FORMULA 1

GP Γερμανίας (Q): Όνειρο του Φέτελ, "εφιάλτης" του Χάμιλτον

GP Γερμανίας (Q): Όνειρο του Φέτελ, "εφιάλτης" του Χάμιλτον
AP PHOTO/JENS MEYER

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε... πάρτι στο grand prix του Χόκενχαϊμ, αφού όχι μόνο κατέκτησε την pole position, αλλά είδε τον βασικό αντίπαλό του για τον τίτλο, Λιούις Χάμιλτον, να μένει στην 15η θέση.

O Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει το Grand Prix της πατρίδας του, Γερμανίας, από την πολ ποζίσιον που κατέκτησε στις δοκιμές κατάταξης του Χόκενχαϊμ - σ' ένα ιδανικό σενάριο για τον ίδιο, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε στην 15η θέση έπειτα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κιβώτιο ταχυτήτων του στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.

Η δουλειά του οδηγού της Ferrari έγινε πολύ πιο εύκολη όταν η Mercedes W09 του Χάμιλτον παρουσίασε πρόβλημα στις αλλαγές ταχυτήτων - πρόβλημα που ενδεχομένως να προήλθε έπειτα από μια βίαιη έξοδο του Άγγλου στα κερμπς της στροφής 1.

Η Mercedes συμβούλευσε τον πρωταθλητή να ακινητοποιήσει το μονοθέσιο, με τον φόβο πιθανής ζημιάς που θα μπορούσε να προκληθεί στον κινητήρα. Έτσι, στη στροφή 10 του Χόκενχαϊμ ο Λιούις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στις δοκιμές κατάταξης του 11ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επίσης έμεινε έξω μετά τη δεύτερη περίοδο, καθώς δεν είχε κανέναν λόγο να συμμετάσχει σ΄ αυτήν μιας και έτσι κι αλλιώς η αλλαγή μιας σειράς εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος της Renault θα τον άφηνε έτσι κι αλλιώς στο τέλος της εκκίνησης.

Έτσι, στην τρίτη περίοδο έλειπαν οι δύο από τους έξι πρωταγωνιστές. Ο Βάλτερι Μπότας απείλησε με αξιώσεις τον Φέτελ, αλλά στην τελευταία του προσπάθεια ο Γερμανός της Scuderia ήταν ανίκητος, και πήρε την πολ ποζίσιον με διαφορά δύο δεκάτων από τον Φινλανδό της Mercedes.

Οι Κίμι Ράικονεν και Μαξ Φερστάπεν συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ενώ στην τρίτη θα παραταχθούν οι ταχύτατες όλο το διήμερο Haas-Ferrari, με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Ρομέν Γκροζάν, τους οποίους ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Renault πλησίασε στα 16 χιλιοστά.

Οι δοκιμές κατάταξης, τέλος, διακόπηκαν για εννέα λεπτά στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, μετά από έξοδο του Μάρκους Έρικσον της Sauber, η οποία γέμισε με χαλίκια τη στροφή 13.

GP ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 2018 - ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

GP Γερμανίας (Q): Όνειρο του Φέτελ, "εφιάλτης" του Χάμιλτον

Photo credits: AP Photo/Jens Meyer

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ