FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: "Διαστημικός" Λεκλέρκ στην πολ ποζίσιον

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, center, celebrates his pole position with runner up Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, left and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain after the qualifying session at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 30, 2019. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, center, celebrates his pole position with runner up Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany, left and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain after the qualifying session at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 30, 2019. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Το φαινόμενο Σαρλ Λεκλέρκ ανατέλλει! Πρώτη πολ ποζίσιον του Μονεγάσκου στη F1, που άφησε 0,3 δευτ. πίσω τον Φέτελ και τις Mercedes!

Ο Σαρλ Λεκλέρκ απέδειξε για ποιο λόγο έγινε ένας από τους ελάχιστους νέους οδηγούς που έχει εμπιστευθεί η Ferrari στην Ιστορία της, κερδίζοντας την παρθενική του πολ ποζίσιον στο δεύτερό του αγώνα με τη Scuderia, για το αυριανό GP Μπαχρέιν, 2ο φετινό γύρο της Formula 1.

Ο 21χρονος ήταν τρία ολόκληρα δέκατα ταχύτερος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, όπως και από τις Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας, που έκλεισαν μεν λίγη από τη διαφορά των δοκιμών από τη Ferrari, αλλά παρόλα αυτά περιορίστηκαν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Ο Λεκλέρκ πέτυχε την πολ ποζίσιον από τον πρώτο του κιόλας γύρο στο Q3, με χρόνο που ο Φέτελ δεν κατάφερε να κερδίσει στη μοναδική προσπάθεια που έκανε. Ο Γερμανός, μάλιστα, οριακά -για τρία εκατοστά- κέρδισε τον Χάμιλτον για τη δεύτερη θέση.

Παράλληλα, η Ferrari εμφάνισε στην πίστα του Σακίρ την δυναμική που είχε επιδείξει στις δοκιμές του χειμώνα, αποδεικνύοντας ότι η καταστροφική εμφάνιση στην Αυστραλία ίσως να οφειλόταν σε ένα προβληματικό τριήμερο από πλευράς ρυθμίσεων. Η Scuderia πέτυχε το 62ο 1-2 της Ιστορίας της στη F1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που πλέον κατέχει μαζί με τις McLaren και Williams.

Η Red Bull έμεινε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Λεκλέρκ, με τον Μαξ Φερστάπεν, και μάλιστα κινδύνευσε και από τη Haas, η οποία -με τις μονάδες ισχύος της Ferrari- πλησίασε τον Ολλανδό στα 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η McLaren ήταν επίσης κοντά τους, με τον Κάρλος Σάινθ, αποδεικνύοντας τη σημαντική βελτίωσή της, καθώς και του κινητήρα της Renault, σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές και φυσικά με το 2019.

Ο Ισπανός κέρδισε μάλιστα τον Ρομέν Γκροζάν με την έτερη Haas, ενώ μέσα στην οριακή μάχη της «β’ κατηγορίας» παρέμεινε και ο Κίμι Ράικονεν, και η Alfa Romeo, με την 9η θέση της εκκίνησης. Πολύ κοντά στη δεκάδα βρέθηκε και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο ταχύτερος της Renault, που έχασε για λίγα χιλιοστά την είσοδο στη δεκάδα.

Απογοητευτικός, ωστόσο, ήταν ο Πιέρ Γκασλύ, ο οποίος περιορίστηκε στη 13η θέση με την έτερη RBR-Honda - αν και ο Γάλλος φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το γκάζι. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Renault, που δεν κατάφερε να περάσει από το Q1.

Το GP του Μπαχρέιν ξεκινά αύριο στις 18:00 (ώρα Ελλάδας). Και οι δέκα πρώτοι της εκκίνησης σημείωσαν στο Q2 τον ταχύτερο γύρο τους με τη μαλακή γόμα, που σημαίνει ότι με αυτήν θα εκκινήσουν τον αγώνα.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Μπαχρέιν: "Διαστημικός" Λεκλέρκ στην πολ ποζίσιον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ