FORMULA 1

Formula 1: Στο Grand Prix της Μόντσα πέφτει η αυλαία για την Κλερ Γουίλιαμς

Claire Williams, the deputy team principal of the Williams team, keeps her distance from fans as she arrives at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Claire Williams, the deputy team principal of the Williams team, keeps her distance from fans as she arrives at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Λίγες ημέρες μετά την πώληση της Williams Racing σε Αμερικανούς επενδυτές, η Κλερ Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι το Grand Prix της Μόντσα θα είναι το τελευταίο για εκείνη και την οικογένειά της στη Formula 1.

Από τις 21 Αυγούστου, οπότε κι ανακοινώθηκε η πώληση της Williams Racing σε fund από τις ΗΠΑ, ήταν σαφές πως θα προέκυπταν μεγάλες αλλαγές σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Formula 1. Δύο βδομάδες μετά, η Κλερ Γουίλιαμς ενημέρωσε πως το Grand Prix της Μόντσα, αυτό το τριήμερο, θα είναι το τελευταίο στο οποίο εκείνη κι η οικογένειά της θα δώσουν το "παρών".

Από τη θέση της Debuty Team Principal, η Κλερ Γουίλιαμς ήταν αυτή που είχε τον γενικό έλεγχο και την επίβλεψη της λειτουργίας της Williams Racing τα τελευταία χρόνια, δίνοντας συνέχεια σε μία τεράστια παράδοση που "έχτισε" ο πατέρας της, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία του κορονοϊού κατέστησαν αδύνατη την παρουσία της οικογένειας στη Formula 1, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το fund από τις ΗΠΑ για να ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Όπως τόνισε η Κλερ Γουίλιαμς στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή της: " Με το μέλλον της ομάδας να είναι πλέον εξασφαλισμένο, αυτή μοιάζει να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθούμε από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ως οικογένεια, βάζαμε πάντα μπροστά τη Williams Racing. Το καταδείξαμε αυτό με τις κινήσεις που κάναμε το τελευταίο διάστημα και τώρα πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή για να δώσουμε την σκυτάλη και τη δυνατότητα στους νέους ιδιοκτήτες να οδηγήσουν την ομάδα από εδώ και στο εξής. Η οικογένειά μου υπήρξε κομμάτι της Formula 1 για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, είμαστε πολύ περήφανοι για όλα τα ρεκόρ που κάναμε στις πίστες και την κληρονομιά που αφήσαμε πίσω μας".

Πλέον, η σκυτάλη περνάει στα χέρια των Μάθιου Σάβατζ, Ντάρεν Φουλτζ και Τζέιμς Μάθιους, οι οποίοι θα αναλάβουν το διοικητικό φορτίο της Williams Racing άμεσα.

AP Photo/Andy Brownbill

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ