FORMULA 1

Formula 1: Επιτέλους είδαμε αγώνα

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands crosses the finish line to win the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, southern Austria, Sunday, June 30, 2019. (Christian Bruna, Pool via AP)
Max Verstappen, Red Bull, Austrian Formula One Grand Prix 2019 AP

Το GP της Αυστρίας έδειξε το δρόμο για το πώς η Formula 1 θα μπορούσε να ανακτήσει τη μαγεία που είχε στο παρελθόν με τις μάχες να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Ανεξάρτητα με το ποια ομάδα ή πιο σωστά εταιρεία υποστηρίζει κάποιος στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ο αγώνας που έγινε την Κυριακή στην Αυστρία ήταν σίγουρα ο καλύτερος της χρονιάς και ένας εκ των κορυφαίων των τελευταίων ετών.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και πρόσφερε έντονες συγκινήσεις στους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Mercedes επέτρεψαν στις υπόλοιπες ομάδες να παλέψουν στα ίσα και σε συνδυασμό με την πίστα της Αυστρίας που επιτρέπει τα προσπεράσματα οδήγησαν στο να δούμε έναν εντυπωσιακό αγώνα.

ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της μάχης τους και την απόφαση των αγωνοδικών, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλς Λεκλέρκ μας προσέφεραν μία μάχη από το μέλλον της Formula 1. Ειδικά η μάχη που έδωσαν στον 68ο γύρο, έναν δηλαδή πριν το προσπέρασμα του Ολλανδού, ήταν μαγική.

Αμφότεροι διαθετούν τρομερά χαρακτηριστικά. Από τη μία ο Μαξ Φερστάπεν σίγουρα είναι ένας από τους πιο επιθετικούς οδηγούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια οδηγώντας στα όρια και πολλές φορές έξω από αυτά. Από την άλλη ο Λεκλέρκ δικαιώνει μέχρι στιγμής όσους πίστεψαν στο ταλέντο του και του έδωσαν το τιμόνι της Ferrari.

Δίχως αμφιβολία οι δυο τους μπορούν να μας προσφέρουν μεγάλες μάχες στο μέλλον εάν τους αφήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ

Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνουμε μία μικρή αναφορά στο κομμάτι των αγωνοδικών. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το κομμάτι. Είναι αδιανόητο να περιμένουμε σχεδόν δύο ώρες για να μάθουμε ποιος είναι ο νικητής ενός αγώνα.

Πρέπει η FIA να αποφασίσει και να κρατήσει έναν κώδικα ο οποίος θα είναι ίσος προς όλους, δεν θα επιτρέπει σκιές και φαντάσματα και κυρίως θα αφήσει τους οδηγούς να τρέξουν και να παλέψουν εντός της πίστας. Μία βόλτα να κάνουν στα social media μετά τον αγώνα στην Αυστρία θα κατάλαβαν αμέσως πως οι φίλοι της Formula 1 απόλαυσαν πραγματικά μετά από καιρό έναν αγώνα.

Η F1 δεν έχει ανάγκη από σίριαλ και αποφάσεις που θυμίζουν σαπουνόπερα και μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΑΙΝΘ

Επιστρέφουμε όμως στα καθαρά αγωνιστικά μετά από την παρέμβαση για τους αγωνοδικές και δεν γίνεται να μη σταθούμε στον μαγικό αγώνα του Σάινθ. Ο Ισπανός εκκίνησε τον αγώνα του από την 20η θέση. Ο Ισπανός μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, ο οποίος πέρασε στα ψιλά αφού τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη μάχη της κορυφής, κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση.

Την ίδια ώρα εξαιρετικό αγώνα είχε και ο Λάντο Νόρις. Ο 19χρονος Βρετανός ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 6η θέση και μας προσέφερε το καλύτερο team radio του αγώνα. Οι μηχανικοί του ζήτησαν να κρατήσει όσο περισσότερο μπορούσε πίσω του τον Ρικιάρντο και μάλιστα σε ζώνη DRS από την στιγμή που εκείνος δεν μπορούσε να τον περάσει με τον Νόρις να απαντά "εννοείται για πάντα;".

Τηρουμένων των συνθηκών που αντιμετώπισε και σε συνδυασμό με τις γκάφες της Ferrari καλό αγώνα έκανε και ο Φέτελ. Εκκίνησε από την ένατη θέση, βρέθηκε τέταρτος, η γκάφα στο pit stop τον έφερε ξανά στην όγδοη θέση, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να ανέβει ξανά στην τέταρτη θέση ενώ εάν είχε έναν ακόμα γύρο θα ανέβαινε στο πόντιουμ.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σταθούμε στον πρώτο βαθμό που κατέκτησε ο Τζιοβινάτζι στην Formula 1, αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 11 αγώνες ο Χάμιλτον δεν θα βρέθηκε στο πόντιουμ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ