FORMULA 1

GP Γερμανίας: Χόρεψε στη βροχή ο Φερστάπεν, 11ος ο Χάμιλτον!

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherland's leads Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland and Red Bull driver Pierre Gasly of France during the German Formula One Grand Prix at the Hockenheimring racetrack in Hockenheim, Germany, Sunday, July 28, 2019. (AP Photo/Jens Meyer)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherland's leads Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland and Red Bull driver Pierre Gasly of France during the German Formula One Grand Prix at the Hockenheimring racetrack in Hockenheim, Germany, Sunday, July 28, 2019. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα στη βροχερή πίστα του Χόκενχαϊμ, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την καρό σημαία, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει δεύτερος, παρότι εκκίνησε από την τελευταία θέση. Καταστροφικός αγώνας για τη Mercedes.

Το GP της Γερμανίας μάς προσέφερε τον πιο εντυπωσιακό και αμφίρροπο αγώνα της χρονιάς. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση, παραμένοντας ψύχραιμος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των μηχανικών της Red Bull, καθώς χρειάστηκε πολλές φορές να αλλάξει ελαστικά λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη νίκη του "Mad Max" στη σεζόν.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πιλότος της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε ένα τρομερό comeback, καθώς εκκίνησε από την 20ή και τελευταία θέση του grid, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολλές εγκαταλείψεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αντίθετα, ο ομόσταβλός του, Σαρλ Λεκλέρκ δεν τα κατάφερε, καθώς εγκατέλειψε στον 29ο γύρο κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση και έδινε μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ρώσος Ντανίλ Κβίατ με Toro Rosso, πραγματοποιώντας έναν αψεγάδιαστο αγώνα. Μάλιστα, είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία που η ιταλική ομάδα καταφέρνει να ανέβει στο πόντιουμ, ενώ ο Κβίατ επέστρεψε στο βάθρο μετά από το 2016.

Καταστροφικός αποδείχθηκε ο αγώνας για τη Mercedes, αφού ο Βαλτέρι Μπότας εγκατέλειψε στο επτά γύρους πριν από το τέλος, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 11ος, καθώς τιμωρήθηκε με πέντε δευτερόλεπτα επειδή μπήκε αντικανονικά στo pit stop. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας δεν κύλησε καλά ούτε για τη Renault, καθώς τόσο ο Ντανιέλε Ρικιάρντο όσο κι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Ωστόσο, για τον Χούλκενμπεργκ ήταν ιδιαίτερα σκληρός ο τρόπος που εγκατέλειψε, αφού εκείνη την ώρα πάλευε με τους Μαξ Φερστάπεν και Βαλτέρι Μπότας για την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα, οι Στρολ, Σάινθ, Άλμπον, Ράικονεν, Τζιοβινάτσι, Γκροζάν και Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη 10άδα σε έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

GP Γερμανίας: Χόρεψε στη βροχή ο Φερστάπεν, 11ος ο Χάμιλτον!

Photo Credits: AP Photo/Jens Meyer

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ