MOTORSPORTS

GP Μεξικού (Q): Ολική επαναφορά Ρικιάρντο!

Ο απερχόμενος από τη RBR Ρικιάρντο πέτυχε μια συμβολική πολ ποζίσιον, 26 χιλιοστά μπροστά από τον Φερστάπεν! Στη δεύτερη σειρά Χάμιλτον-Φέτελ.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έβαλε στην άκρη τα συνεχόμενα προβλήματα αξιοπιστίας των τελευταίων GP και κατέκτησε την πολ ποζίσιον στο Μεξικό, 19ο φετινό γύρο της Formula 1, κερδίζοντας τον «εκλεκτό» της Red Bull Μαξ Φερστάπεν με 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Με διαφορά πολύ μικρότερη από αυτή που εμφάνισαν στις ελεύθερες δοκιμές, στο ένα με δύο δέκατα από τις Red Bull, η Mercedes και η Ferrari βρέθηκαν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τους Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Άγγλος, θυμίζουμε, χρειάζεται μόλις την 7η θέση στο αυριανό GP (21:10 ώρα Ελλάδας) για να γίνει ο πρώτος εκ των δύο που στέφεται πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάντως, η Red Bull επιβεβαίωσε την εξαιρετική συμβατότητα του μονοθεσίου της με το σιρκουί του Μεξικού, όπως και ο κινητήρας της Renault με το υψηλό υψόμετρο στο Μέξικο Σίτι, κι έτσι η μάχη δόθηκε μεταξύ μόνο των δύο οδηγών της - και κερδήθηκε στη δεύτερη, και τελική, προσπάθεια του Ρικιάρντο στο Q3.

Αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε ήταν το ενδεχόμενο διαφορών στα ελαστικά για την εκκίνηση του αγώνα. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες -RBR, Mercedes, Ferrari- πέρασαν άνετα από το Q2 με τα ultrasoft, κι αυτό σημαίνει ότι κανένα από τα έξι μονοθέσιά τους δεν θα πρέπει να εκκινήσει τον αγώνα με τα hypersofts. Αυτό θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα, δεδομένου του γοργού ρυθμού φθοράς τους.

Το γεγονός ότι η RBR ήταν σταθερά όλο το διήμερο μέχρι τώρα ταχύτερη με διαφορά με τα ultra από τον ανταγωνισμό, επιβεβαιώθηκε και στο Q2 με τον πρώτο χρόνο του Φερστάπεν - που ήταν περίπου δύο δέκατα πιο γρήγορος από τους Φέτελ και Χάμιλτον.

Στο Q3 ο Φερστάπεν έθεσε με την πρώτη προσπάθεια τον ταχύτερο γύρο του, και στις δεύτερες προσπάθειες των πρωτοπόρων ο μόνος που βελτίωσε το χρόνο του ήταν ο Ρικιάρντο - για να ανεβάσει τον εαυτό του από την 4η στην 1η θέση της εκκίνησης.

Στον ίδιο σχηματισμό με τους Χάμιλτον-Φέτελ, την τρίτη σειρά θα συμπληρώσουν οι δύο Φινλανδοί των Mercedes και Ferrari, Βάλτερι Μπότας και Κίμι Ράικονεν. Τη δεκάδα έκλεισαν σε σχηματισμοί οι δύο Renault και οι δύο Sauber - αν και αρχικά ο Σαρλ Λεκλέρκ της δεύτερης ήταν εκείνος που κρατούσε την έβδομη θέση.

Όμως, ακριβώς λόγω της φθοράς των hypersoft με τα οποία θα εκκινήσουν, το πρώτο πλεονέκτημα αυτής της μάχης έχει ο Εστεμπάν Οκόν της Force India, που θα εκκινήσει 11ος, και με ελεύθερη επιλογή γόμας. Το ίδιο και ο –απρόσμενα- 12ος Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren-Renault και ο 13ος Σέρχιο Πέρεθ.

GP ΜΕΞΙΚΟΥ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

GP Μεξικού (Q): Ολική επαναφορά Ρικιάρντο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ