FORMULA 1

GP Αυστρίας: Pole ο Λεκλέρκ, πρόβλημα για τον Φέτελ

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, southern Austria, Saturday, June 29, 2019. The race will be held on Sunday. (AP Photo/Ronald Zak)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, southern Austria, Saturday, June 29, 2019. The race will be held on Sunday. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Ο Σαρλς Λεκλέρκ θα εκκινήσει από την pole position στο GP της Αυστρίας, την ώρα που ο έτερος οδηγός της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, αντιμετώπισε προβλήματα. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Φερστάπεν.

Από την pole position θα εκκινήσει την Κυριακή (30/6) στο GP της Αυστρίας ο Σαρλς Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος από τους υπόλοιπους οδηγούς και θα έχει δίπλα του τον Λιούις Χάμιλτον.

Αντίθετα, ο έτερος οδηγός της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, αντιμετώπισε πρόβλημα και θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές αφού στον αέρα έφτανε του 29 βαθμούς και στην πίστα στους 52. Στο Q1 πιο γρήγορος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν και εκτός συνέχειας έμειναν οι Πέρες, Στρολ, Κβίατ, Ράσελ και Κούμπιτσα.

Στη δεύτερη περίοδο η Ferrari επέλεξε να βάλη τη μαλακή γόμα με τους Λεκλέρκ και Φέτελ να κάνουν το 1-2, ενώ δεν πέρασαν στο Q3 οι Γκροζάν, Χούλκενμπεργκ, Άλντον, Ρικιάρντο και Σάινθ. Στο Q3 ο Λεκλέρκ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Ο Μονεγάσκος έκανε τον ταχύτερο χρόνο με τον Μπότας να τον ακολουθεί με τρία δέκατα διαφορά.

Στο τέλος όλοι βγήκαν στην πίστα για να κάνουν ταχύτερο χρόνο. Όλοι εκτός από τον Φέτελ ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο του και έμεινε στα πιτς. Έτσι, θα ξεκινήσει τον αγώνα του από τη ένατη θέση, αφού ο Κέβιν Μάγκνουσεν έχει δεχτεί ποινή πέντε θέσεων. Ο Σαρλς Λεκλερκ βελτίωσε και άλλο το χρόνο του και με 1:03.003 έκανε ρεκόρ πίστας.

Δίπλα του θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ ακριβώς πίσω τους θα βρίσκονται οι Φερστάπεν και Μπότας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ:

GP Αυστρίας: Pole ο Λεκλέρκ, πρόβλημα για τον Φέτελ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ