MOTORSPORTS

GP Ρωσίας (FP2): Προειδοποιητική βολή του Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during a practice session at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Friday, Sept. 28, 2018. The 2018 Formula One Grand Prix of Russia will take place on Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during a practice session at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Friday, Sept. 28, 2018. The 2018 Formula One Grand Prix of Russia will take place on Sunday, Sept. 30, 2018. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Ο Άγγλος και η Mercedes επέστρεψαν στην κορυφή των χρόνων με εντυπωσιακή διαφορά, στη δευτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Σότσι.

Ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes απάντησαν στον πρωινό πρώτο χρόνο του Σεμπάστιαν Φέτελ στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ρωσίας, 16ου φετινού γύρου της Formula 1, αφήνοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω τους τις δύο Red Bull και τη Ferrari του Γερμανού.

Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, αυτή τη φορά η Mercedes κινήθηκε ανταγωνιστικά με τα μαλακότερα ελαστικά του τριημέρου, τα hypersoft, προσομοιώνοντας τις αυριανές δοκιμές κατάταξης, και σημείωσε το 1-2 με τον Χάμιλτον και τον Βάλτερι Μπότας.

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, που χωρίστηκαν από 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην τρίτη και τέταρτη θέση, θυμίζουμε ότι θα λείψουν αύριο από τη μάχη της πολ ποζίσιον - διότι έχοντας αλλάξει πλειάδα των επιμέρους εξαρτημάτων των μονάδων ισχύος της Renault έτσι κι αλλιώς θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του Γκραν Πρι του Σότσι.

Η αληθινή δυναμική της Ferrari, πάντως, ενδεχομένως να μην είναι αυτή που φάνηκε από τη σημερινή διαφορά μισού δευτερολέπτου από τις Mercedes. Η Scuderia έχει φέρει στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας ένα σύνολο από ευρείες αεροδυναμικές αλλαγές της SF71H, που περιλαμβάνει μια ριζοσπαστική νέα εμπρός πτέρυγα και νέα πτερύγια στο πίσω μέρος της και στο ρύγχος.

Ενδεχομένως ένα μικρό τετ-α-κε του Σεμπάστιαν Φέτελ στα φρένα μιας στροφής να οφείλεται στις αλλαγές του μονοθεσίου του - κι αν είναι όντως έτσι, ίσως η Scuderia να βρει περισσότερο χρόνο το Σάββατο με τη βελτίωση της ρύθμισής του. Πάντως, και η Mercedes έχει στη Ρωσία ανασχεδιασμένη πίσω πτέρυγα και νέα βάση στήριξής της, καθώς και μικρότερες αλλαγές στην εμπρός πτέρυγα.

GP ΡΩΣΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Ρωσίας (FP2): Προειδοποιητική βολή του Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ