FORMULA 1

Formula 1: Το μήνυμα των πιλότων κατά του ρατσισμού

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, centre, takes a knee n support of the Black Lives Matter movement before the Austrian Formula One Grand Prix race at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, Austria, Sunday, July 5, 2020. (Dan Istitene/Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, centre, takes a knee n support of the Black Lives Matter movement before the Austrian Formula One Grand Prix race at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, Austria, Sunday, July 5, 2020. (Dan Istitene/Pool via AP) AP

Οι πιλότοι της Formula 1 έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού τιμώντας τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ πριν την έναρξη του GP της Αυστρίας. Το διαφορετικό μήνυμα του Χάμιλτον και η εξήγηση του Λεκλέρ γιατί δεν γονάτισε.

H Formula 1 επιστρέφει στην κανονικότητα από την οποία την είχε βγάλει φέτος η πανδημία του κορονοϊού, με τη δράση να ξεκινάει με το Grand Prix της Αυστρίας.

Οι πιλότοι έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού τιμώντας τη μνήμη του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα. Οι περισσότεροι που γονάτισαν φορούσαν μπλούζα με το μήνυμα "End Racism", ενώ ο Λιούις Χάμιλτον αντίστοιχο με το μήνυμα: "Βlack lives matter".

Κάποιοι όπως ο Σαρλ Λεκλέρ δεν γονάτισαν. Ο Μονεγάσκος εξήγησε με ανάρτησή του στο Twitter το λόγο για τον οποίον δεν προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση: "Πιστεύω ότι αυτό που έχει σημασία είναι τα γεγονότα και η συμπεριφορά μας στην καθημερινή ζωή, περισσότερο από επίσημες κινήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν αμφιλεγόμενες σε κάποιες χώρες. Δεν θα γονατίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι λιγότερο ευαισθητοποιημένος στη μάχη κατά του ρατσισμού".

Photo credits: Dan Istitene/Pool via AP

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ