FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης (Q): Μαγική πολ ποζίσιον του Χάμιλτον

Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Singapur 2018. Lewis Hamilton 

Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Singapore GP 2018. Lewis Hamilton
Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Singapur 2018. Lewis Hamilton Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Singapore GP 2018. Lewis Hamilton DAIMLER AG

Με έναν ασύλληπτο γύρο, ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes άφησε 3 δέκατα πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν και 6 δέκατα τον Σεμπάστιαν Φέτελ!

Με έναν ιδανικό γύρο που ο ίδιος είπε ότι τον ένιωσε σαν να «συνέβησαν μαγικά που έδεσαν τα πάντα μαζί» ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την πολ ποζίσιον του GP Σιγκαπούρης, 15ου φετινού αγώνα της Formula 1, κάνοντας άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

O μεγάλος του αντίπαλος για τον τίτλο, Σεμπάστιαν Φέτελ, περιορίστηκε στην τρίτη θέση -πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν- με εμφανή απογοήτευση στο τέλος:«Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, και δεν είμαστε χαρούμενοι. Προφανώς μπορεί κάποια πράγματα να μην σου δέσουν τέλεια στις δοκιμές κατάταξης, αλλά και πάλι μας έλειπε πολύς χρόνος», είπε ο Γερμανός της Ferrari.

Μάλιστα, ο πρώτος χρόνος του Χάμιλτον επετεύχθη από τον Άγγλο στην πρώτη του προσπάθεια στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης. Με τον χρόνο που είδε στα μόνιτορ ο μηχανικός του, Πιτ Μπόνινγκτον, είπε στον Χάμιλτον ότι «αυτός ήταν ένας επικός γύρος». Ο ίδιος ο Λιούις, προσπαθώντας για ίσως ακόμα κάτι καλύτερο στη δεύτερη προσπάθεια, ξεπέρασε το όριο, βγήκε στιγμιαία στη στροφή 7, και γύρισε στα πιτς.

Κανείς από τους πρωτοπόρους δεν κατάφερε να βελιτώσει το χρόνο του στη δεύτερη προσπάθεια. Για τον Φερστάπεν η πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι μια εξιλέωση για τα προβλήματα που είχε με την ανανεωμένη του μονάδα ισχύος στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, ενώ για τον Φέτελ ήταν σημαντικό ότι τουλάχιστον κράτησε πίσω του τη Mercedes του Βάλτερι Μπότας, έστω και για 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι Κίμι Ράικονεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο διαμορφώνουν την τρίτη σειρά εκκίνησης, ενώ πίσω τους ανέβηκε αυτή τη φορά η Force India, με τον Σέρχιο Πέρεθ, επιβεβαιώνοντας την βελτίωση απόδοσης του μονοθεσίου με το βαρέως ανανεωμένο αεροδυναμικό σύνολο που εγκαινίασε στη Σιγκαπούρη. Η Renault επίσης μπήκε στη δεκάδα, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ οριακά εκτός αυτής έμεινε ο Φερνάντο Αλόνσο και η McLaren.

GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

GP Σιγκαπούρης (Q): Μαγική πολ ποζίσιον του Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ