Οι Μπότας και Λεκλέρ βρέθηκαν στα σπίτια τους στο Μονακό τις προηγούμενες ημέρες κάτι που απαγορεύεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο της Formula 1 με τη FIA να εξετάζει την υπόθεση.

Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο που έφτιαξαν οι άνθρωποι της FIA για να αρχίσει η χρονιά στην Formula 1 και από ότι φαίνεται ο Βαλτέρι Μπότας και ο Σαρλ Λεκλέρ το παραβίασαν. Τι ακριβώς έκαναν οι δύο οδηγοί;

ADVERTISING

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού οι οδηγοί απαγορεύεται να φύγουν σε αγωνιστική εβδομάδα και να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός από τα μέλη των ομάδων τους.

Αμφότεροι, βρέθηκαν στο Μονακό στις αρχές αυτή της εβδομάδας. "Όντως βρέθηκα στο σπίτι μου. Από την άλλη όμως έκανα δύο τεστ πριν επιστρέψω εδώ. Σε δύο ημέρες έκανα δύο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά προφανώς" είπε σε σχετική ερώτηση από τους δημοσιογράφους ο Βαλτέρι Μπότας.

ADVERTISING

Το πιθανότερο είναι τόσο οι δύο οδηγοί όσο και οι ομάδες τους να τη γλιτώσουν με μία παρατήρηση. Βέβαια, η Ferrari έχει δεχτεί ήδη μία γιατί ο Φέτελ συνομίλησε με τους Κρίστιαν Χόρνερ και Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull χωρίς να φορά μάσκα.