FORMULA 1

F1 οδηγοί 2020: Ο Κούμπιτσα φεύγει από τη Williams στο τέλος της χρονιάς

Williams driver Robert Kubica of Poland gestures after he crashed during qualifying session at the Baku Formula One city circuit in Baku, Azerbaijan, Saturday, April 27, 2019. The Azerbaijan F1 Grand Prix race will be held on Sunday. (AP Photo/Sergei Grits)
Williams driver Robert Kubica of Poland gestures after he crashed during qualifying session at the Baku Formula One city circuit in Baku, Azerbaijan, Saturday, April 27, 2019. The Azerbaijan F1 Grand Prix race will be held on Sunday. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη Williams στο τέλος της χρονιάς, ενώ η Haas θα κρατήσει τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν. Τα δεδομένα για τους οδηγούς το 2020.

Μπορεί η σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο ήδη οι ομάδες της Formula 1 κοιτούν το τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν. Αρκετές θέσεις οδηγών είναι δεδομένες, υπάρχουν όμως αρκετές που ακόμα αναζητούν κάτοχο.

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (19/9) έγινε γνωστό με κάθε επισημότητα ότι ο Ρόμπερ Κούμπιτσα δεν θα συνεχίσει στη Williams.

Ο Πολωνός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος του 2019. Μάλιστα, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του δεν αποκλείεται να είναι στο DTM και συγκεκριμένα στην AUDI. Την ίδια ώρα η Haas ανακοίνωσε την παραμονή των Γκροζάν και Μάγκνουσεν στα μονοθέσια της.

Φυσικά παραμένουν κάποια μεγάλα ερωτηματικά. Το πρώτο αφορά τη Ferrari. Ο Φέτελ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, ωστόσο τα πάντα είναι ανοικτά για το μέλλον του. Φυσικά, αν φύγει από την ιταλική ομάδα θα έχουμε ντόμινο αφού κάποια ομάδα θα τον πάρει (Red Bull;) και την ίδια ώρα η Ferrari θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του. Η Red Bull εχει ανοικτή μία θέση η οποία αναζητά κάτοχο. Εδώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο Ρικιάρντο να φύγει από την Renault και να αδειάσει κι άλλη θέση σε ένα μεγάλο ντόμινο.

Την ίδια ώρα η Toro Rosso και η Williams δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τίποτα. Οπότε περιμένουμε...

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ ΟΔΗΓΟΙ
Mercedes Χάμιλτον - Μπότας
Ferrari Φέτελ (;) - Λεκλέρκ
Red Bull Φερστάπεν - (;)
McLaren Σάινθ - Νόρις
Toro Rosso (;)
Renault Ρικιάρντο (;) - Οκόν
Alfa Romeo Ράικονεν - (;)
Racing Point Πέρες - Στρολ
Haas Γκροζάν - Μάγκνουσεν
Williams -
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ