Χάμιλτον με 1:15.721 έκανε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν οι Πέρες, Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο, Ράικονεν και Τζιοβινάτζι.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Q3 με τον Φερστάπεν να είναι εντυπωσιακός. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος που γύρισε σε κάτω από το 1:15 και με 1:14.758 πήρε την pole position. Δίπλα και πίσω του θα έχει τις δύο Ferrari με τον Λεκλέρκ να είναι για μία ακόμα φορά πιο γρήγορος από τον Φέτελ, ενώ δίπλα στον Γερμανό θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον.

Αναλυτικά η κατάταξη:

F1 GP Μεξικού: Στην pole ο Φερστάπεν
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ