FORMULA 1

F1: Ποινή 15 δευτερολέπτων στον Λεκλέρκ

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Toru Hanai)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Toru Hanai) AP

Ο Σαρλ Λεκλέρκ δέχτηκε συνολική ποινή 15 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση που είχε με τον Φερστάπεν και για το γεγονός ότι συνέχισε να οδηγά μέσα στην πίστα με σπασμένη αεροτομή.

Ακριβά πλήρωσε τα όσα έγιναν στην εκκίνηση του αγώνα της Σουζούκα ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος δέχτηκε συνολική ποινη 15 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση που είχε με τον Φερστάπεν και για το γεγονός ότι συνέχισε να οδηγά μέσα στην πίστα με σπασμένη αεροτομή γεγονός που τον ρίχνει στην έβδομη θέση του GP της Ιαπωνίας και όχι στην έκτη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αμέσως μετά την εκκίνηση και συγκεκριμένα στη δεύτερη στροφή της πίστας ο Φερστάπεν και ο Λεκλέρκ είχαν επαφή με τον αγώνα του Ολλανδού να καταστρέφεται. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να σπάσει η μπροστά αεροτομή της Ferrari.

Όλοι περίμεναν ο Μονεγάσκος να μπει στα pits για να αλλάξει αμέσως την μπροστά πτέρυγα, ωστόσο αυτό έγινε μετά από τέσσερις γύρους. Ο Λεκλέρκ με πληγωμένη τη Ferrari του παρέμεινε στην πίστα, όμως κατάφερε να κρατάει πίσω του τον Χάμιλτον. Βέβαια, αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και φάνηκε στον δεύτερο γύρο όταν κομμάτι της σπασμένης αεροτομής έφυγε και έσπασε τον καθρέπτη του μονοθεσίου του Βρετανού.

Έτσι, ο Λεκλέρκ μετά το τέλος του αγώνα τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν και με δέκα δευτερόλεπτα γιατί παρέμεινε στην πίστα οδηγώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους οδηγούς. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μετά από αυτές τις ποινές ο Λεκλέρκ έπεσε στην έβδομη θέση και ο Ρικιάρντο ανέβηκε στην έκτη.

Δείτε σε βίντεο το συμβάν ανάμεσα στον Λεκλέρκ και τον Φερστάπεν και τα γαλλικά του Ολλανδού.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ